Son dakika... Ölüme böyle el sallamışlar! Marmaris'teki kazadan yeni görüntü

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2022 13:43

Muğla'nın Marmaris ilçesinde safari aracının devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 5 kişinin son görüntüleri ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde 3 gün önce meydana gelen cip turu kazasında hayatını kaybeden turistlerin ölmeden önce verdikleri son poz ve tur firması yetkililerinin tura katılan turistlere bulundukları uyarıların görüntüsü ortaya çıktı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü sabah saatlerinde kaldıkları otelden Marmaris’in kırsal mahallelerini gezmek için cip turuna çıkan turistlerin yaşadığı ve 5 turistin hayatını kaybettiği talihsiz kaza olmadan önce firma yetkililerinin tur öncesi uyarıları, yaptıkları su savaşı ve turistlerin verdikleri son poz ortaya çıktı.

Son dakika... Ölüme böyle el sallamışlar Marmaristeki kazadan yeni görüntü

Görüntülerde cip safari firması rehberlerinin yabancı dilde tura katılan turistlere emniyet kemerlerini takması ve ayağa kalkmamaları uyarıları yapıldığı görülürken, kaza öncesi ölüme el salladıkları fotoğraf ise objektife yansıdı.

Haberin Devamı

BİLİRKİŞİ RAPORU ORTAYA ÇIKTI

Kazanın ardından bilirkişi raporuna göre safari aracını kullanan şüphelinin tam kusurlu olduğu, kazaya karışan diğer şüpheli ve yol yapısının kusurlu olmadığının tespit edildiği, makine bilirkişinin ön raporuna göre safari aracının mekanik alt yapısının, emniyet kemerlerinin sağlam ayrıca lastik ve benzeri ekipmanının tur için elverişli olduğu, aracın en son Nisan 2022'de muayeneden hafif kusurlu olarak geçtiği ve sürücünün kusurlu hareketlerinin kazaya, ölümlere ise emniyet kemerlerinin takılı olmamasının sebebiyet verdiğine yönelik ön rapor hazırlandı.

ŞOFÖR TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Ön raporun hazırlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, tur şirketi sahibi C.A. adli kontrol şartı ile salınırken, cip şoförü M.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kazaya karışan diğer araç şoförü A.K.T. ise savcılıkta alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Son dakika... Ölüme böyle el sallamışlar Marmaristeki kazadan yeni görüntü

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Haberin Devamı

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Irak uyruklu turistlerden Ayad Mustafa Abduhafed (61), Mohammed Sattar Jabbar (34), Alı Jawdat Kadhım (31), Hayder Fadhıl Jalıl Almaslawı (51) ve İbrahim Alaamar'ın (60) hayatını kaybettiği belirlendi. Yaralanan Mustafa Tharmur (25), Doaa Mahommed (23), Çayn Şuayp Mohammed (30) ve Mustapha Tharmer (28) ise Marmaris Devlet Hastanesi ve ilçedeki özel hastanelere kaldırıldı.

Son dakika... Ölüme böyle el sallamışlar Marmaristeki kazadan yeni görüntü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!