Çatışma bölgesinden art arda kötü haberler geldi

Güncelleme Tarihi:

Çatışma bölgesinden art arda kötü haberler geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 17:47

Mardin'den akşam saatlerinde çok üzücü bir son dakika haberi geldi. Çıkan çatışmalarda 1 Binbaşı ve 2 Emniyet Amiri şehit oldu. İlçeden bir acı haber de akşam saatlerinde geldi. Meydana gelen patlamada, 2 polis şehit olurken, ilçedeki şehit sayısı 5'e yükseldi. Mardin'den gelen son dakika haberlerini anında aktaracağız.

Dün saat 9'da başlayan çatışmalar devam ederken saat 11.40’da keskin nişancı tüfeği Kanas ile açılan ateşle Emniyet Amiri Doğan Sakarya ağır yaralandı.Bölgeden gelen son dakika haberleri İlçeden bir acı haber de akşam saatlerinde geldi. Meydana gelen patlamada, 2 polis şehit olurken, ilçedeki şehit sayısı 5'e yükseldi. Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Emniyet Amiri Doğan Sakarya, burada doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

NUSAYBİN’DE 192 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlarda, 192 terörist etkisiz hale getirildi. Mardin Valiliği, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin ilçesindeki operasyona ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 192 teröristin öldürüldüğü, 142 barikatın kaldırıldığı ve 435 el yapımı patlayıcının imha edildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
“Operasyon süresince kahramanca mücadele eden 37 güvenlik görevlimiz şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Bununla birlikte, 868 vatandaşımızın güvenli bölgelere tahliyesi sağlanmış, Operasyon bölgesindeki ailelere 327 adet gıda paketi yardımı yapılmış, 605 vatandaşımız nöbetçi eczaneden faydalanmış, 112’ye gelen bütün çağrılar karşılanmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarına devam etmesini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir.”

MİNİK ELLERİYLE SON KEZ ŞEHİT BABASINA DOKUNDU

Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerin açtığı ateşle vurulan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen Emniyet Amiri Doğan Sakarya, memleketi Manisa’nın Salihli ilçesindeki baba ocağına son kez getirilerek helallik alındı. Şehidin 6 yaşındaki oğlu Abdülhamit Buğra’nın babasının tabutuna son kez dokunması yürek burktu.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesinden geçici görevle gittiği Mardin’in Nusaybin ilçesinde, teröristlerin açtığı ateşle vurulan Emniyet Amiri Doğan Sakarya kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehidin cenazesi dün akşam saatlerinde Mardin İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen askeri törenin ardından hava yoluyla önce İzmir’e, ardından kara yoluyla memleketi Manisa’nın Salihli ilçesine getirilerek Salihli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bugün şehidin cenazesi, cenaze namazı öncesi Yörük Mahallesi Nurettin Ersoy Caddesindeki baba evine getirilerek son kez helallik alındı. Şehidi baba evinde, babası Mehmet Sakarya, annesi Fatma Sakarya, eşi Habibe ve çocukları Rabia, Mehmet Ali ve Abdülhamit Buğra Sakarya ile CHP Manisa Milletvekili Mazlum Nurlu, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş karşıladı. Tekbir seslerinin yükseldiği baba evinde teröre lanet okunurken, şehit yakınlarının feryatları yürek dağladı.

BABAYA SON DOKUNUŞ
Şehidin 6 yaşındaki oğlu Abdülhamit Buğra’nın askeri üniformasıyla babasının tabutuna son kez dokunması yürek burktu. Babasının tabutunun başında gözyaşı döken Buğra, ağabeyi Mehmet Ali’ye sarıldı. Şehidin cenazesi helallik alınmasının ardından cenaze namazının kılınacağı Hamidiye Camisine dualar eşliğinde uğurlandı. Şehit, cuma namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası Asri Mezarlıkta toprağa verilecek.

