Güncelleme Tarihi:
Üsküdar’da Moda Kumpir Waffle ‘ın sahibi Aysel Çemrek (46), arkadaşı Aynur Örnek ile geçen Kasım’da Bağdat Caddesi’nde bir kafede buluştu. Aysel Çemrek, sohbet sırasında eşinin vefat etmesi üzerine ortaya çıkan miras sorunlarını arkadaşına anlattı.
Aysel Cemrek kafeden ayrıldıktan sonra yan masada oturan, dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik gibi pek çok suçtan sabıkalı Şenol Sakınmaz (52), iddiaya göre Aysun Örnek’in yanına gelerek kendisini hukuk profesörü ve emekli savcı olarak tanıttı. “İstemeyerek konuşmanızı duydum. İsterseniz yardımcı olabilirim” dedi. Örnek’e, telefon numarasını ve kartvizitini veren Şenol Sakınmaz, arkadaşının problemini çok kısa sürede çözebileceğini, kimseye para kaptırmamasını söyledi.
İLK ÖDEME: 7 BİN 800 TL
Aysel Çemrek’in yanına giden Aynur Örnek, başından geçen olayı anlattı. Şenol Sakınmaz, ertesi gün Aynur Örnek’i arayarak, “Kadıköy’de arkadaşım olan Avukat Cengiz B. size yardımcı olabilir” dedi. Avukat ile görüşmeye giden Aysel Çemrek ve Aynur Örnek, ücrette anlaşamadı. Yeniden telefon eden Şenol Sakınmaz, iki arkadaş ile Nakkaştepe’de bir restoranda buluştu. Adliyedeki hakim ve savcıların çoğunu tanıdığını, bu ilişkileri sayesinde birçok davayı hızlı bir şekilde bitirdiğini söyledi. Bir kaç gün sonra buluştuğu Aysel Çemrek’ten, şahitlerinin isimlerini, taşınmazların bulunduğu yerleri ve tapu kayıtlarını istedi. İki gün sonra Aysel Çemrek’in işyerine giden Şenol Sakınmaz, burada dava dilekçesini imzalattı. Ertesi gün telefon arayıp harç yatırılması gerektiğini söyleyerek 7 bin 800 lira göndermesini istedi.
SÜREKLİ PARA İSTEMEYE BAŞLADI
Parayı aldıktan bir gün sonra Aysel Çemrek’in işyerine giden Şenol Sakınmaz, “Davayı açtım. Tedbir ve yargılama masrafları için evin değeri üzerinden 65 bin lira yatırmamız gerekiyor. Dava bittiğinde bu parayı geri alacaksın” dedi. Çemrek, ertesi gün bankaya giderek hesabında bulunan 40 bin ve kredi olarak çektiği 25 bin lirayı Şenol Sakınmaz’ye verdi. İş Mahkemesi’ndeki dava için de 2 bin 400 lira verdi. Birkaç gün sonra, makbuz isteyen Aysel Çemrek’e, makbuzu vereceğini ancak 9 bin lira daha masraf çıktığını söyledi. Parasının kalmadığını söyleyen Çemrek, kendisini oyalayan Şenol Ş.’den şüphelenip Anadolu Adliyesi’nde araştırma yaptı. Adına açılan bir dava olmadığını öğrenince dolandırıldığını anladı.
SUÇ DELİLLERİ OTOMOBİLİNDE BULUNDU
75 bin 200 lira dolandırılan Aysel Çemrek’in şikayeti üzerine gözaltına alınan Şenol Sakınmaz’ın otomobilinde, avukatlık cübbesi, Aysel Çemrek adına düzenlenmiş 3 dava dilekçesi, 4 adet davanın açıldığına ilişkin yargılama giderlerini gösteren imzasız, mühürsüz tevzi formu ve buna ilişkin 4 imzasız mühürsüz tahsilat makbuzu bulundu. 23 Aralık 2016’da tutuklanan Şenol Sakınmaz hakkında, ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ
Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanık Şenol Sakınmaz, “Ben bilimsel anlamda 15 tane kitap yazmış bir insanım. Televizyon programları yaptım. 8 bin lirayı müştekiden banka kanalıyla, 2 bin lirayı da elden borç olarak aldım. Otomobilimin arkasında bulunan avukatlık cübbesi kuzenim avukat Aslıhan Ertek’e aittir. Ona hediye olarak almıştım. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.
Mahkeme Heyeti, Aysel Çemrek’in telefonunda sanıkla olan whatsapp mesajlarının dökümünün dosyaya sunulması için bilirkişi görevlendirilmesine, gelmeyen tanıkların zorla getirilmelerine ve ifadelerde ismi geçen Aslıhan Ertek isimli avukatın bir baroya kaydının olup olmadığı hususunun Türkiye Barolar Birliği’ne sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
SON 24 SAATTE YAŞANANLAR