Son dakika haberi... 190 işçi zehirlenmişti! Harekete geçildi

Güncelleme Tarihi:

Son dakika haberi... 190 işçi zehirlenmişti Harekete geçildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2020 11:26

Maltepe ve Beykoz'da birden fazla inşaat şantiyesine 190 işçinin zehirlenmesine neden olduğu öne sürülen yemek firmasının yetkilisi E.A. ve Gıda Mühendisi S.P., savcılık sorgularının ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiler. Yemek firmasının yetkilisi E.A., savcılık sorgusunda suçu gıda mühendisi S.P.'ye attı. E.A., "Ben yemeklerin üretim ve nakliye aşamasında sorumlu değilim. Firmamızda yemeklerin üretim aşamasında gıda mühendisimiz diğer şüpheli S.P. ve usta başımız S.K. sorumludur" dedi. E.P., olay günü 190 kişinin zehirlenmesine neden olan menünün et döner, tavuk suyuna çorba, pirinç pilavı ve ayrandan oluştuğunu söyledi. Gıda Mühendisi S.P. de bu firmada 15 gün önce işe başladığını belirterek, "Yemeklerin hazırlanış sürecinde gerekli kontrolleri yaptım. Yemeklerin tadına baktım, numunelerini aldım. Herhangi bir sorun görünmüyordu. Şantiyelerde bekleme sürecinde bozulmuş olabileceğini düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı



Dün Maltepe ve Beykoz'da birden fazla inşaat inşaat şantiyesinde 190 kişinin zehirlenmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki kişi, emniyet işlemlerinin ardından soruşturmayı yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Zehirlenmelerin yaşandığı inşaat şantiyelerine yemek servis eden işletmede çalışan E.A., savcılık sorgusunda, firmanın yemek üretim biriminde müdür yardımcısı olarak çalıştığını söyledi. E.A., olay günü firmalara et döner, tavuk suyuna çorba, pirinç pilavı ve ayran gönderdiklerini söyledi.

MÜDÜR YARDIMCISI SUÇU GIDA MÜHENDİSİNE ATTI

Bir inşaat firmasının Maltepe'deki projesine 8-9 aydır günde iki öğün yemek servisi yaptıklarını söyleyen E.A., "Olay günü et döner, tavuk suyuna çorba, pirinç pilavı ve ayran gönderdik. Bu yemekten sonra işçilerde sıkıntı olmuş. Gerekli numuneler İl Tarım Müdürlüğü'ne gönderildi. Raporun beklenmesini istiyorum. Olay günü firmamızda üretilen yemek yaklaşık 1.500 kişilik bir işçi grubuna 6 ayrı şantiyede dağıtıldı. Sadece iki şantiyede yaklaşık 100 kişilik bir grupta sorun yaşandı. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Ben yemeklerin üretim ve nakliye aşamasında sorumlu değilim. Firmamızda yemeklerin üretim aşamasında gıda mühendisimiz diğer şüpheli S.P. ve ustabaşımız S.K. sorumludur" dedi.

Haberin Devamı

GIDA MÜHENDİSİ 3 HAFTA ÖNCE İŞE BAŞLAMIŞ

Diğer şüpheli S.P. de savcılık sorgusunda bu işe 3 hafta önce başladığını belirterek, "Benim sorumluluğum, pişmek üzere olan gıda maddeleri depoya geldikten sonra başlar. İşlenmek üzere gelen maddeleri kontrol ederim. Ayrıca bu ürünlerden yemekler hazırlandığı sırada yine son kontrollerini yapar, tadına bakar, yasal numuneleri alarak sevk işlemini yaparız" dedi.

 

GIDA MÜHENDİSİ: BEN DE O MENÜDEN YEDİM

Olay günü sabahın erken saatlerinde işe gittiğini söyleyen S.P., "Yemeklerin hazırlanış sürecinde gerekli kontrolleri yaptım. Yemeklerin tadına baktım, numunelerini aldım. Herhangi bir sorun görünmüyordu. Hatta olay günü pişirilen yemeklerden ben dahil 15 kişi yedik. Herhangi bir sorun yaşamadık. Üzerime atılı yükümlülükleri yerine getirdim. Sorumlulukları kabul etmiyorum. Eksik hususların araştırılmasını istiyorum. Şantiyelerde bekleme sürecinde bozulmuş olabileceğini düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ

Her iki şüpheli de savcılık sorgularının ardından, "Taksirle birden çok kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan tutuklanmaları talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!