Son dakika... Meteoroloji'den yeni hava durumu raporu! Kuvvetli sağanak yağışlara dikkat...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2022 09:25

Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre bugün Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde yer yer kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji, İstanbul'da da yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağını duyurdu. Prof. Dr. Orhan Şen ise İstanbul’da yağışın akşam saatleri ile etkili olabileceğini belirtirken, ‘’Çarşamba günü de Doğu Karadeniz’de bir yağış gözüküyor. Bu önemli bir yağış takip ediyoruz.’’ ifadelerini kullandı. Ayrıca AFAD ve Meteoroloji'nin uyarıları sonrası Kocaeli'de yağış hayatı olumsuz etkiledi.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz (Sinop dışında), Kırklareli, Osmaniye, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri, Adana’nın kuzey, Kahramanmaraş’ın batı, Hatay’ın kıyı, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu Kuvvetli sağanak yağışlara dikkat...

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Haberin Devamı

Yağışların, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL'DA SAĞANAK BEKLENİYOR

İstanbul'da bugün yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklığı 18 ile 30 derece arasında seyredecek.

AKŞAM SAATLERİNE DİKKAT

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’in beklenen hava durumu ile ilgili değerlendirmesi ise şu şekilde;

Öğlene kadar sakin bir hava geçirdi Anadolu, pek fazla yağış yoktu. Öğle saatlerinden sonra yağışlar Afyonkarahisar’dan başlayıp Bursa, Bolu, Ankara’nın kuzeybatısı, Eskişehir civarlarında başlayacak. Marmara’nın doğusu yani İstanbul dahil olmak üzere akşam saatlerinde yeni bir yağışlı havanın ekişine girecek. Bursa, Kocaeli, Zonguldak etkilenecek. Şu anda İstanbul’da gökyüzü kapalı. İstanbul’da şiddetli yağış ihtimali var bugün 18:00’dan sonra ve yarın sabah. Çarşamba günü de Doğu Karadeniz’de bir yağış gözüküyor. Bu önemli bir yağış takip ediyoruz. Rize, Artvin’in Hopa ilçesinde kuvvetli yağış gözüküyor.

METEOROLOJİ'DEN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Bugün öğleden sonra Marmara’nın doğusunda (Kocaeli, Sakarya, Bilecik ile Bursa’nın doğusu) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Haberin Devamı

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ ALARMI

Bugün öğleden sonra Kütahya çevrelerinde, akşam saatlerinden itibaren Uşak, Eskişehir çevreleri ile Afyonkarahisar’ın batısı (Başmakçı, Dazkırı, Dinar, Evciler, Kızılören, Sandıklı, Hocalar, Sinanpaşa, Afyonkarahisar, İhsaniye, İscehisar ) ve Ankara’nın batısında(Nallıhan, Beypazarı) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

AFAD'DAN DA UYARI GELDİ

AFAD da Twitter hesabından şu uyarıyı yaptı:

Haberin Devamı

"Bugün öğleden sonra, Kocaeli, Sakarya, Bilecik ile Bursa’nın doğusunda kuvvetli yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun."

KOCAELİ'DE YOĞUN YAĞIŞ SELE DÖNDÜ

Kocaeli'de öğleden sonra başlayan sağanak yağış, Körfez ve Derince ilçelerinde sele döndü. Dereler taştı, otomobiller yollarda güçlükle ilerledi.

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu Kuvvetli sağanak yağışlara dikkat...

Kocaeli'de öğleden sonra başlayan sağanak yağmur hayatı felç etti. Özellikle Körfez ve Derince ilçelerinde dereler taştı, yollar göle döndü. Otomobillerin kullandığı alt geçitlerde araçlar yollarda kaldı.
Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu Kuvvetli sağanak yağışlara dikkat...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekiplerin bölgedeki çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR'DE ÇATISINA YILDIRIM DÜŞEN BİNADA YANGIN ÇIKTI

Hava sıcaklığının 23 derece olduğu Eskişehir'de, sağanak etkili oldu. 15 dakika süren kuvvetli yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Trafikte de aksamalar meydana geldi. Yağmura hazırlıksız yakalananlar, duraklara ve bina altlarına sığındı.

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu Kuvvetli sağanak yağışlara dikkat...

Sağanak sonrası ​Tepebaşı ilçesine bağlı Eskibağlar Mahallesi Aşçı Sokak'taki 4 katlı bir apartmanın çatısına da yıldırım düştü. Yıldırım nedeniyle çatıda yangın çıktı. Çevredekiler, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Bir yandan bina tahliye edilirken, itfaiye ekipleri de alevleri söndürdü. Çatıda ayrıca hasar oluştu.
Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu Kuvvetli sağanak yağışlara dikkat...

'O KADAR BÜYÜK BİR SES DUYMAMIŞTIM'

Haberin Devamı

Bina sakini Kerim Aydın, büyük bir ses duyduklarını belirterek, "Arkadaşım ile oturuyorduk. Bizim ev normalde çok ışık almaz. Bir ses duyduk. O kadar büyük bir ses duymamıştım. Bir anda evin içi bile aydınlandı. Sonra hemen elektrikler kesildi.

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu Kuvvetli sağanak yağışlara dikkat...
Ne olduğunu anlamadık. Balkondan baktığımda yan binadan duman çıkıyordu. Yağış çok büyüktü, yağmur taneleri büyük, büyüktü. Leblebi kadardı hatta" dedi.
Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu Kuvvetli sağanak yağışlara dikkat...

METEOROLOJİDEN YENİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji verilerine göre, kentte yağışlar bugün ve yarın da aralıklarla sürecek. Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Kuvvetli yağışlar beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

BİLECİK'TE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI

Bilecik'in Söğüt ilçesinde ceviz büyüklüğünde yağan dolu maddi hasara sebep oldu.

Son dakika... Meteorolojiden yeni hava durumu raporu Kuvvetli sağanak yağışlara dikkat...

İlçenin Geçitli Köyü'nde 20 dakika yağan ceviz büyüklüğünde dolu ekinlere, meyve ağaçlarına ve otomobillere zarar verdi. Köy meydana yağan yağmurdan adeta göle dönerken, seralarda ceviz büyüklüğünde yapan doludan nasibini aldı. Geçitli Köyü Muhtarı İsmail Pazvant, çiftçinin zarının çok olduğu söyleyerek, Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilerin köylerine geleceğini hasar için incelemelerde bulunacağı söyledi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31
İSTANBUL: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
İzmir: Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31
Adana: Parçalı ve az bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33
Antalya: Az bulutlu, iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu 30
Samsun: Parçalı bulutlu 27
Trabzon: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 30
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 40

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!