Son dakika... Dışişleri Bakanlığı: Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlenmesi bölgemizdeki tırmanmayı artıracak bir kışkırtmadır

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Dışişleri Bakanlığı: Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlenmesi bölgemizdeki tırmanmayı artıracak bir kışkırtmadır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2024 18:28

Son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanlığı, "Aralarında Bakanların da bulunduğu yüzlerce radikal İsrailli tarafından Mescid-i Aksa’ya polis koruması altında baskın düzenlenmesi, Kudüs’ün tarihi statüsünü ihlal eden ve bölgemizdeki tırmanmayı daha da artıracak bir kışkırtmadır" açıklamasını yaptı. Ayrıca Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar ve Mısır dışişleri bakanlarıyla yaptığı telefon görüşmesinde, Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskını ve Gazze'deki son durumu ele aldı.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığın'dan yapılan açıklama şöyle:

Aralarında Bakanların da bulunduğu yüzlerce radikal İsrailli tarafından Mescid-i Aksa’ya polis koruması altında baskın düzenlenmesi, Kudüs’ün tarihi statüsünü ihlal eden ve bölgemizdeki tırmanmayı daha da artıracak bir kışkırtmadır.

Bu provokatif eylem, İsrail tarafının barışa ulaşmak niyetinde olmadığını bir kez daha gözler önüne sermiştir.

İsrail Hükümetinin Gazze’de sürdürdüğü vahşetin durdurulması ve tüm bölgemizin istikrarını hedef alan bu tip eylemlerin önlenmesi için uluslararası toplum derhal harekete geçmelidir.

BAKAN FİDAN, KATAR VE MISIRLI MEVKİDAŞLARIYLA GÖRÜŞTÜ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdullati ile ayrı ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Görüşmelerde, radikal İsrailliler tarafından Mescid-i Aksa'ya yapılan saldırı, Gazze'deki son durum ve bölgedeki gelişmeler ele alındı.

 

İSRAİLLİ AŞIRI SAĞCI BAKAN FANATİK YAHUDİLERLE MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN DÜZENLEDİ

Sabah saatlerinden itibaren İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir ve İsrail Necef ve Celile Kalkınma Bakanı Yitzhak Wasserlauf'un yanı sıra fanatik Yahudiler, İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan açıklamaya göre, 2 bin 250 kadar fanatik Yahudi Aksa'ya düzenlenen baskına katılmıştı.

Mescid-i Aksa'da bazı fanatik Yahudilerin yerlere kapanarak Talmudik ritüeller gerçekleştirdiği görülmüştü.

BAKMADAN GEÇME!