Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, ABD'de kritik temaslar: Diplomasi trafiği başladı

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğandan, ABDde kritik temaslar: Diplomasi trafiği başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2024 21:06

Son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’yı Türkevi’nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan kabulde, İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamların bölgesel ve küresel barışa zarar verdiğini belirterek, insan hakları ve uluslararası hukuk ihlallerine artık bir dur denmesinin gerektiğini vurguladı. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TURKEN Foundation'ı ziyaret etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere geldiği New York'ta, temaslarını sürdürdüğü Türkevi'nde Arnavutluk Başbakanı Rama ile görüştü. Erdoğan'ın Rama'yı kabulü, basına kapalı gerçekleştirildi.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğandan, ABDde kritik temaslar: Diplomasi trafiği başladı

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Türkevi'nde gerçekleşen kabulde Türkiye ile Arnavutluk ikili ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ikili ilişkileri her alanda daha da geliştirmek için çalışmaya devam edileceğini belirtti. Erdoğan, İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarında gerçekleştirdiği katliamların bölgesel ve küresel barışa zarar verdiğini, insan hakları ve uluslararası hukuk ihlallerine artık bir dur denmesinin gerektiğini, bunun için dünya devletlerinin hep birlikte barış odaklı hareket etmesi halinde İsrail’in durmaya mecbur kalacağını kaydetti.

Haberin Devamı

TURKEN FOUNDATİON'I ZİYARET ETTİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmeler öncesinde, Türkevi'nden çıkarak TURKEN Foundation'a geçti.

Eşi Emine Erdoğan'la burayı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Türkevi'ne geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!