Nusaybin şehitleri törenle uğurlandı

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde sürdürülen operasyon sırasında PKK’lı teröristlerce şehit edilen Binbaşı Ahmet Karaman ile Emniyet Amiri Zafer Kurt, Selen Kışlası’nda düzenlenen törenle memleketlerine uğurlandı.

Şehit Binbaşı Ahmet Karaman ve Emniyet Amiri Zafer Kurt için Mardin 70’inci Mekanize Tugay Komutanlığı Selen Kışlası’nda cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Ömer Faruk Koçak, 7’nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Yeşilli İlçe Belediye Başkanı Hayrettin Demir ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile şehit aileleri katıldı. Törene katılan şehit yakınları teröre tepki gösterirken, Vali Koçak ve Korgeneral Yılmaz, şehit yakınlarıyla konuşarak, teselli etmeye çalıştı. Törene katılanlardan şehit binbaşının daha önce trafik kazasında yaralanan oğlunun kolunun alçılı olduğu dikkati çekti.

Saygı duruşu ile başlayan tören, şehitlerin özgeçmişlerinin okunması ile devam ederken, törende konuşan Jandarma Binbaşı Orhan Veli Saykı "Ülkemizdeki huzur ve güven ortamını bozmak halk üzerinde korku yaratmak maksadıyla hendek kazıp barikat kurarak personelimize kahpe ve sinsice saldırarak vatandaşlarımızı silah zoruyla canlı kalkan gibi kullanarak araç yakıp, yol kesip, seyahat özgürlüğüne engelleyerek masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi bombalamak suretiyle öldürerek maskesini düşürmüş. Ve kirli yüzünü tekrar göstermiştir. Hukuku, insan temel ve hak özgürlüklerini eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu haklardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir. Bizler bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimize daha azman bir inanç azim ve kararlılıkla devam edeceğiz" dedi.

Şehit yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı törende, Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un okuduğu duanın ardından şehit Binbaşı Ahmet Karaman’ın cenazesi İstanbul’a, şehit Emniyet Amiri Zafer Kurt’un cenazesi ise Ankara’ya uğurlandı.

Çatışma bölgesinden art arda kötü haberler geldi
Şehit Binbaşı kızı ile...

YİNE PATLAYICI TUZAĞI
Takviye kuvvetlerin desteğiyle operasyon genişletilirken, teröristler bu kez saat 13.45 sıralarında güvenlik güçlerinin girdiği bölgede, önceden tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada, Binbaşı Ahmet Karaman ile Emniyet Amiri Zafer Kurt şehit oldu. Yaralanan 5 güvenlik görevlisi de Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.Şehit Binbaşı Ahmet Karaman’ın Jandarma Özel Harekat’ta görevli olduğu, şehit Emniyet Amiri Zafer Kurt’un da Bingöl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü olduğu ve Nusaybin’e geçici görevle geldiği belirtildi.

Acı haberin ulaştığı Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman'ın kayınpederi Ziver Kaya, şehidin "Ölürsem beni annemin yanına gömün" diye vasiyette bulunduğunu söyledi. Şehit binbaşının annesi Rukiye Karaman'ın mezarının İstanbul Pendik Kaynarca'da bulunması nedeniyle şehidin de burada toprağa verileceği öğrenildi.

BİR ACI HABER DAHA
Hain saldırıların ardından Dicle Mahallesi'nde geniş kapsamlı operasyonlar sürdürüldü. Ancak operasyon sırasında PKK'lı teröristlerin, güvenlik güçlerinin ilerlemesini önlemek için tuzakladıkları bombanın imha edilmesi sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 2 polis memuru şehit oldu.

VALİLİK AÇIKLAMASI
Mardin Valiliği’nden Binbaşı Karaman ve Emniyet Amiri Zafer Kurt’un şehit olduğu olayla ilgili şu açıklama yapıldı:"07.04.2016 perşembe günü Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde devam eden operasyon neticesinde Dicle Mahallesi’nde saat 13.45 sıralarında daha önceden tuzaklanmış olan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunu Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman ve Polis Özel Harekat Emniyet Amiri Zafer Kurt şehit olmuştur." 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!