Soruları yazılı istediler

Güncelleme Tarihi:

Soruları yazılı istediler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2017 23:38

1990’lı yıllarda işlenen fail meçhul cinayetlere ilişkin davada tanık olarak dinlenilmesine karar verilen dönemin Başbakanı Tansu Çiller ve eşi Özer Çiller, soruların yazılı sunulmasını talep etti.

Haberin Devamı

90’lı yıllarda işlenen 18 fail meçhul cinayete ilişkin aralarında dönemin Emniyet Genel Müdürü Mehmet Ağar’ın da bulunduğu 19 sanığın yargılanmasına Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.  

NİŞANLININ İFADESİ
Duruşmada, Tarık Ümit’in nişanlısı Nur İnuğur da SEGBİS sistemiyle tanık olarak ifade verdi. İnuğur, Ümit aracılığıyla Korkut Eken ve eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür ile birkaç kez karşılaştığını anlattı. Ümit’in kaybolmasından önceki aylarda ilişkilerinin iyi gitmediğini, birkaç kez görüştüklerini anlatan İnuğur şöyle konuştu: “Kaybolduktan sonra bir bey beni Tarık’ın evine çağırarak bilgi aldı. Bu doğru. Bir kez de Maslak’taki Ordu Komutanlığı’nda ifade verdim. Tarık’ın kaybolmasından sonra Ahmet astsubay diye biri çağırdı. Evde Tarık’ın kızı ve damadı da vardı. Bana ‘Ne oldu, ne bitti’ diye sordu. Maslak’ta da sivil kıyafetli kişiler sorguladı.”

Mahkeme heyeti, Çiller çiftinin avukatının, “soruların yazılı bildirilmesi, bunlara yazılı yanıt verilmesi” yönündeki talebini reddetti. Mahkeme, Çiller çiftinin telekonferans sistemiyle “tanık” olarak dinlenmeleri için müzekkere yazılmasına karar verdi.  

Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın “tanık” sıfatıyla ifadesinin alınması talimat yazılmasını kararlaştıran heyet, Maslak’taki askeri birliğin açık adının, komuta kademesinde 1995’te kimlerin olduğunun ve varsa Tarık Ümit’in ölümüne ilişkin evrakın istenmesini karar altına alarak duruşmayı erteledi. 

BAKMADAN GEÇME!