Son ödülü Papa’dan

Güncelleme Tarihi:

Son ödülü Papa’dan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2007 00:00

Elazığ’da mermer ticareti yapan evli ve 3 çocuk babası 37 yaşındaki Sait Ali Bayrak, 2001 yılında kentte kendi aşireti olan Heylan-ı Kebir ile Gaydimen aşiretleri arasında yaklaşık 100 kişinin ölümüne neden olan ve yıllardır süren kan davasını bitirdi.

Bu olayı öğrenen Papa 16’ncı Benedikt, Bayrak’ı Vatikan’ın ’Üstün Hizmet’ madalyası ile ödüllendirdi. Bayrak, "Bu ödülden onur duyup büyük mutluluk yaşadım. Beni bu ödüle layık görenlere çok teşekkür ediyorum. Aldığım en anlamlı ödüllerden biriydi" diye konuştu.

BARIŞ GÖNÜLLÜSÜ

Kendisini barışa adayan ve uluslararası yardım derneklerinde de görev yapan Sait Ali Bayrak, iki aşiret arasındaki kan davasını bitirdikten sonra 2002 yılında Atatürkçü Düşünce Derneği’nden Atatürk Barış Ödülü’nü, aynı yıl Papa 2’nci Jean Paul’den Altın Barış Madalyası, Dünya Musevileri Dini lideri İsrail Hahambaşı Rav Baksi Dorun’dan Barış Nişanı, Belçika Kraliyet Ailesi’nden de Barış Nişanı ile ödüllendirildi. Merkezi Vatikan’da bulunan Caritas Vakfı’nın bir üyesi olduğunu söyleyen Bayrak, "Bu vakıf aracılığıyla birçok yerde insanların yardımına koşuyoruz" dedi. Bayrak, TBMM Üstün Hizmet Madalyası’na da Elazığ Valiliği tarafından aday olarak gösterildi.

Kardinal verdi

Sait Ali Bayrak’a madalyası, Papa’nın ziyareti sırasında İstanbul’da Vatikan’ın İstanbul Temsilcisi Kardinal George Marovich tarafından verildi. Bayrak, İstanbul ziyareti sırasında Papa’yla kısa bir süre görüşme fırsatı bulmuş.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!