Güncelleme Tarihi:
Deprem, Balıkesir, Bursa, Aydın, İzmir olmak üzere birçok çevre illerde de hissedilirken, Deprem sonrası AFAD'dan yapılan ilk açıklamada, "An itibariyle, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi.
ARKA ARKAYA DEPREMLER
Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre 5.2'lik depremden sonra aynı bölgede 3.3-3.5 ve 3.9 büyüklüğünde depremler meydana geldi.
4,3 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI SARSINTI
Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde, 4.3 büyüklüğünde artçı sarsıntı meydana geldi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden (KRDAE) yapılan açıklamaya göre, saat 00:23’te merkez üssü Karakurt Mahallesi olan 4,3 büyüklüğünde yer sarsıntısı kaydedildi. Depremin derinliği yerin 5.3 km olarak açıklandı.
VALİLİK: OLUMSUZ BİR DURUM YOK
Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde, AFAD verilerine göre 5.2 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Manisa Valiliği’nden yapılan açıklamada olumsuz bir durum olmadığı belirtildi. Yapılan açıklamada, "18.02.2020 tarihinde saat 19.09’da merkez üssü Kırkağaç İlçesi olan 5,2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. An itibari ile depremden kaynaklanan herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.
DEPREMDE PANİK YAŞAYAN VATANDAŞLAR SOKAKLARA DÖKÜLDÜ
Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından Kırkağaç ve Akhisar ilçelerinde depremi şiddetli hisseden vatandaşlar sokaklara döküldü.
Deprem nedeniyle herhangi bir yaralanma ve mal kaybı yaşanmazken, panikleyen vatandaşlar sokaklara döküldü. Özellikle depremin şiddetli hissedildiği Kırkağaç ve Akhisar’daki vatandaşlar sokaklara çıkarak kendilerini güvene almaya çalıştı.
DEPREM ANI KAMERADA
Deprem anında bir kasap dükkanında çekilen görüntüde vitrinde çıkarılan etlerin, sarsıntıda saniyelerce sallanması yer aldı.
EVLERİNE GİREMEYEN VATANDAŞLARIN TEDİRGİNLİĞİ SÜRÜYOR
Manisa’da saat 19.09’da meydana gelen merkez üssü Kırkağaç ilçesi olan 5.2’lik depremin ardından, ilçeye bağlı Karakurt Mahallesi’ndeki vatandaşların tedirginliği sürüyor. 22 Ocak’ta meydana gelen depremler sonrasında hafif hasarlı olarak belirlenen bazı evlerde ağır hasar meydana geldi. Ağır hasarlı olarak belirlenen bazı evler ise sarsıntının ardından kullanılamaz hale geldi.
’ÇADIRLARDAN EVLERE DÖNÜYORDUK, YENİDEN ÇADIRA DÖNDÜK’
Deprem sırasında namaz kıldığını söyleyen mahalle sakinlerinden Necmiye Güngör (65), 22 Ocak’taki depremin ardından yeni evlerine dönmeye başladıklarını belirterek, "Deprem sırasında namaza durmuştum. Akşam namazının farzını kıldım. Sünnetini kılmaya başlayacakken deprem oldu. Sobanın üzerinde sıcak su vardı onu indirdim. Hemen kendimi dışarıya attım. Çadırlardan evlerimize yeni girmiştik, korkuyu atlatıyorduk ama yeniden çadırlara geri döndük. Rabbim beterinden korusun" dedi.
’ÇOK GÜRÜLTÜLÜ BİR SES GELDİ’
22 Ocak’taki depremde evinin ağır hasar görmesi nedeniyle AFAD’ın kurduğu çadırlarda yaşamını sürdürdüğünü anlatan Güldane Güngör (35), "Deprem sırasında çocuklarımla birlikte çadırdaydık. Bizim evimiz ağır hasarlı. Çadır yaşamına alıştık gibi bir şey oldu. Çok korkuyoruz. Bu meydana gelen deprem sırasında çok gürültülü bir ses geldi. 5- 6 saniye kadar salladı. İnşallah kötü bir şey olmaz" diye konuştu.
’BU GECEYİ ÇADIRDA GEÇİRECEĞİZ, KORKUYORUZ’
Deprem sırasında Kırkağaç’ta olduklarını ve korkudan çadırların kurulduğu Karakurt Mahallesi’ne geldiklerini söyleyen Fatma Alkan (32), o anları şöyle anlattı:
"Deprem sırasında Kırkağaç ilçesinde evde yemek yiyorduk. Depreme yemek sofrasında yakalandık. Çok kötü bir ses çıktı. Hemen evden dışarıya çıktık. İlçeden Karakurt Mahallesi’ne geldik. Bu geceyi çadırda akrabalarımızın yanında geçireceğiz. Depremden çok korkuyoruz. Umuyoruz ki büyük bir deprem olmadan biter."
’UMUYORUZ Kİ BİR AN ÖNCE BİTER’
22 Ocak’ta meydana gelen depremde evi ağır hasar görenlerden buru olan Cevdet Uyar (54), "Bizim evimiz bundan önceki depremde hasar almıştı. İçinde bulunduğumuz ev de o depremde kullanılamaz hale gelmişti. Dışarıda yaşıyoruz. Çadırlarda kalıyoruz. Umuyoruz ki deprem bir an önce sona erer" dedi.