Güncelleme Tarihi:
CHP’nin İstanbul Büyükçekmece Belediyesi, sahildeki 30 dönümlük araziye rezidans, otel ve iş merkezi yaptırmaya hazırlanıyor. Yıllardır devam eden süreçte sona gelindi. Belediye ihaleyi yaptı, şimdi sonbaharda kazma vurulmaya hazırlanılıyor.İhaleyi Katar, Suudi Arabistan ve Yemen’li ortaklarıyla Demir İnşaat aldı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün RS FM’de Yavuz Oğhan’ın “Satmasanız olmuyor mu” sorusunu yanıtladı.
Akgün, “Satmasam olmuyordu. Ben belediye başkanıyım halkın önüne çıktığım zaman onlara projelerimi anlatırım, onların arkasında dururum, halk da bana oy verir. Bu haberleri yapan 3 kişinin değil, Büyükçekmece halkının isteğine göre biz hizmetlerimizi yaptık bugüne kadar ve bundan sonra da aynen böyle yapmaya devam edeceğiz. Halk bunun yapılmasını istemeseydi, bizi bugüne kadar desteklemezdi. Amaç bağcıyı dövmekse benim sizinle ve hiçbir basınla işim olmaz. Ama amaç üzüm yemekse size anlatırım. Bizi hedef alan 3-5 tane özel muhalifin yalanlarına dolanlarına cevap vermek meselesiyse, Hasan Akgün bunlara cevap vermez, başkalarına gidecekler. ‘Hasan Akgün yeşil sahayı, parkı sattı’ diyen ahlaksızdır. Burasını İstanbul’un bir cazibe merkezi yapacağım" dedi.
BURASI BELEDİYENİN MÜLKÜ
Akgün şöyle konuştu: "1957'de bu belediye kurulmuştur. O günden bugüne burası belediyenin mülküdür. Arsa Albatros Parkı'nın girişinde kalıyor. Kültür ve ticaret sahası olarak onaylıyor. Daha önce 200'den fazla odası olan bir tesisti. Otopark olarak kullanıyoruz şimdi. 3-4 kişi milletvekillerimizi de kandırmaya çalıştılar. Eren Erdem'i kandırmaya çalıştılar, Ali Şeker'i kandırmaya çalıştılar. Burayı park olarak göstermeye çalıştılar. Denizin sıfırında gibi göstermeye çalıştılar. Denizle bu arsa arasında 200 bin metrekare Albatros Parkı var. Albatros Parkı ile bizim bu arsa arasında 15 metre yol var. Bu parkın gerisinde kalıyor. Hiçbir zaman ne yeşil saha olmuş ne park olmuş. Ne kadar imar vermiş buraya bakanlık, istediğin kadar inşaat yap demiş. İster 500 bin metrakare yap, ister 600 bin metrekare yap.
YÜZDE 60'INA MOTEL, REZİDANS, TİCARET MERKEZİ YAPALIM DEDİK
2000'den beri burayı değerlendirmeye çalıştık. Kongre merkezine ihtiyaç var, yatağa ihtiyaç var. Bu konuda çalışmaya başlayınca baktık ki korkunç inşaat çıkıyor. İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi'ne gittim. Bu kadar yetkiyi ben istemiyorum. Bu yeri yapamam ben dedim. İstediğin kadar inşaat yapma hakkım var. Dediler ki belediye arsalarını 3 emsalle sınırlıyoruz. 500 bin metrekare inşaat yapma hakkım varken 90 bin metrekareye indirdim. Proje geliştirdik. Baktım ki 1200 odalı otel çıkıyor. Ve rezidans, ticaret yerleri çıkıyor. Otel sahipleriyle görüştüm. Dedim ki bu otel işletilir mi, siz burayı işletilir mi? Kati suretle mümkün değil dediler. İstanbul'da 400, 500 odadan fazla otel işletilmez. Anlattılar. Dedik ki 3 emsal de fazla. O zaman dedik ki yüzde 40'ına otel yapalım. Yüzde 60'ına motel, rezidans ve ticaret yapalım. Otelimiz 400 ile 500 odalı olsun. 1.5 emsale düşürdük. Bu yerle ilgili davalar başladı. Belediyeden alacağı olanlar bir koordinasyonla yerimizin satışını çıkarttılar. 90 milyon liraya burayı elimizden almaya kalktılar.40-50 milyona alacaklardı. Mahkemeye itiraz ettik. Mahkeme 110 milyon liraya çıkarttı. Bankadan kredi çekip borcumuzu kapattık.
160 MİLYON 30 BİN TL'YE ALDILAR
11 kez ihale ettik. Türkiye'ye güvenmedikleri için ikna edemedik. Sonunda 11'ncisin de bölgemizde çok inşaat yapan Demir İnşaat, Arap şirketle bir araya gelerek konsorsiyum yapıyorlar. 160 milyon 30 bin TL'ye burayı satın alıyorlar.
