Soruyu bil kitabı kazan!

Güncelleme Tarihi:

Soruyu bil kitabı kazan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2013 15:53

"Hurriyet.com.tr Hediye Kitap Günleri" devam ediyor. Bu yarışma ile 20 şanslı hurriyet.com.tr okuyucusu bizden Mario Levi'nin "Size Pandispanya Yaptım" kitabını kazanacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en önemli yayınevlerinden Doğan Kitap ile yaptığımız işbirliği sonucu hürriyet.com.tr okurları kitap kazanma şansı yakalıyor. Her hafta birbirinden değerli yazarların, satış rekoru kıran kitaplarından birini kazanmak için tek yapmanız gereken sizlere sorduğumuz soruya doğu yanıt vermek olacak.

"Robert Capa’yı Beklerken" kazanmak için tek yapmanız gereken sorduğumuz soruya doğru yanıt vermeniz. Doğru cevaplayanlar arasında 1’inci, 10'uncu, 50'nci, 100'üncü, 200'üncü, 250'nci, 300'üncü, 400'üncü, 450'nci, 500’üncü, 600'üncü, 650'nci, 700'üncü, 800'üncü, 850'nci, 900'üncü, 950'nci, 1000’inci, 1500'üncü, 2000’inci, olan okuyucular bizden Susana Fortes'in "Robert Capa’yı Beklerken" kitabını kazanacak.

Haberin Devamı

'SİZE PANDİSPANYA YAPTIM' KAZANMAK İÇİN ÖDÜLLÜ SORU

Aşağıdakilerden hangisi Mario Levi’nin kitaplarından değildir?


a) İçimdeki İstanbul Fotoğrafları
b) Karanlık Çökerken Neredeydiniz?
c) İmkansızın Şarkısı
d) İstanbul Bir Masaldı

CEVABI GÖNDER

Tarihin daha iyi hissedilmesi için çok derinlerden gelen bir çığlık...



Mario Levi bu romanında yeni bir tat yolculuğuna çıkıyor. Bir tarihin izini sürme çabası bu aynı zamanda. Yolculuğun ruhunda 15. yüzyılda İberia’dan Osmanlı topraklarına göç eden atalarının kuşaktan kuşağa aktararak yaşattığı ve bugünlere kadar getirdikleri yemeklerin bıraktıkları ve hatırlattıkları var. Yemeklerin tariflerini de vermekten çekinmiyor yazar. Çünkü bu yemekleri defalarca yapmış, sevdikleriyle paylaşmış. Babaannesinden öğrendiklerinden sonra. Üstelik şimdi yeni yorumlarını da katıyor. Burada da rehberi Osmanlı mutfağının derinlikleri. Ancak bu kitap bir yemek kitabı değil. Karşımıza çıkan aile albümleri ve bu albümlerin hatırlattıkları. Hikâyeler, anılar ve efsaneler hem hüzünlü hem de mizahi bir üslupla anlatılıyor. Tıpkı hayatın kendisi gibi.
Bu kimilerine göre yemekler üzerine bir roman, bir başka deyişle anılarla derinleşen bir yemek romanı, kimilerine göre bir aşk hikâyesi, kimilerine göre de bir dönemin tanıklığı. Doğrusunu söylemek gerekirse de bunların hepsi.

Haberin Devamı


Kitaptan:

Soruyu bil kitabı kazan


Ben bir yalancıyım. Az sonra okuyacaklarınız da yalanlar üzerine kurulu. Bu bir suç mu? Bilmem. Ben artık sadece hikâyedeki kahramanların bana anlattıklarını hatırlıyorum. Gösterdiklerinin, hatta gösteremediklerinin de doğrularını inşa ettiğini unutmaksızın. Herkes içini açabildiğince açar, hakikatlerini taşıyabildiğince taşır diyorum, geçiyorum. Hem yaşadıklarım bana yetiyor. İçimdeki kötülük de... Hikâyem bir cinayet hikâyesi aslında. Katilleri bilinen bir cinayetin hikâyesi. Bir kurbanın birden çok katili olur mu? Öldürülene göre değişir elbet. Belki de ortada birden çok ölüm vardı. Ben en çok kendi cinayetimi gördüm. Herkes gibi. Bu hikâyede herkes öyle yaptı, göreceksiniz. Herkes en çok kendi cinayetiyle yaşadı. Anlatılanlarda bir tutarlılık aramayın bu yüzden. Hiç kimse hiç kimseyi takip etmeyecek, çözmeye çalışmayacak.

Haberin Devamı


Yazar Hakkında:


Mario Levi (1957, İstanbul) Fransız dili ve edebiyatı okudu. İlk kitabı Jacques Brel biyografisi Bir Yalnız Adam’dı (1986, 2. basım: DK, 2010). İlk öykü kitabı Bir Şehre Gidememek (1990) ile Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazandı. Öteki kitapları: Madam Floridis Dönmeyebilir (öykü, 1991), En Güzel Aşk Hikâyemiz (uzun öykü, 1992), İstanbul Bir Masaldı (1999, 2000 Yunus Nadi Roman Ödülü), Lunapark Kapandı (roman, 2005), Bir Yaz Yağmuruydu (yazılar, 2005), Karanlık Çökerken Neredeydiniz (roman, 2009), İçimdeki İstanbul Fotoğrafları (otobiyografik kurmaca, 2010). Levi, Yeditepe Üniversitesi’nde ve kendi yazı atölyesinde Yazı Yaratımı dersleri veriyor.

Haberin Devamı

KATILIM ŞARTLARI

* Cevap gönderen yarışmacıların adını, soyadını, telefon numarasını, e-posta ve açık adreslerini EKSİKSİZ VE DOĞRU OLARAK CEVABI GÖNDER linkinde çıkan pencereye yazması zorunludur.

* Kazanan yarışmacı ödülünü bir başka kişiye devredemez.

* 18 yaşından küçükler yarışmaya katılamaz.

* Bir kereden fazla cevap yollayan okuyucular, kazanma şanslarını artırmaz. İlk gönderdikleri cevap dikkate alınır.

* Kazananlar 1 Ekim Salı günü http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/ sayfasından duyurulacak.

* Hediye kitaplar posta yoluyla adreslerine yollanacak.

* Soru ya da görüşlerinizi internetkultursanat@hurriyet.com.tr e-posta adresine iletebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!