Sıcaklıklar 6-12 derece düşecek! Meteoroloji'den peş peşe uyarılar... İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2022 15:41

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Marmara Bölgesi için uyarı geldi. Bugün itibariyle hava sıcaklıkları 6 ile 12 derece azalacak. Uyarıda soğuk havayla birlikte bölgenin doğusunun yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülebileceği belirtildi. Ege Denizi'nde bugün ve yarın fırtına etkili olacak. Kış havasının başladığını söyleyen CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bugün İstanbul'da öğle saatlerine kadar yağış görüleceğini belirtti. "Karlı günlere de büyük ihtimalle geleceğiz" diyen Şen, kar yağışının görüleceği illeri tek tek saydı. Peki Valiliğin fırtına uyarısı yaptığı İstanbul'da 3 gün boyunca hava sıcaklığı ne olacak? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Marmara'nın doğusu, İç Anadolu, Karadeniz ile Tekirdağ, Balıkesir, Kütahya, Afyonkarahisar, Ardahan ve Erzincan çevreleri, Çanakkale ve Kırklareli'nin doğusunun aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Trakya'nın yüksek kesimleri, Bursa, Bilecik ve Kütahya'nın yüksekleri, Ardahan ve Erzincan çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu'nun kıyı kesimleri ve Sinop çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde yurdun iç kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

 

Sıcaklıklar 6-12 derece düşecek Meteorolojiden peş peşe uyarılar... İstanbula kar ne zaman yağacak

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derece azalacak ve mevsim normallerine düşecek, Akdeniz ile Doğu kesimlerde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgarın, genellikle kuzeyli yönlerden hafif ve orta kuvvette; Marmara ve Ege kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI 12 DERECE DÜŞECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarının 6 ila 12 derece azalmasının beklendiği ifade edilerek çarşamba günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak tekrar artacağı kaydedildi.

Sıcaklıklar 6-12 derece düşecek Meteorolojiden peş peşe uyarılar... İstanbula kar ne zaman yağacak

Açıklamada, rüzgarın bugün ve yarın Marmara Bölgesi’nde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi.

MARMARA'NIN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Soğuk havayla birlikte bölgenin doğusunun yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlarının görülmesi beklendiği kaydedilerek, 3 gün İstanbul’da beklenen hava sıcaklıklarının bugün 7-8, yarın 5-9, çarşamba günü ise 7-11 derece civarında olmasının beklendiği bildirildi.

Haberin Devamı

Yetkililer, hafta başında Marmara Bölgesi’ni etkilemesi beklenen soğuk hava, yer yer kar yağışları ile kuvvetli rüzgara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Sıcaklıklar 6-12 derece düşecek Meteorolojiden peş peşe uyarılar... İstanbula kar ne zaman yağacak

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu zamanla hafif karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı 7
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 8
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 14
Adana: Az bulutlu ve açık 21
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 20
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.) 12
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.) 14
Erzurum: Parçalı bulutlu 7
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 14

Haberin Devamı

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI 

İstanbul Valiliği de Twitter hesabından bir paylaşım yaparak fırtına uyarısında bulundu. Uyarıda şu ifadelere yer verildi:
"Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre; Marmara Denizi'nde rüzgâr pazartesi günü ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esecek. Fırtınanın; Salı akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği bekleniyor."

PROF. DR. ŞEN: KIŞ HAVASINA GİRİLDİ

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında yurt genelinde hangi bölgeler ve illerde kar yağışı beklendiğini anlattı. "Bugün öğlene kadar İstanbul'da yağmur var" diyen Şen, artık kış havasına girildiğini söyledi. 

Haberin Devamı

Şen, şunları söyledi:
"Kış havasına girdi Türkiye, Aralık'ın 20'sinden itibaren kış havası başladı. İstanbul çok soğuk şu anda. Soğuk olmasının nedenlerinden bir tanesi de nem fazla olduğu için. Sıcaklık 9 derece olmasına rağmen çok daha düşük hissediyoruz. Çünkü biraz da poyraz var. Poyraz sıcaklığı daha düşük hissettirir neredeyse biz burada 4-5 derecelik bir sıcaklık hissediyoruz.

'KARLI GÜNLERE DE BÜYÜK İHTİMALLE GELECEĞİZ'

Bugün öğlene kadar İstanbul'da yağmur var, kar yok. Yarın da hafif bir yağmur geçişi olacak İstanbul'da. Çarşambadan itibaren Pazar gününe kadar da yağış yok. Ama sıcaklıklar da artık mevsim ortalamalarında sıcaklıklar. İstanbul'da 12 dereceyi pek geçmeyecek bu hafta sıcaklık. Dolayısıyla kış havası devam edecek. Ondan sonra ısınacak mı? Isınmayacak maalesef. Yani artık kış havası bundan sonra Ocak, Şubat diye gideceğiz. Karlı günlere de büyük ihtimalle geleceğiz. Çünkü La Lina'nın etkisi kaybolmaya başladı. Ocak ayından itibaren de karlı havaları göreceğiz.

 

Haberin Devamı

Sıcaklıklar 6-12 derece düşecek Meteorolojiden peş peşe uyarılar... İstanbula kar ne zaman yağacak

Anadolu'ya baktığımız zaman bugün Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kar yağışı olabilir, karla karışık yağmur olabilir. Bunun yanında Trakya'da yüksek kesimlerde, Uludağ'da kar yağışı olabilir ama şehir merkezlerinde kar yağışı yok. Ardahan ve Erzurum'da karla karışık yağmur ve kar yağışı olabilir ama yarından itibaren İç Anadolu'nun güneyi ve doğusunda kar yağışı biraz etkili olabilir. Doğu Anadolu'da kar yağışı yok maalesef. Ve Çarşambadan itibaren oralarda yağış bitiyor. Yağışın bitmesi biraz kötü. Çarşambadan pazara yani 4-5 gün Türkiye'de yağış görülmüyor. Sıcaklıklar düşüyor, bundan dolayı da İç Anadolu'nun yüksek yerlerinde don olayı da meydana gelebilir. Ama bunun yanında iç kesimlerinde de sis olasılığı da var. Dolayısıyla da ulaşımda aksamalara neden olabilir.

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

Bu hafta yağışsız bir hafta ama sıcaklıklar düşük. Kış havasında Türkiye'nin her tarafı ancak yağış olarak yok. Karadeniz'in iç kesiminin yükseklerinde ve Karaman, Niğde, Nevşehir, Kırşehir taraflarında kar yağışı olacak. Ne zaman? Salı günü. Salı gecesi de olacak. Ama Çarşamba oralarda da kar yağışı yok. İstanbul'da yılbaşına kadar bir şey görülmüyor. Yılbaşından sonra tekrar bakacağız."

 

Sıcaklıklar 6-12 derece düşecek Meteorolojiden peş peşe uyarılar... İstanbula kar ne zaman yağacak

EGE DENİZİ'NDE 'FIRTINA' UYARISI

Ege Denizi'nde pazartesi ve salı günü beklenen fırtınaya karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre; Güney Ege Denizi'nde bugün saat 13.00'ten itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden 6 ile 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtınanın etkili olacağı belirtildi.

Fırtınanın, 21 Aralık Çarşamba günü saat 18.00'e kadar süreceği bildirildi. Deniz ulaşımındaki aksamalara karşı denizciler ile bölge halkı uyarıldı.

BU VİDEO İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!