Soruyu bil kitabı kazan!

Güncelleme Tarihi:

Soruyu bil kitabı kazan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2013 12:10

"Hurriyet.com.tr Hediye Kitap Günleri" devam ediyor. Bu yarışma ile 20 şanslı hurriyet.com.tr okuyucusu bizden Maxime Chattam’ın 'Zamanın Efendisi' kitabını kazanacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en önemli yayınevlerinden Doğan Kitap ile yaptığımız işbirliği sonucu hürriyet.com.tr okurları kitap kazanma şansı yakalıyor. Her hafta birbirinden değerli yazarların, satış rekoru kıran kitaplarından birini kazanmak için tek yapmanız gereken sizlere sorduğumuz soruya doğu yanıt vermek olacak.

'Zamanın Efendisi' kitabını kazanmak için tek yapmanız gereken sorduğumuz soruya doğru yanıt vermeniz. Doğru cevaplayanlar arasında 1’inci, 10'uncu, 50'nci, 100'üncü, 200'üncü, 250'nci, 300'üncü, 400'üncü, 450'nci, 500’üncü, 600'üncü, 650'nci, 700'üncü, 800'üncü, 850'nci, 900'üncü, 950'nci, 1000’inci, 1500'üncü, 2000’inci, olan okuyucular bizden Maxime Chattam’ın 'Zamanın Efendisi' kitabını kazanacak.

 

Haberin Devamı

'ZAMANIN EFENDİSİ' İÇİN ÖDÜLLÜ SORU

 

Hangisi Maxime Chattam’ın daha önce yayımlanmış eserlerinden değildir?


a) Kara Büyü
b) Zamanın Kanı
c) Leş
d) Kaiken

 

CEVABI GÖNDER

 

Ölmeyi çok istersen, ruhunu yakman gerekir!

Maxime Chattam, polisiyeyi gerilimle birleştiren yeni romanında, okurları 20’nci yüzyılın başındaki Paris’e götürüyor...

Uluslararası Paris Fuarı’nın açılışı yapılmak üzeredir. Yazar Guy de Timée, yeni arayışlar içindeyken rahat bir yaşamın yaratıcılığına köstek vurduğunu, daha gerçekçi yazabilmesi için lüks hayatını terk etmesi gerektiğini düşünür. Bir sabah, karısını ve kızını bırakıp gider. Önceleri bir otelde kalır ve sefih bir hayatın içine dalarak bir randevuevine gidip gelmeye başlar. Bir süre sonra, bu randevuevinde yaşamaya başlar.

Bir gece, randevuevinde çalışan kızlardan biri öldürülmüş halde bulunur. Polisi bir fahişenin öldürülmesine pek aldırmaz ve olayın peşini bırakır. Guy, randevuevinde çalışan genç ve güzel Faustine ve Müfettis Perotti’le birlikte olayı araştırmaya başlar. Ekibin araştırmaları, aynı şekilde öldürülen başka fahişeler olduğunu da gösterir. Bütün cinayetlerin fuar alanında işlendiği, fuarın imajı bozulmasın diye cinayetlerin örtbas edildiği anlaşılır. Cinayetlerin işleniş biçimleri ise, Şeytan’a tapan bir grubun varlığını akıllara getirmektedir.

Haberin Devamı

Chattam’ın geçen yüzyıl başında Paris’te geçen yeni romanı Zamanın Efendisi, şaşırtıcı kurgusuyla okurları adeta esir alıyor.


Kitaptan

Başlangıçta, Louise saçlarını yemekle işe başlamıştı.
Saç tellerini birbiri ardına yolup ağzına götürüyor ve yutana kadar emiyordu.
Kafa derisinde geniş kellikler oluşmuştu.
Bu onu rahatlatıyor ve böyle çirkinleşince artık ona çekici gelmeyeceğine inanıyordu.
Ona, iğrenç Lucifer’e.
Etten bir kılıf içinde, sevimli ve gönül okşayıcı bir yüzün altında cisimleşmiş Şeytan.
Karanlıkta, ot döşeğinin üzerinde, kıpırdamaktan âciz ve bitkin bir halde yatıyordu.
Yapayalnız. On beş yaşındaki Louise daha şimdiden yaşamının fazla uzun olduğunu düşünüyordu.
Dayanacak gücü kalmamıştı.
Uzakta cehennem şarkılarının yankılandığını işitti birden. Yakasını bırakmayan, boğuk, tekdüze bir şarkı. Cehennem ayini.

 

Haberin Devamı

Soruyu bil kitabı kazan

 

Yazar hakkında

Maxime Chattam, 1976’da Fransa’da doğdu. Lise yıllarında tiyatro eğitimi aldı. Amacı, çocukluğunun roman kahramanlarını oynamaktı. Üniversitede küçük rollere çıktı. Öykülerini gören tiyatro oyuncusu Pierre Hatet’nin yönlendirmesiyle yazarlığa başladı. Aldığı kriminoloji eğitiminin ardından, ilk romanı Kötü Ruh’u (Doğan Kitap, 2005) yayımladı. Büyük ilgi gördü. Günümüz korku-gerilim polisiyesinin en önemli isimleri arasında gösterilen Chattam’ın Kara Büyü (2006), Karanlığın Soluğu (2007), Zamanın Kanı (2008), Kaosun Sırları (2008), Gaia Teorisi (2009), Leş (2012) adlı romanları da Doğan Kitap tarafından yayımlandı.

 

Haberin Devamı

KATILIM ŞARTLARI

* Cevap gönderen yarışmacıların adını, soyadını, telefon numarasını, e-posta ve açık adreslerini EKSİKSİZ VE DOĞRU OLARAK CEVABI GÖNDER linkinde çıkan pencereye yazması zorunludur.

* Kazanan yarışmacı ödülünü bir başka kişiye devredemez.

* 18 yaşından küçükler yarışmaya katılamaz.

* Bir kereden fazla cevap yollayan okuyucular, kazanma şanslarını artırmaz. İlk gönderdikleri cevap dikkate alınır.

* Kazananlar 23 Temmuz Salı günü http://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/ sayfasından duyurulacak.

* Hediye kitaplar posta yoluyla adreslerine yollanacak.

* Soru ya da görüşlerinizi internetkultursanat@hurriyet.com.tr e-posta adresine iletebilirsiniz.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!