Son dakika: İstanbul Bahçelievler'de 7 katlı bina kısmen çöktü

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2024 05:51

İstanbul Bahçelievler Zafer Mahallesi’nde bulunan 7 katlı binada çökme meydana geldi. AFAD ekipleri çöken binada dinleme yaptı ve enkazda kimsenin olmadığı tespit edildi. İstanbul Valiliği'nden olay ile ilgili yapılan açıklamada "1980 yılında yapıldığı tespit edilen binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Ekiplerin olay yerinde yaptığı incelemede olayda ölen, yaralananın ya da enkaz altında kalanın bulunmadığı tespit edilmiştir" denildi. CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ olay yerinde mahalle sakinleriyle konuştu. Uludağ'a olayı anlatan bir bina sakini, binada gece saatlerinde çatırtı sesleri duymaları üzerine saat 04.30 sularında binanın boşaltıldığını söyledi. Çöken binanın resmi kayıtlarda 4 katlı olduğu, 1994 yılında kaçak 3 kat çıkıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Bahçelievler, Zafer Mahallesi Yadigar Sokak’ta bulunan 7 katlı bina, sebebi bilinmeyen nedenle yıkıldı. Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda emniyet, itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi. Binanın 4 katlı olarak inşa edildiği, 1994 yılında 3 katın kaçak olarak çıkıldığı öğrenildi.

BAZI BİNALAR BOŞALTILDI

Çökme tehlikesi nedeniyle çevredeki bazı binalar da boşaltıldı. Boşaltılan çevre binalardan tedbiren karot örneği alınarak inceleme yapılacağı öğrenildi.

Son dakika: İstanbul Bahçelievlerde 7 katlı bina kısmen çöktü

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden olay ile ilgili yapılan açıklamada, "1980 yılında yapıldığı tespit edilen 4 katlı binada kısmi çökme meydana gelmiştir. Olay yerine çok sayıda AFAD, itfaiye, 112 acil ve emniyet ekibi sevk edilmiştir. Ekiplerin olay yerinde yaptığı incelemede olayda ölen, yaralananın ya da enkaz altında kalanın bulunmadığı tespit edilmiştir. Çöken binanın çevresindeki binalar tedbir amaçlı boşaltılmış olup olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri de alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Son dakika: İstanbul Bahçelievlerde 7 katlı bina kısmen çöktü

Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

BİNADAN SESLER GELİNCE TAHLİYE EDİLMİŞ

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ olay yerinde mahalle sakinleriyle konuştu. Uludağ'a olayı anlatan bir bina sakini, binada gece saatlerinde çatırtı sesleri duymaları üzerine saat 04.30 sularında binanın boşaltıldığını söyledi.

Son dakika: İstanbul Bahçelievlerde 7 katlı bina kısmen çöktü

BAHÇELİEVLER BELEDİYE BAŞKANI BAHADIR: ÇÖKEN BİNANIN 3 KATI KAÇAK

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, "Çöken binanın 3 katı 94'te kaçak yapılmış. Çok çabuk davranmışlar, çabuk boşaltmışlar binayı. Vatandaşlarımıza bir şey olmaması tek temennimiz. Enkazda kimsenin olmadığı netleşti. Çöken binamız ve etrafındaki 3 binayı boşalttık, oradaki vatandaşlarımızı misafir edeceğiz. Binada 9 daire var" dedi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

VATANDAŞLAR ANLATTI: KAMYON GEÇSE DAHİ BİNALARIMIZ SALLANIYOR

Çevrede yaşayan vatandaşlar, yaşadıkları dehşeti anlattı. Çökme nedeniyle kendi evinin de hasar gördüğünü söyleyen Ayhan Taşkın, "Ben hemen yan binada oturuyorum. Bizim binamızda da büyük hasar var. Yatak odası komple gitti. O anda uyuyorduk. Bir gürültü duydum kalktım. Duvar gittiği gibi zor kurtardım çocukları. Çok korktuk. Kapıyı kırdım çocukları yatak odasından çıkarttım" ifadelerini kullandı.

Son dakika: İstanbul Bahçelievlerde 7 katlı bina kısmen çöktü

Binanın çökmeden önceki hali...

Harun Kolal isimli bir başka vatandaş ise, "Bir gürültü duyduk. Deprem sandık. Camlara çıktık. Binanın çöktüğünü gördük. Tam karşısından bir inşaat çalışması vardı. Vinçler çalışıyordu. Sarsıntısını ana caddeden bile hissediyorduk. Zaten bu binaların hepsi eski" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Son dakika: İstanbul Bahçelievlerde 7 katlı bina kısmen çöktü

Mahallede yaşayan Zeynep Dernek isimli kadın kentsel dönüşüm konusunda çalışma yapılması gerektiğini belirterek, "Bu mahallenin hepsi eski evler. Burada inşaat çalışması var. Evlerimiz sallandı. Kamyon dahi geçse binalarımız sallanıyor" dedi.

 

DİĞER KATLARIN YIKIMINA BAŞLANDI

İlk 3 katını çöken 7 katlı binanın iş makineleriyle yıkımına başlandı. Yıkımdan önce eşyalarını almak için dairesine girmeye çalışan bir kişiyi, yakınları ve polis ekipleri uzaklaştırdı.

ÇÖKME KAMERADA

Çökme anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, çökmenin ardından çevredekilerin kaçtığı görülüyor.

Son dakika: İstanbul Bahçelievlerde 7 katlı bina kısmen çöktü

 

Haberin Devamı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, binadaki çökmeye ilişkin soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında çöken binada bilirkişi incelemesi yapılacağı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!