Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özbekistan'la hedef 5 milyar dolar ticaret

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2024 19:01

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev ile ortak basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Birçok anlaşmaya imza attık. Bu anlaşmalar işbirliğini çeşitlendirmemize zemin hazırlıyor. Özbekistan'daki Türk yatırımlarının artmasından memnuniyet duyuyoruz. 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize en kısa zamanda ulaşacağımıza inanıyorum" dedi. Ardından Mirziyoyev'e Devlet Nişanı Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin kara gün dostu olduğunuzu son yıllarda karşılaştığımız tüm hadiselerde gösterdiniz. Bu nedenle devlet nişanını tevcih etmekten gurur duyuyorum" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

HEDEF 5 MİLYAR DOLAR TİCARET

Bugün yüksek düzeyli strateji işbirliği konseyi toplantısını başarıyla gerçekleştirdik. Ortaklığımızı derinleştirecek adımları istişare ettik. Atabileceğimiz somut adımları ele aldık. Birçok anlaşmaya da imza attık. Bu anlaşmalar işbirliğini çeşitlendirmemize zemin hazırlıyor. Özbekistan'daki Türk yatırımlarının artmasından memnuniyet duyuyoruz. 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize en kısa zamanda ulaşacağımıza inanıyorum.

Özbekistan'la ilişkilerimiz her geçen gün ilerliyor. Bugün dünyanın içinden geçtiği zorlu süreçte bölgesel ve ulusal meseleleri değerlendirdik. İsrail'in insanlık dışı saldırıları görüşmemizin ana gündem maddelerinden birini oluşturdu.

Haberin Devamı

GAZZE'DEKİ KATLİAMLAR

Savaşın bitmesi ve Gazzeli kardeşlerimize insani yardımların ulaştırılması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. İsrail'e cephane ve silah desteği veren ülkeler de bu suça ortak olmaktan vazgeçmelidir.

Gazze'de zulüm durdurulmalıdır. Ateşkesin bir an önce sağlanması için ellerini taşın altına koymalılar. Biz nasıl samimiyet ile Özbekistan'ı destekliyorsak, Özbek kardeşlerimiz de zor günlerimiz de yanımızda oluyorlar. 6 Şubat depremleri sonrası Özbekistan'ın sergilediği dayanışmayı şükranla hatırlıyoruz. Özbekistan arama kurtarma ekibi sevk etti, 700 tona yakın yardım malzemesi gönderdi.

Kıymetli kardeşim, Türkiye'nin yakın bir dostu olduğunu göreve geldiği andan itibaren attığı adamlarla göstermiştir. Bugün kendisine devlet nişanımızı tevcih edeceğiz.

MİRZİYOYEV'E DEVLET NİŞANI 

Ardından Mirziyoyev'e Devlet Nişanı Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özbekistanla hedef 5 milyar dolar ticaret

Özbekistan'ın her alanda elde ettiği başarılardan biz de gurur duyuyoruz. Münasebetlerimizi daha da ileriye taşıyacağız. Türkiye'nin kara gün dostu olduğunuzu son yıllarda karşılaştığımız tüm hadiselerde gösterdiniz. Bu nedenle devlet nişanını tevcih etmekten gurur duyuyorum. Rabbim kardeşliğimizi daim eylesin. Özbek halkı için en iyi deliklerimi sunuyorum.

Haberin Devamı

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Özbekistanla hedef 5 milyar dolar ticaret

 

MİRZİYOYEV: RECEP TAYYİP ERDOĞAN ATA YURDUNUN EN BÜYÜK DOSTUDUR

Şevket Mirziyoyev de "Bugün iki ülke arasındaki ilişkilerde tarihi bir gün. Biz bugün aziz kardeşim ile kapsamlı iş birliğimizi daha da geliştirecek anlaşmalara imza attı. Bana bu nişanı tevcih eden Türk halkına ve kardeş Erdoğan'a teşekkür ediyorum. Türkiye Özbekistan için en büyük kardeştir, Recep Tayyip Erdoğan ata yurdunun en büyük dostudur" açıklamasını yaptı.

BAKMADAN GEÇME!