Sorun aşçıda değil yolcuda

Güncelleme Tarihi:

Sorun aşçıda değil yolcuda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2014 17:03

Almanya merkezli araştırma kuruluşu Fraunhofer Enstitüsü, yerden 10 bin metre yükseklikte tat alma duyusunun kötü yönde etkilendiğini ortaya koydu.

Haberin Devamı

Alman uzmanlar, yerden 10 bin metre yükseklikte tat alma duyusunun yüzde 30 oranında azaldığını duyurdu. Almanya merkezli araştırma kuruluşu Fraunhofer Enstitüsü, yerden 10 bin metre yükseklikte tat alma duyusunun köreldiğini ortaya koydu. Araştırmayı baz alarak Conde Naste Traveler adlı dergiye konuşan Lufthansa Havayolları şefi Grant Mickels, “Uçak yemeklerindeki tat eksikliği nedeniyle aşçıları suçlamayın. Sorun servis edilen yemeklerin kalitesinde değil, kişinin tat alma duyusunda gizli” dedi.

SOĞUK ALGINLIĞI GİBİ
Mickels, “10 bin metre yükseklikte kaybettiğiniz ilk şey tat alma duyunuz olur. Yiyeceklerin tadı havadayken çok sıkıcı gelecektir. Kabindeki kuru hava nedeniyle tat alma duyunuz soğuk algınlığı geçirdiğiniz zamandakine benzeyebilir” dedi. Fraunhofer Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre yolcuların tuzlu ve tatlıyı algılama oranları yüksek irtifada yüzde 30 oranında azalıyor. Yüksek irtifada düşen nem oranı burnu da kurutarak tat alma duyusunu etkiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!