Son derece organize

Güncelleme Tarihi:

Son derece organize
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2015 06:46

Siyasi parti temsilcileri ve basın meslek örgütleri, pazar ve salı geceleri iki kez saldırıya uğrayan Hürriyet gazetesine destek için geçmiş olsun ziyaretlerinde bulundu. CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Levent Gök ile Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, G9 Gazeteciler Platformu üyeleri dün Hürriyet Ankara Bürosu’nu ziyaret etti.

Haberin Devamı

G-9 Platformu Dönem Sözcüsü Doğan Tılıç, “Hürriyet gazetesinin binalarına, matbaasına peş peşe yapılan saldırılar, memlekette bir süreden beri en ufak farklı sese tahammülsüzlüğün son ve vahim örneklerinden. Saldırının yapılış biçimi, son derece organize olduğunu düşündürtüyor” açıklamasını yaptı. Tılıç, şöyle devam etti: “Bir milletvekilinin bu saldırı sırasında sarf ettiği sözler gerçekten demokrasinin ‘d’sine sahip bir ülkede insanın tüylerini diken diken eden sözler. Seçim sonucu her ne olursa olsun o seçim sonucuna rağmen cumhurbaşkanını başkan yaptıracağını ilan eden, diğer taraftan da seçimden sonra Hürriyet gazetesi gibi iktidarın söylediklerini aynen yazmayan her türden medyanın defolup gideceğini söyleyen bir yaklaşım kabul edilebilir değil.”

Haberin Devamı

TERÖR SALDIRISI

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Hürriyet’e yönelik saldırıların demokrasiyi ve basın özgürlüğünü hedef aldığını vurguladı: “Hürriyet’e saldırıların arka planında AKP yöneticilerinin hatta Cumhurbaşkanı’nın dikkatsiz, tehditkâr söylemlerinin rolü olduğu bir gerçek. Elbette medya da protesto edilebilir ama tepkilerin terörize edilmemesi lazım. Biz Hürriyet’e yapılanı terör saldırısı olarak görüyoruz. Saldırılar karşısında hükümetin ilk günlerdeki suskunluğu da eylemcileri cesaretlendirdi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!