Son dakika... Kilis’de mayınlı bölgeye roket düştü: "Sınırlarımıza yönelik herhangi bir saldırı bulunmamaktadır"

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Kilis’de mayınlı bölgeye roket düştü: Sınırlarımıza yönelik herhangi bir saldırı bulunmamaktadır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2024 20:08

Son dakika haberine göre; Kilis’de mayınlı bölgeye roket düştü. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye-Suriye sınırında çıkan bir çatışmadan seken RPG 7 mermisi, mayınlı araziye düşmüş ve yangın çıkmasına neden olmuştur. Sınırlarımıza yönelik herhangi bir saldırı bulunmamaktadır" denildi.

Haberin Devamı

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye-Suriye sınırında çıkan bir çatışmadan seken RPG 7 mermisi, mayınlı araziye düşmüş ve yangın çıkmasına neden olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de yaşanan çatışmaya bir dahli bulunmamaktadır. Sınırlarımıza yönelik herhangi bir saldırı bulunmamaktadır. Resmi kaynaklar dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz" denildi.

KİLİS VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Kilis Valiliği'den yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı:

Bugün saat 17.53 sıralarında Kilis Merkez Akıncı köyü karşısında bulunan Suriye sınırları içerisindeki bölgede 2 SMO grubu arasında çıkan çatışmada RPG 7 roketi mayınlı alana isabet etmiş ve o bölgedeki bitki örtüsünde yangınına neden olmuştur. Sosyal medyada dolaşımda bulunan söz konusu görüntüler sınırın Suriye tarafına aittir. Olayda Kilis' e yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. 

Haberin Devamı

Son dakika... Kilis’de mayınlı bölgeye roket düştü: Sınırlarımıza yönelik herhangi bir saldırı bulunmamaktadır

CNN Türk Muhabiri Paşa Alyurt da son dakika gelişmesine ilişkin şu bilgileri verdi: 

Şu an için TSK’nın herhangi bir dahili olmadığını söyleyebiliriz. Burada gruplar arası mı, grupların kendi içinde çatışması sonucu mu roketin düştüğüne ilişkin TSK tarafından tespiti devam ediyor. Suriye tarafında yaşanan gruplar arasında çıkan çatışma sonucu 1 roketin bölgeye gelmesi sonucunda yangına sebep olduğunu ifade edebiliriz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!