Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan'da

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2021 12:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile saat 10.20'de Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gitti. Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılan Zengilan'da, Dost Agropark Akıllı Tarım Kampüsü Faz 1'in temelini attı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bulunduğu uçak, Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı topraklarda inşa ettiği ilk havalimanı olan Fuzuli Uluslararası Havalimanı'na iniş yaptı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından karşılanan Erdoğan, Fuzuli Uluslararası Havalimanı'na inen ilk devlet başkanı oldu.

​​​​​​​Yeni havalimanının açılış kurdelesini kesen Erdoğan ve Aliyev, daha sonra havalimanı binasını gezip, yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Azerbaycan'a geldi.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycanda


FÜZULİ ULUSLARARASI HAVALİMANI'NIN AÇILIŞINA KATILDI

Haberin Devamı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in davetine icabetle Azerbaycan'a günübirlik çalışma ziyaretinde bulunmak üzere Bakü'ye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vatan Muharebesi neticesinde işgalden kurtarılan Füzuli'deki Uluslararası Havalimanı'nın açılışına katıldı.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycanda


ERDOĞAN VE ALİYEV, ZENGİLAN'DA DOST AGROPARK AKILLI TARIM KAMPÜSÜ FAZ 1'İN TEMELİNİ ATTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılan Zengilan'da, Dost Agropark Akıllı Tarım Kampüsü Faz 1'in temelini attı.

Fuzuli Havalimanı'nın açılışını gerçekleştiren Erdoğan ve Aliyev, Zengilan iline geçerek tarım uygulama alanlarını ziyaret etti.

İki ülkenin cumhurbaşkanı, Türk ve Azerbaycanlı yatırımcılar tarafından Zengilan'da hayata geçirilen Dost Agropark'ta incelemelerde bulundu.

Karabağ savaşı şehitleri anısına yapılacak anıt alanına geçen cumhurbaşkanları, 29 Zengilanlı şehidin anısına 29 servi ağacının yanı sıra diğer şehitler için de ağaç dikti.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycanda


Alanda, uzaktan kumandalı mayın temizleme araçları Dost Kahraman aparatlarını kullanan cumhurbaşkanları, butona basarak kampüste inşa edilen ilk yapının da temelini attı. Cumhurbaşkanlarının talimatıyla alandaki makineler Agropark'a ilk tohumları serpti.

Haberin Devamı

Temel atma töreninin yapıldığı alanda, 18 Ekim'de hayatını kaybeden Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar'ın fotoğrafı da yer aldı. Fotoğrafın altında "Karabağ Zaferi'ne sağladığı katkılardan ötürü Karabağ Nişanı alan Sayın Özdemir Bayraktar'ı saygı ve rahmetle anıyoruz." ifadelerine yer verildi.

CUMHURBAŞKANLARI, ANADOLU AJANSININ "KARABAĞ ZAFERİ" SERGİSİNİ GEZDİ

Cumhurbaşkanları, Anadolu Ajansının (AA) Türkiye ile Azerbaycan kardeşliğini ve Karabağ savaşını yansıtan fotoğraflardan oluşan, Dost Agropark'taki "Karabağ Zaferi" sergisini de inceledi. AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, cumhurbaşkanlarına sergiyle ilgili bilgi verdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev'e AA'nın hazırladığı "Karabağ Zaferi" kitabını takdim etti.

AA Genel Müdürü Karagöz de, törende hazır bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na "Karabağ Zaferi" kitabını sundu.

İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİ TÜM YÖNLERİYLE GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Ziyarette, Türkiye-Azerbaycan ilişkileri tüm yönleriyle gözden geçirilecek, iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da derinleştirilmesi için atılacak adımlar ele alınacak.

Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra güncel, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunulması da öngörülüyor.

Haberin Devamı

CNN TÜRK'te Erdoğan'ın ziyareti hakkında şu detaylara yer verildi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti son bir yılda Azerbaycan'a gerçekleştirdiği 3. ziyaret olma özelliğini de taşıyor. Şu anda bulunulan havalimanına iniş yapan ilk lider olma özelliğini de taşıyor Cumhurbaşkanı. Bu açılış töreni ile birlikte havalimanı faaliyete başlayacak. Şuşa'ya 100, başkent Bakü'ye ise 300 km'lik mesafede bu havaalanı. Aliyev de gerçekleştirdiği ziyaretlerden birinde "Bu havalimanı Karabağ'ın hava kapısıdır" demişti. Havalimanının pisti 3 bin metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde. Terminali saatte 200 yolcuya hizmet verecek kapasiteye sahip ve büyük kargo uçakları da dahil tüm geniş gövdeli uçaklar iniş ve kalkış yapabiliyor.

BAKMADAN GEÇME!