Utanç davası! 12 yaşında imam nikahı kıydılar... Her satırı korkunç

Güncelleme Tarihi:

Utanç davası 12 yaşında imam nikahı kıydılar... Her satırı korkunç
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 11:02

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yaşayan Semra D. (47) 2009 yılında 23 yaşındaki oğlu Sedat’ı evlendirmeye karar verdiğinde bölgenin kapanmayan yarası bir kez daha açılıyordu. 

Haberin Devamı

Binlerce çocuk geline bir yenisi daha eklenecekti. Semra D.’nin oğluna seçtiği gelin adayı 12yaşındaki L.Ç.’ydi. 12 yaşındaki kız “Seni istiyorlar” denildiğinde dehşete kapıldı, istemedi, ağladı. Baskı ve tehditlerle dolubir sürecin sonunda küçük kızın direnci kırıldı. Kıyılan imam nikâhının ardından L.Ç. ‘kocası’ Sedat D.’ye verildi. O gün imam nikâhlı kocasının kendisine yaptığı şeyin hukuk kitaplarında “çocuğun cinsel istismarı” olarak geçtiğini bilmiyordu L.Ç. Küçük kıza uygulanan istismar aylarca devam ederken kimse sesini çıkaramıyordu. Başka çaresi olmadığını sanıyordu L.Ç; razı olacaktı binlerce küçük gelinin kaderini paylaşmaya ama başına gelecekler bununla bitmeyecekti.

Sedat D. birkaç ay sonra bir başka suçtan tutuklandı, cezaevine girdi. L.Ç. ‘emanet’ olarak 46 yaşındaki kayınpederi İbrahim D.’nin evine taşındı. 2010 Nisan’ında bir gün evde kimsenin olmadığı bir sırada o, bir bela gibi karşısına dikildi. “Çabuk elbiseni çıkar. Karşı koyma. Ses edersen öldürürüm” diye bağırdığında küçük kızın korkudan eli ayağı kesilmişti.

Haberin Devamı

İbrahim D. zorla L.Ç.’nin elbiselerini çıkardı ve çocuğa tecavüz etti. L.Ç. aynı akşam olayı kayınvalidesi Semra vegörümcesi S.D.’ye anlattı. Onlar “Kimseye anlatmayacaksın, bu laf evden çıkmayacak” diye tehdit etti ve eve kapattı. L.Ç. zorla tutulduğu evden 50 gün sonra ‘gardiyanlarının’ bir anlık dalgınlığından faydalanarak kaçabildi. Bir polis aracıgörene kadar tüm gücüyle koştu.
Sonrası karakol, ifade, savcı, devlet koruması, iddianame, mahkeme süreci başladı. Savcı, küçük çocuğa evlenmesiiçin baskı yapan damadın kardeşi S.D., annesi Semra D., küçük çocukla evlenen Sedat D. ve tecavüzle suçlanan kayınpederİbrahim D.’nin 29’ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Yargılama 2011 yılında Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Kayınpeder İbrahim D.’nin tutuklu diğer sanıkların tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Davanın geçtiğimiz gün görülen 27’nci duruşmasında savcı, kaçma şüphesi bulunan tutuksuz sanıkların da tutuklanmasını istedi. Mahkeme, savcılığın sanıkların tutuklanması talebini yine reddetti. Sanıklar ve avukatlarına davanın esasına ilişkin son savunmalarını yapmak üzere süre veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı


Utanç davası 12 yaşında imam nikahı kıydılar... Her satırı korkunç


SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!