VATANDAŞ HİZMET İSTİYOR
2 bin kişiye istihdam sağlayacağım. Burasını İstanbul'un bir cazibe, çekim merkezi yapacağım. Yapmakta olduğum yat limanı için de millet ayaklanmıştı. Ben belediye başkanıyım. Vatandaş bizden hizmet istiyor. Çok bol yeşil alan var. Niye benim ağaç dikme davetime gelip ağaç dikmediler.
DEĞERLİ YER OLMASA OTEL YAPAR MIYIM?
Değerli yer olmasa otel yapar mıyım buraya. Değerli yer mesire yeri olmaz. Değerli yer otel yeri olur, ticaret yeri olur. Mesire yeri ticaret anlamında şehrin geleceğiyle ilgili yatırımların yapılamayacağı yerler olur. Büyükçekmece'den Çatalca'ya Istranca ormanlarına kadar çok mesire yeri yapar. İsteyen istediği gibi gidip mesire keyfi yapar.
GİTSİN BAŞKA YERDE YAPSIN
Akgün, 'Deniz kenarları biraz daha farklı değil mi?' sorusu üzerine Akgün şöyle konuştu: "Gitsin başka yerde yapsın, ne yapayım kardeşim. Denizin kenarında 200 bin metrekare mesire alanımız var. 1 milyon metrakarede Mimar Sinan'da var"
BELEDİYENİN SPONSORU
Hasan Akgün, “Büyükçekmece Basketbol Takımı’nın Kulüp Başkanı benim. Bölgemizde büyük çaplı inşaatlar yapan Demir İnşaat geçen sene takımımızın sponsoruydu. ‘Demir İnşaat geldi burayı aldı, zaten belediyenin sponsoruydu’ diye yazıp çizeceklerdir, varsın yazsınlar çizsinler. En ufak bir tereddüt ve endişemiz yok, her şeyimiz açık” dedi.
CANLI YAYINI TERK ETTİ
CHP’li Akgün, “Halk istiyor” diyorsunuz, neden halka sormuyorsunuz” sorusu üzerine yayını terk etti. Akgün, “Ben halkıma sordum, 5 defa bana sandıkta, ‘yürü, arkanızdayız’ dediler. Bundan başka daha halka sorulur mu? Benim cevaplarım bundan ibarettir, dedikoduyla işim yok, güle güle” dedi.
AKGÜN'ÜN KANDIRILMAYA ÇALIŞILDI DEDİĞİ CHP'Lİ VEKİL: İTİRAZ ETTİK
Hasan Akgün canlı yayında milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker’in de kandırılmaya çalışıldığını söyledi. CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker ise “Belediye’nin adına satışın kayıtlı olması oradaki güzelim ağaçların olmadığı anlamına gelmiyor. Burada daha önceden günübirlik turistik mesire alanıydı. Vatandaşlar olarak talebimiz, burasının kamunun ortak alanı olarak kalması, belediye değerlendirip halkın kullanımına açabilir. Buranın değerli bir yer olması, halkın yararlanmayacağı anlamına gelmez” dedi. Şeker de konunun halk oylamasıyla halkın kararına bırakılması gerektiğini söyledi. Şeker, "Bu konuyu partinin yetkili organlarına ilettik. ‘Bölgede vatandaşların bu konuyla ilgili sıkıntısı olduğunu, oranın kamu elinde kalıp, halkın kullanımına açılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Orada yeteri kadar rezidanslar, oteller var. Yeteri kadar betona boğuldu, bizim ihtiyacımız olan ağaçlık, koruluk alanlar ve bunları da korumalıyız diye düşünüyorum” diye konuştu.
“DERDİMİZ AĞAÇ DEĞİL, BAŞKANIN KOLTUĞUYMUŞ”
Albatros Parkı’nın satılmasına karşı çıkan “Diren Büyükçekmece” Platformu Sözcüsü Dursun Karakuş da şunları söyledi: “Belediye başkanının maalesef olayın başından beri tavrı aynı şekilde. Amacı direnişe destek veren arkadaşları yalnızlaştırmak ve işi küçük kasaba siyasetinin içine çekmeye çalışmak. Onların derdi ağaç değil, benim koltuğum benzeri sözler üzerinden yürüyor. Gerçek bu değil. Yıllardır bu alanın yeşil alan olması için mücadele ediyoruz. Bu güce ve morali de Gezi'den aldık. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konudan bizzat haberi var. Hatta Ali Şeker ve muhtarımız randevu alıp Kılıçdaroğlu’yla görüştüğünde ‘Ben işin böyle olduğunu bilmiyordum. Kesinlikle geleceğim’ dedi ama gelmedi. Bir basiretsizlik var.”
SON 24 SAATTE YAŞANANLAR