Son dakika haberi... Bebek ölümlerinin araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi... Bebek ölümlerinin araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2024 21:33

Son dakika haberi... Siyasi parti gruplarının ortak önerisiyle bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerinin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan günlük 8 bin lira alabilmek için yenidoğan bebekleri yoğun bakımda tutan ve ölümlerine neden olan çeteye ilişkin soruşturma gündeme bomba gibi düşerken, konu Meclis gündemine de taşındı.

AK Parti'de Sağlık Bakanı ve doktor milletvekillerinin katılımıyla bir toplantı yapıldı. Toplantının ardından konuyla ilgili bir araştırma komisyonu kurulması kararı alındı.

Genel Kurul'da siyasi parti gruplarının ortak önergesiyle, bazı özel sağlık kuruluşlarında yaşanan bebek ölümlerinin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kabul edildi.

NE OLDU?

Cimer üzerinden yapılan ihbarın 21 Mayıs 2023'te İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne iletilmesinin ardından Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma yürütmeye başladı. Fezlekede, açılan soruşturma kapsamında polis ekiplerinin iddialara yönelik projeli çalışma yürüttüğü, çalışmada, Dr. Fırat Sarı ve Dr. İlker Gönen'in 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla müşterek hareket ettikleri, 2 bin 400 suç içerikli olduğu değerlendirilen konuşmalardan, İl Sağlık Müdürlüğü görevlilerince de yapılan denetimler sonucunda 41 şüphelinin suça karıştığının tespit edildiği kaydedildi. Fezlekede, İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri tarafından gerçekleştirilen denetimler, banka hesap hareketleri, HTS incelemeleri ve fiziki takip tutanaklarının suç içerikli konuşmalar ile örtüştüğü belirtildi. Çetenin İstanbul'da anlaşmalı olduğu Bağcılar Medilife, Beylikdüzü Medilife, Bağcılar TRG Hospitalist, Avcılar Hospital, Reyap Hastanesi ve Birinci Hastanesinin yenidoğan yoğun bakım ünitesinin işletmesini alarak buralara devlet hastanesi veya farklı özel hastanelerden bebek hastaların sevklerini yapıp sürekli dolu olmasını sağlayarak SGK'den yüksek miktarda ödemelerin alınmasına neden oldukları ifade edildi. SGK'dan günlük 8 bin lira alabilmek için bebekleri yoğun bakımda tutarak ölümlerine neden olan Yenidoğan çetesi hakkındaki soruşturmada adı geçen hastanelerden 10'unun ruhsatını iptal edildi.

BAKMADAN GEÇME!