Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmud Abbas ile görüştü!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mahmud Abbas ile görüştü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2021 16:01

Son dakika haberine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ve Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye ile ayrı ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmelerde, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları ele alındı.

Erdoğan, görüşmelerde, İsrail'in Kudüs'teki saldırılarını "terör" olarak nitelendirerek, sadece Müslümanların değil, bütün bir insanlığın vicdanını yaralayan bu alçakça saldırıları ve Filistinlilere yaşatılan zulmü en sert şekilde kınadığını ifade etti.

İsrail'in uyguladığı terörü ve işgali durdurmak için başta İslam alemi olmak üzere tüm dünyayı harekete geçirmek üzere ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin her zaman Filistin davasının destekçisi olmaya, Filistinli kardeşlerinin yanında durmaya ve Kudüs'ün izzetini korumaya devam edeceğini belirtti.

Haberin Devamı

CNN TÜRK Muhabiri Sena Alkan görüşme hakkında şu detayları paylaştı:

Görüşmelerde saldırılar ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in saldırılarını terör olarak nitelendirdi. Türkiye’nin Filistin’in yanında olduğu aktarıldı. Bundan sonraki atılacak adımlar da kapsamlı olarak ele alındı.

BAKMADAN GEÇME!