Son ümit zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Son ümit zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2007 13:00

Geçen hafta birleşme planları suya düşen DP ve Anavatan arasında bugün sürpriz bir gelişme yaşandı. Ağar, Mumcu'dan randevu talep etti. İşte dakika dakika gelişmeler...

Haberin Devamı

Saat: 22.05
AÇIKLAMA YARINA KALDI
Ümit ÇETİN:
Erkan Mumcu konuklarını uğurlarken bir açıklama yaptı. Mumcu bugünkü gelişmelerle ilgili bu akşam bir açıklama yamyacağını belki yarın bir açıklama yapacağını söyledi. Biz de böylece canlı yayına burada son veriyoruz.
- Teşekkürler Ümit, tekrar birlikte olmak üzere...

Saat: 21.40
KURMAYLAR PARTİDE TOPLANDI

- Ümit selam tekrar, Mumcu'nun evinde toplantı devam ediyor mu?

Ümit ÇETİN: Sarıbaş, Kurtulmuşoğlu, Uzun ve Erdemir Mumcu ile görüştükten sonra Anavatan Genel Merkezi'ne gittiler. Kurmayların Demokrat Parti'den gelen teklifler üzerinde çalışacağı öğrenildi.

- Beklenen görüşme bir türlü gerçekleşmedi değil mi?

Ümit ÇETİN: Evet hala bir görüşme yok ama parti kaynakları ilerleyen saatlerde bir görüşme olacağını söylüyor.

- Teşekkürler tekrar Ümit. Görüşmek üzere.

Saat: 20.25
MUMCU'NUN KURMAYLARI TOPLANDI

Haberin Devamı

- Ümit iyi akşamlar, partililerin gidiş gelişleri devam ediyor mu?

Ümit ÇETİN: Erkan Mumcu'nun kurmayları evde toplanmaya başladı. Anavatan Genel Başkan Yardımcıları Mumcu'nun yanına geldi.

- Kimler?

Ümit ÇETİN: Süleyman Sarıbaş, Muzaffer Kurtulmuşoğlu, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salih Uzun ve Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Erdemir buradalar ve DP ile aralarındaki diyaloğu konuşuyorlar

Saat: 19:20
3 KURMAY 750 METRE ARASINDA MEKİK DOKUYOR
- Ümit Mumcu canlı yayına çıkmaktan vazgeçti galiba?

- Ümit ÇETİN: Evet mumcu hala evinde. Ancak İkisi Anavatanlı milletveki biri DP Genel Başkan yardımcısı iki liderin 750 metrelik evleri arasında mekik dokuyor.

- Kim bunlar?

Ümit ÇETİN: Anavatanlı milletvekilleri Turah Tüysüz ve Mahmut Koçak ile DP Genel Başkan Yardımcısı Gültekin Uysal. Gelişmeleri izliyoruz...

Saat: 18:25
KARŞILIKLI İYİ DİLEK JESTİ
- Ümit görüşme yapıldı mı?

Ümit ÇETİN:
Mumcu ile Ağar'ın birbirilerine iyi dileklerini sunduklarını öğrendik ama bunun telefonla mı yoksa elçiler aracılığıyla mı yapıldığını öğrenemedik. Mumcu birazdan evinden çıkarak STAR TV'ye gidecek.

- Canlı yayına mı katılacak?

Ümit ÇETİN: Evet, bu yayında bugün yaşanan olayların perde arkasını anlatması bekleniyor.

- Bu durumda yüz yüze görüşme suya düştü yorumu yapılabilir mi?

Ümit ÇETİN: Bu konuyla ilgili şu aşamada bir şey söylemek güç ancak Mumcu'nun Ağar'a kendi evinde görüşme teklifi yaptığını öğrendik. Ancak Ağar bu teklifi reddetmiş.

Saat: 17:55
KEÇECİLER UMUTSUZ
-
ANAVATAN Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keçeciler,  Ağar'la bir görüşme yapıp yapmayacakları konusunda “Bilmiyorum. Olacağını zannetmiyorum” diye konuşmuş, size bununla ilgili bir bilgi geldi mi?

Ümit ÇETİN: Bize olumsuz bir haber gelmedi. Hala Mumcu'nun konutundan ayrılmasını bekliyoruz.

- Teşekkürler tekrar görüşmek üzere...

Saat: 17.20
YAVUZ DP TEŞKİLATINI RAHATLATTI
- Ümit, Ağar-Mumcu arasında görüşme gerçekleşti mi?

Haberin Devamı

Ümit ÇETİN: Henüz bu konuda bilgi alamadık ancak Mumcu'nun şu sıralar evden ayrılmak üzere hazırlandığı bilgisini aldık.

- Bu arada senin daha önce söylediğin gibi Mümtaz Yavuz'un adaylıktan çekildiği haberi ulaştı elimize

Ümit ÇETİN: DP Teşkilat Başkanı Mümtaz Yavuz, kendisine yakın adamları listelere eklediği için Bahattin Şeker'le arasında sorun çıkmıştı. Şeker'in istifası parti teşkilatlarında büyük sorun yaratmıştı. Anlaşıldığı kadarıyla Ağar, bu krizi aşmak için Yavuz'u adaylıktan çekti. Ancak Yavuz'un kendisi çekilmiş gibi açıklamada bulunması da anlaşılır bir şey.

