Soruyu bil kitabı kazan!

Güncelleme Tarihi:

Soruyu bil kitabı kazan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2013 11:36

"Hurriyet.com.tr Hediye Kitap Günleri" devam ediyor. Bu yarışma ile 20 şanslı hurriyet.com.tr okuyucusu bizden Carolyn Jess-Cooke'nin 'Bir Meleğin Günlüğü' kitabını kazanacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en önemli yayınevlerinden Doğan Kitap ile yaptığımız işbirliği sonucu hürriyet.com.tr okurları kitap kazanma şansı yakalıyor. Her hafta birbirinden değerli yazarların, satış rekoru kıran kitaplarından birini kazanmak için tek yapmanız gereken sizlere sorduğumuz soruya doğu yanıt vermek olacak.

 

'Bir Meleğin Günlüğü' kitabını kazanmak için tek yapmanız gereken sorduğumuz soruya doğru yanıt vermeniz. Doğru cevaplayanlar arasında 1’inci, 10'uncu, 50'nci, 100'üncü, 200'üncü, 250'nci, 300'üncü, 400'üncü, 450'nci, 500’üncü, 600'üncü, 650'nci, 700'üncü, 800'üncü, 850'nci, 900'üncü, 950'nci, 1000’inci, 1500'üncü, 2000’inci, olan okuyucular bizden Carolyn Jess-Cooke'nin 'Bir Meleğin Günlüğü'nü kazanacak.

 

Haberin Devamı

'BİR MELEĞİN GÜNLÜĞÜ' İÇİN ÖDÜLLÜ SORU

   

Carolyn Jess-Cooke nerede doğmuştur?
 
A)   Avustralya
B)   Amerika
C)   Şili
D)   Kuzey İrlanda
 

CEVABI GÖNDER

 

İngiliz edebiyat dünyasında daha çok şair kimliğiyle tanınan Carolyn Jess-Cooke, bu dünyanın insanlarıyla öteki dünyanın meleklerini etkileyici bir öykü içinde ustaca harmanladığı ilk romanı Bir Meleğin Günlüğü’nde yazar “İnsan kaderini değiştirebilir mi?” sorusuna odaklanıyor.


Romanın başkarakteri Margot kırklı yaşlarının başında ölür ve koruyucu melek sıfatıyla kendi hayatına geri gönderilir. Ona Nandita adlı bir başka melek kılavuzluk eder. Nandita’dan, adının artık Ruth olduğunu, Margot’nun öldüğünü ve zamanda geri giderek onun hayatına koruyucu melek olarak eşlik edeceğini öğrenir. Kendi hayatına tanıklık etmeye başlayan Ruth’un her şeyi bir yere kadar değiştirme şansı vardır. Asıl yapması gereken ise Margot’yu izlemek, korumak, yaşadıklarını kaydetmek ve onu sevmektir. Margot’yu sevmesi çok kolay olmaz. Ancak onun korunmaya muhtaç küçük bir bebek olduğunu ve hayatını
değiştirebileceğini düşünmeye başlar.


Jess-Cooke günahları ve sevaplarıyla benimsiyor yarattığı karakterleri. Ve onların hayatları üzerinde ne hakları olduğunu da sorguluyor. Bize biçilmiş bir hayatı mı yaşıyoruz yoksa onu kendimiz mi biçimlendiriyoruz? Hayatın da temel sorusu değil mi bu?


Kitaptan

Haberin Devamı


Öldüğümde koruyucu bir melek oldum. Nandita bu haberi bana ölümden sonraki hayatta verdi. Hem de beni buna zerre kadar hazırlamadan, paldır küldür konuya girerek. Hani, dişçiniz dişinizi çekmeden önce bayram tatilinde neler yapmayı planladığınızı sorar ya? Nandita öyle yapmadı işte. Tek söylediği şuydu:
Margot öldü, evladım. Margot öldü. Olamaz, dedim. Ölmedim ki. Tekrar aynı şeyi söyledi. Margot öldü. Sonra, sürekli aynı şeyi tekrarladı. Ellerimi tuttu, Bunun ne kadar zor olduğunu biliyorum, beş çocuğumu Pakistan’da babasız bıraktım, dedi. Ama merak etme, her şey yoluna girecek. Hayatının bittiğini sanıyordu, oysa her şey yeni başlıyordu... Oradan kaçıp gitmeliydim. Etrafıma bakınınca, bulunduğumuz yerden birkaç metre ötede küçücük bir göl olduğunu, servi ağaçlarıyla çevrili bir vadide olduğumuzu gördüm. Gölün etrafı, kadifemsi tepeleri vereceğim yanıtı dört bir yana aktaracak mikrofonları andıran sazlarla kaplıydı. Yok canım, yanıt falan verecek değildim. İleride grimsi bir patika çarptı gözüme. Yürümeye başladım. Nandita arkamdan, Bekle, seni biriyle tanıştırmak istiyorum, diye seslendi. Kimmiş o? dedim. Tanrı mı yoksa? Sanki burası Saçmalık Tepesi’ydi de ilk varan biz olduğumuz için az sonra bayrağımızı yere çakacaktık.

Haberin Devamı


Yazar hakkında


Carolyn Jess-Cooke 1978’de Belfast, Kuzey İrlanda’da doğdu. Daha çocukken yazmaya başlayan Cooke’un ilk şiirleri 17 yaşındayken saygın edebiyat ve şiir
dergilerinde yayımlandı. Queen’s Üniversitesi’nde İngiliz edebiyatı okuyan Jess-Cooke şiir alanındaki çalışmalarıyla Eric Gregory, Tyrone Guthrie ve Northern Promise gibi ödüllere layık görüldü. Doktorasını Shakespeare’in film uyarlamaları üzerine yapan Jess-Cooke Sunderland ve Northumbria üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak da çalışmaktadır. Bir Meleğin Günlüğü yazarın ilk romanıdır.

KATILIM ŞARTLARI

 

* Cevap gönderen yarışmacıların adını, soyadını, telefon numarasını, e-posta ve açık adreslerini EKSİKSİZ VE DOĞRU OLARAK CEVABI GÖNDER linkinde çıkan pencereye yazması zorunludur.

Haberin Devamı

* Kazanan yarışmacı ödülünü bir başka kişiye devredemez.

* 18 yaşından küçükler yarışmaya katılamaz.

* Bir kereden fazla cevap yollayan okuyucular, kazanma şanslarını artırmaz. İlk gönderdikleri cevap dikkate alınır.

* Kazananlar 9 Temmuz Salı günühttp://www.hurriyet.com.tr/kultur-sanat/ sayfasından duyurulacak.

* Hediye kitaplar posta yoluyla adreslerine yollanacak.

* Soru ya da görüşlerinizi internetkultursanat@hurriyet.com.tr e-posta adresine iletebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!