Son dakika... Marmara'da kuvvetli yağış alarmı! Prof. Dr. Şen: Sistemin yönü değişti... Meteoroloji'den yeni uyarı geldi

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Marmarada kuvvetli yağış alarmı Prof. Dr. Şen: Sistemin yönü değişti... Meteorolojiden yeni uyarı geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 06:52

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugün için İstanbul dahil 5 kente turuncu, 7 kente ise sarı kodlu uyarıda bulundu. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Şen, "Dünkü tahminlere baktığımızda Anadolu Yakası'nda kuvvetli yağış gözüküyordu. Fakat şu an bu sistemin yönü değişti, yağış Marmara Bölgesi'nin doğusuna kaydı" dedi. Kocaeli’de sabah saatlerinde başlayan sağanakta kentin bazı noktalarında caddeler ve köprü altları sularla dolarken, araçlar mahsur kaldı. İşte 11 Ağustos hava durumu raporu...

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Akdeniz'in iç kesimleri ve İskenderun Körfezi Çevreleri, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Balıkesir, Muğla, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Ardahan çevreleri ile Denizli'nin güney ve doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Yalova, Bartın, Isparta ve Burdur çevreleri ile Muğla ve Antalya'nın iç kesimleri, Denizli'nin güney ve doğu ilçelerinde çevrelerinde kuvvetli, İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak, çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, ; İstanbul, Yalova, Bartın, Isparta ve Burdur çevreleri ile Muğla ve Antalya'nın iç kesimleri, Denizli'nin güney ve doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) ve yer yer şiddetli (75 kg/m2 üzeri) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Son dakika... Marmarada kuvvetli yağış alarmı Prof. Dr. Şen: Sistemin yönü değişti... Meteorolojiden yeni uyarı geldi

Rüzgarın; Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Son dakika... Marmarada kuvvetli yağış alarmı Prof. Dr. Şen: Sistemin yönü değişti... Meteorolojiden yeni uyarı geldi
Meteoroloji bugün beklenen kuvvetli yağış nedeniyle 5 kente turuncu, 8 kente ise sarı kodlu uyarıda bulundu.

PROF. DR. ŞEN: SİSTEMİN YÖNÜ DEĞİŞTİ

Prof. Dr. Şen, CNN TÜRK canlı yayınında "Yağmurlukları giydik geldik. Dünkü tahminlere baktığımızda Anadolu Yakası'nda kuvvetli yağış gözüküyordu. Fakat şu an bu sistemin yönü değişti, doğuya kaydı, Kocaeli tarafına, Kefken tarafına. İstanbul'da bugün yağış yapacak ama kuvvetli olmayacağını tahmin ediyorum. Kocaeli'de İzmit Körfezi'nde kuvvetli yağış var şu an. İstanbul'da saat 15:00-16:00'ya kadar devam edecek sonra duracak" dedi.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Şen, "Batı Karadeniz'de yağışlar devam ediyor. Orada da yağışlar şiddetli olabilir. Antalya'da yağış var şiddetli değil. Doğu Karadeniz'de de yağış var ama çok kuvvetli değil" dedi.

Şen, "İstanbul'da sıcaklık 3-5 derece düştü. Ama nem yüksek. Hissettiğimiz sıcaklık fazla oluyor. Karmaşık atmosfer yapısı tahminleri yanıltıyor. Beklediğimiz yağış doğuya kaydı. İstanbul'da tehlike gitti. Batı Karadeniz'de tehlike var" ifadelerini kullandı.

"KOCAELİ, SAKARYA VE ZONGULDAK'TA RİSK VAR"

Prof. Dr. Şen, CNN TÜRK'te yaptığı bir sonraki açıklamada ise "Yağış, Marmara'nın doğusuna kaydı. Beklediğimiz yerden 50 km. daha doğuya kaydı. Bu olabilir. Atmosfere bağlı şeyler o kadar hızlı gelişir ki tahminler değişir. İstanbul'da sel olabilecek bir yağışın olmadığını görüyorum şu anda. Yağış var ama şiddetli yağış yok. Kocaeli, Sakarya ve Zonguldak'ta risk var. Yarın için çok fazla bir problem yok. İstanbul yerel yağış alır ama kuvvetli yağış yok." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

VALİ YERLİKAYA'DAN MESAJ: ANİ SEL VE SU BASKININA KARŞI TEDBİRLİ OLALIM

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından "Sevgili İstanbullular, sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli, Anadolu Yakası'nda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Ani sel ve su baskınına karşı dikkatli ve tedbirli olalım" mesajını paylaştı.

Son dakika... Marmarada kuvvetli yağış alarmı Prof. Dr. Şen: Sistemin yönü değişti... Meteorolojiden yeni uyarı geldi

KOCAELİ'Yİ SAĞANAK VURDU

Kocaeli’de sabah saatlerinde başlayan sağanakta kentin bazı noktalarında caddeler ve köprü altları sularla dolarken, araçlar mahsur kaldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Kocaeli Valiliğinin uyarılarının ardından Kocaeli’de sağanak etkisini gösterdi. Kentin bazı noktalarında caddeler su ile doldu. Kartepe ilçesindeki bir köprüyü de sel suları basarken, araçlar mahsur kaldı. Göle dönen yollardaki sürücüler, belediye ekiplerinin çalışmaları ile suların çekilmesini bekledi.

Haberin Devamı

Son dakika... Marmarada kuvvetli yağış alarmı Prof. Dr. Şen: Sistemin yönü değişti... Meteorolojiden yeni uyarı geldi

Kullandığı servis aracı köprüde mahsur kalan Hasan Keskin, “Sudan geçerken araba bir anda stop etti. Yaklaşık 1 saattir mahsur kaldım. Çekicinin gelmesini bekliyorum” dedi.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU: YAĞMUR İSTANBUL'UN DOĞUSUNA DOĞRU KAYDI

İstanbul Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da etkili olması beklenen yağışla ilgili Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) açıklamalarda bulundu. İstanbul'da bugün beklenen yağmurun tahmin edilen ölçüde etkili olmadığını belirten İmamoğlu, "Süreç devam ediyor. Bu konuda hem AFAD'ın hem AKOM olarak bizlerin yaptığı yağmur uyarısıyla beraber kurumumuz, bu hafta başından beri teyakkuzda, süreçle ilgili tedbirlerini rutinin dışına çıkartarak arttırmış durumda ve yoğun bir çalışma içerisinde. Şu anda bütün ilgili kurumlarımızın yöneticileri burada. Kontrolü buradan yürütüyoruz. İstanbul genelinde, şu anda tümüyle hazır olan 4 bin 625 personelimiz sahada. Bin 831 araç-ekipmanla birlikte de vatandaşlarımızın yaşayacağı zorluklara karşı hazırlıklarını yapmış bir biçimde bu sağanak yağışa karşı müdahaleyle ilgili çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!