Saat: 16.34
SİNAN AYGÜN YUMRUĞUNU MASAYA VURDU
Ümit ÇETİN:
Bir son dakika gelişmesi var. Sinan Aygün iki lidere rest çekti: Eğer birleşmezseniz, barajın altında kalacağız. Bunun vebalini ödeyemezsiniz.
Aygün bu mesajı verdikten sonra kurmaylarıyla bir araya geldi. Şu sıralar bir basın açıklaması üzerinde çalışıyorlar ve ilerleyen saatlerde bir açıklama yapacaklar.

Saat: 16.00
DP'DE İSTİFALAR
-
Ümit merhaba, görüşme başladı mı?

Ümit ÇETİN: Henüz başladığına dair bir bilgi almadık. Her iki lider de evlerinde ve aralarında 750 metrelik bir mesafe olmasına rağmen telefonla görüşecekler.

- Bu arada parti teşkilatlarında bir hareketlenme var galiba?

Ümit ÇETİN: DP Genel Başkan Yardımcısı Timur Gürgan'ın istifa ettiği haberi geldi. Şu sıralar Mümtaz Yavuz'un da istifa etmesi bekleniyor. Yavuz ile son olarak  Bahattin Şeker'le arasında çıkan tartışma ile gündeme gelmiş ve bu olayın ardından Şeker istifa etmişti.

Saat: 14.55
ANAVATAN CEPHESİNDE KIRGINLIK

- Ümit görüşme saati belli oldu mu?

Ümit ÇETİN: Yüz yüze görüşme olmayacak iki lider saat 16.00'da telefonla görüşecek.

- Neden böyle bir şey yapılıyor?

Ümit ÇETİN: Öğlen saatlerinde DP kurmaylarının Anavatan'ın seçime kendi listelerinden gireceği haberini yaymasının ardından otaya bir gerginlik çıktı. Anavatan bu açıklama nedeniyle geri adım attı. DP'ye kırıldılar ve "Böyle açıklamalarla bizi bağlamaya çalışırsanız bu iş yürümez" mesajı gönderdiler. Ancak diyaloğun kopmaması için görüşmenin yapılmasına ancak planlandığı gibi yüz yüze değil telefonda olması kararlaştırıldı.

Saat: 14.45
MUMCU EVİNDE

- Ümit daha önceki bağlantımızda iki liderin buluşmuş oldukları yönünde bir iddia olduğunu söylemiştin. Ayrıntıları öğrenebildin mi?

Ümit ÇETİN: İki lider henüz buluşmadı. Çünkü şu an Mumcu evinde. Biraz sonra buradan çıkacak. Ancak DP mi yoksa Anavatan Genel Merkezi'ne mi gideceğini henüz bilmiyoruz...

Saat: 14.20
BULUŞMAYI AYGÜN AYARLADI
- Ümit selamlar tekrar, buluşmanın gerçekleşmeyeceğine dair söylentiler dolaşıyor ortalıkta.

Ümit ÇETİN:
Hayır doğru değil. Hatta bizim aldığımız duyuma göre şu sıralar bir yerlerde buluştukları yönünde.

- Peki bu son dakika buluşma fikrinin nasıl ortaya çıktığını öğrenebildik mi?

Ümit ÇETİN: Listelerden memnn olmayan Sinan Aygün'ün son bir hamle olarak bu girişimi başlattığını öğrendik.

- Sinan Aygün mü ayarlamış görüşmeyi?

Ümit ÇETİN: Evet, Aygün DP'deki durumdan memnun olmayınca iki partinin güç birliği yapması için harekete geçmiş. Liderlerin buluşmasını o ayarlamış...

Saat: 14.05
ANAVATAN SEÇİMLERDEN ÇEKİLECEK
- Ümit merhaba, Anavatan-DP cephesinde flaş gelişmeler var. Ağar ve Mumcu ne zaman bir araya gelecek

Haberin Devamı

Ümit ÇETİN: İki liderin ilerleyen saatlerde bir araya gelmesi bekleniyor. Şu sıralar partilerin kurmayları görüşmelere devam ediyorlar. Ancak şimdiden söyleyebileceğimiz bir şey varsa o da Anavatan'ın seçimden çekileceği ve Demokrat Parti'yi destekleyeceği.

- Bu da daha da flaş haber. Anlaşılan Ağar ve Mumcu buluşmasında bu durum resmileşecek. Peki seçimde nasıl bir formül uygulanacak?

Ümit ÇETİN: Şu an görülen Anavatanlıların DP listesinden seçime girmesi.  Gelişmeleri size bildirmeye devam edeceğiz

Saat: 12.00
AĞAR, MUMCU'DAN RANDEVU İSTEDİ

5 Mayıs’ta alınan karara rağmen birleşememe, Anavatan ve DP tabanında, teşkilatlarında büyük sıkıntıya ve hayal kırıklığına yol açarken, sıkıntıların aday listelerine de yansıması merkez sağın iki liderinin yaşanan gelişmeleri yeniden gözden geçirmesine yol açtı. Ağar’ın bugün Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu’dan randevu talep etmesi ise kulisleri dalgalandırdı. Ağar ile Mumcu’nun, yaşanan krizin ardından bir araya gelmesi beklenirken, görüşmenin saati ve yeri konusunda net bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı

 

Son ümit zirvesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!