Son dakika: İsrail yine gazetecileri hedef aldı! TRT kameramanı gözünden vuruldu

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: İsrail yine gazetecileri hedef aldı TRT kameramanı gözünden vuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2024 21:01

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta düzenlediği saldırıda gazetecilerin bulunduğu çadırı vurdu. Saldırıda, TRT kameramanı ve asistanı yaralandı.

Haberin Devamı

İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta düzenlediği saldırıda gazetecilerin çadırı da hedef oldu. TRT kameramanı da görevi esnasında şarapnel parçasıyla gözünden yaralandı. Aynı zamanda saldırıda birçok basın mensubu yaralandı.

"HER SALDIRI NETANYAHU HAKKINDAKİ 'İDDİANAMENİN' PARÇASI OLACAK"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail ordusunun gazetecilerin bulunduğu çadıra yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı lanetlediğini ve yapılan her saldırının Netanyahu hakkındaki ’iddianamenin’ parçası olacağını söyledi.

Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Her saldırı Netanyahu hakkındaki ’iddianamenin’ parçası olacak. İsrail ordusunun Han Yunus’ta içerisinde TRT Arabi kameramanı Muhammed ez-Zeanin’in bulunduğu gazetecilerin çadırını da hedef alan saldırısını lanetliyoruz. Filistin’deki gelişmeleri dünya kamuoyuna aktaran ve İsrail soykırımını belgeleyen tüm basın mensuplarını selamlıyoruz. Bu vesile ile TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor; yaralanan kameraman kardeşimize acil şifalar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

DIŞİŞLERİ: GAZETECİLERE YAPILAN SALDIRILAR, İSRAİL’İN GERÇEKLERİ ÖRTME ÇABALARIDIR

Dışişleri Bakanlığı, "Gazze’de TRT mensuplarına gerçekleştirilen saldırılar, eli kana bulanmış İsrail’in gerçekleri örtme çabalarıdır" açıklamasında bulundu. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Gazze’de TRT mensuplarına gerçekleştirilen saldırılar, eli kana bulanmış İsrail’in gerçekleri örtme çabalarıdır. İsrail’in zulmünü dünyaya duyurmak için var gücüyle çalışan tüm basın mensuplarının yanındayız. Son saldırıda yaralanan TRT mensuplarına ve TRT ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!