Soruyu bil kitabı kazan

Güncelleme Tarihi:

Soruyu bil kitabı kazan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2013 12:53

"Hurriyet.com.tr Hediye Kitap Günleri" devam ediyor. Bu yarışma ile 20 şanslı hurriyet.com.tr okuyucusu bizden Zeynep Altıok Akatlı’nın babası Metin Altıok için hazırladığı "Gölgesi Yıldız Dolu"yu kazanacak. Üstelik Zeynep Atlıok Akatlı imzalı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en önemli yayınevlerinden Doğan Kitap ile yaptığımız işbirliği sonucu hürriyet.com.tr okurları kitap kazanma şansı yakalıyor. Her hafta birbirinden değerli yazarların, satış rekoru kıran kitaplarından birini kazanmak için tek yapmanız gereken sizlere sorduğumuz soruya doğu yanıt vermek olacak.


"Gölgesi Yıldız Dolu"yu kazanmak için tek yapmanız gereken sorduğumuz soruya doğru yanıt vermeniz. Doğru cevaplayanlar arasında 1’inci, 10'uncu, 50'nci, 100'üncü, 200'üncü, 250'nci, 300'üncü, 400'üncü, 450'nci, 500’üncü, 600'üncü, 650'nci, 700'üncü, 800'üncü, 850'nci, 900'üncü, 950'nci, 1000’inci, 1500'üncü, 2000’inci, olan okuyucular bizden Zeynep Altıok Akatlı’nın hazırladığı "Gölgesi Yıldız Dolu"yu kazanacak.

"GÖLGESİ YILDIZ DOLU" İÇİN ÖDÜLLÜ SORU


Gölgesi Yıldız Dolu, hangi olay sonucunda hayatını kaybeden Metin Altıok’un anısına kızı Zeynep Altıok Akatlı tarafından hazırlanmıştır?


a) Sivas Katliamı
b) Gölcük Depremi
c) Ankara uçak kazası
d) Rize sel felaketi


CEVABI GÖNDER



Gölgesi Yıldız Dolu, 2 Temmuz 1993 Sivas katliamı kurbanlarından şair, yazar, ressam Metin Altıok ile eleştirmen,denemeci,felsefeci Füsun Akatlı’nın kızı Zeynep Altıok Akatlı’nın babası için 2003’te hazırladığı derleme kitabın genişletilmiş basımı. Kitapta edebiyat ve siyaset dünyasından arkadaşları, öğrencileri, yazar ve sanatçılar Altıok’u anlatıyorlar.


Fotoğraflar ve görsel malzemeler eşliğinde Metin Altıok’un insan, baba, eş ve şair/yazar ve sanatçı olarak portresi şekilleniyor. Kitapta yer alan “Yirmi Yıldan Başlıklar” ve “Sivas’ı Unutturmamak İçin” adlı yeni bölümlerde, Sivas Katliamı’nın anılmasına getirilen çeşitli itirazlardan Metin Altıok Oratoryosu’na, “zamanaşımı”ndan Sivas mahkûmlarının eve dönüşüne, bir türlü yapılamayan “Utanç Müzesi”nden Metin Altıok Şiir Ödülü’ne, Sivas ’93 oyununa, Menekşe’den Önce belgeseline varıncaya kadar, 20 yıl boyunca görüp geçirdiklerimizi hatırlıyoruz.


Kitaptan


Amansız bir yurt yangınından
Bu düştü bizim de payımıza
İki hasret yumağıyız şimdi
Sen oradasın ben burada


Babamın talihsiz sonu, Sivas, bu kitapta başlı başına bir bölüm olmalıydı elbet. Hem Madımak yangınının Cumhuriyet tarihinin en vahşi olaylarından biri olarak hak ettiği gibi tarihe geçmesi açısından, hem de Metin Altıok’u anlatırken sanatını ölümünden ayrı tutma ihtiyacından ötürü. Metin Altıok Sivas’ta ölmeseydi de bu kitabı yapardık; ama onun Sivas’ta öldürülüşünden sonra, yine sanatçı Metin Altıok’a kimin, nasıl sahip çıktığını ya da çıkmadığını belgelemek gerekliydi. Metin Altıok’un şiiri ve durduğu yer, Sivas katliamından bağımsızdır; ancak Metin Altıok, Sivas katliamından bağımsız olarak düşünülemez. Bu nedenle Sivas ’93 ile ilgili seçme haber ve kupürler ile çeşitli çevrelerin tepkilerini “Ben Anka’ydım Konuşuldum” adı altında bulacaksınız.

Haberin Devamı

Yazar hakkında


Zeynep Altıok Akatlı, 1968 yılında Ankara’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Antropoloji Bölümü’nü bitirdi. 1993 yılında bir ortaçağ karanlığında babası Metin Altıok’u yitirdikten sonra, bu acının ardından şairi ve Sivas utancını unutturmamak için yazdığı yazılar gazete ve dergilerde yayımlandı. 18 yıl reklam sektöründe çalıştı.

Kitap editörlükleri yaptı. 2003 yılında Metin Altıok için Gölgesi Yıldız Dolu adlı armağan kitabı hazırladı. 2009 yılı boyunca Milliyet Sanat dergisinde portreler yazdı. Bu portre yazıları ile kimi denemelerini ilk kitabı Yıldız İzi’nde (DK, 2011) bir araya getirdi. Ocak 2013’te ise Metin Altıok’tan Zeynep’e Mektuplar yayımlandı. Zeynep Altıok Akatlı, 2009 yılından beri Toplumsal Bellek Platformu üyesidir.



KATILIM ŞARTLARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!