Son dakika... İzmir, Manisa, Uşak ve Balıkesir'de alevlerle mücadele! İşte dakika dakika orman yangınlarında son durum

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2024 16:54

İzmir'in Karaburun ilçesinde, Manisa'nın Soma ilçesinde ve Uşak'taki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde de çöplükte başlayan yangın araziye sıçradı. Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde dün çıkan orman yangını ise 24 saat sonra kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınlarındaki son duruma ilişkin açıklama yaptı.

Haberin Devamı

İzmir'in Karaburun ilçesinde, Manisa'nın Soma ilçesinde ve Uşak'ta orman yangını çıktı. Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki yangın ise kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangın nedeniyle kapatılan Çanakkale Boğazı’nın gemi trafiğine çift yönlü açıldığını söyledi. 3 ildeki yangınlara ise havadan ve karadan müdahale ediliyor.  İşte dakika dakika tüm gelişmeler...

AYVALIK'TA ÇÖPLÜKTE ÇIKAN YANGIN ARAZİYE SIÇRADI

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Sarımsaklı sahilleri yakınında bulunan çöplük arazide aşırı sıcak ve şiddetli rüzgar nedeniyle yangın çıktı. Yangın kısarsürede büyüyerek çevre arazilere sıçradı. Otluk arazide ilerleyen yangına Edremit Orman İşletme Müdürlüğüne ait iki uçak bir helikopter ile havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri de yangına müdahale çalışmalarına destek veriyor. Ekipler şiddetli rüzgara rağmen yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

İZMİR'DE YENİ ORMAN YANGINI: RÜZGARIN ETKİSİYLE YAYILDI

İzmir'in Karaburun ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale başladı. Alevleri kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

RÜZGARIN ETKİSİYLE ALEVLER YAYILDI

Karaburun ilçesinde bulunan makilik alanda, saat 14.50 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın başladı.

Rüzgarın etkisiyle yayılan alevlere, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 3 uçak, 1 helikopter, 11 arazöz, 3 su ikmal aracı ve 3 dozer ile müdahaleye başladı. Alevleri kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

MANİSA'DA ORMAN YANGINI

Manisa’nın Soma ilçesinde başlayan orman yangınına Orman İşletme Müdürlüğü ile Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekiplerince havadan ve karadan müdahale başladı.

Manisa’nın Soma ilçesine bağlı Karacakaş Mahallesi’nde orman yangını çıktı. 14.40’ta gelen ihbar üzerine 14.50 itibariyle Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler ile Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri tarafından havadan ve karadan müdahale edilmeye başlandı. 8 uçak, 2 helikopter, 20 arazöz, 7 su ikmal ve 4 dozerin görev yaptığı yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

ÇANAKKALE'DEKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

2 saati aşkın bir süredir yoğun rüzgar sebebiyle bazı yerlerin yeniden aktif hale gelmesi mümkün olabilir mi diye kontrol ettik, an itibariyle söyleyebilirim ki Eceabat yangını kontrol altına alınmıştır.

An itibarıyla uçaklarımız, helikopterlerimiz, İHA'larımız da dahil olmak üzere yaklaşık 300 araç sayısına ulaştık ve bine yakın arkadaşımız bu yangınla mücadeleyi gerçekleştirmiş oldu.
Yaklaşık 340 hektar alan ormanlık, kalanı orman dışı kırsal alan.

BAKAN YUMAKLI, SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINI HAVADAN İNCELEDİ

Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Kumköy mevkiinde tarım arazisinde başlayan ve ormana sıçrayan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı devam eden çalışmaları havadan helikopterle inceledi. 

ÇANAKKALE'DE YANGINI SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki orman yangınına müdahale 22. saatte havadan ve karadan sürüyor.

TARİHİ ALANIN GÜNEY HATTI ZİYARETE AÇILDI

Yangın nedeniyle dün kapatılan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'nın güney hattı, bugün tekrar ziyarete açıldı.

Çanakkale Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Eceabat ilçesi civarında devam eden orman yangını nedeniyle ziyarete kapatılan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı'nın güney hattı (Kilitbahir-Alçıtepe-Abide-Seddülbahir ve Kilye-Kabatepe-Alçıtepe-Abide-Seddülbahir hatları) yeniden ziyarete açılmıştır. Ancak, devam eden orman yangını nedeniyle Tarihi Alanın kuzey hattına (57'nci Alay, Conbayırı, Bigalı Köyü, Büyük Anafartalar ve Küçük Anafartalar Köyü, Anzak Koyu) ikinci bir duyuruya kadar girişler durdurulmuştur" denildi.

BİÇERDÖVER VE BALYA BAĞLAMA İŞLERİNE KISITLAMA GETİRİLDİ

Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki orman yangınına müdahale 22'nci saatte havadan ve karadan sürdürülürken, bir yandan da olası başka yangınların önüne geçilmesi için hasat ve balya bağlama işlerine kısıtlama getirildiğini bildirildi.

Çanakkale Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde 2024 yılı içerisinde sıkça meydana gelen yangınların birçoğunun tarımsal (biçerdöver ve balya makinası vb.) kaynaklı olması sebebiyle; ilimiz genelinde hasat sezonu boyunca balya makinalarında samanın parçalanması amacı ile takılan ve parçalama anında yangın çıkmasına neden olan haşbayların sökülerek balya makinelerinin kullanılmasına, 23 Haziran 2024 tarihine kadar devam edecek kuvvetli rüzgar ve artan hava sıcaklıkları nedeniyle biçerdöver ile hasat ve balya bağlama işlerinin 19-22 Haziran tarihlerinde saat 06.00 başlayıp 11.00 da son verilmesi hususunda karar verilmiştir" denildi.

MİLAS'TAKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Muğla’nın Milas ilçesinde Dibekdere Mahallesi yakınlarında sabah saat 09.38 sıralarında ormanlık alanda yangın çıktı. Yapılan ihbarın ardından bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangın ekiplerin hızlı müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı.

DİKİLİ'DEKİ ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

İzmir'in Dikili ilçesinde makilik alanında çıkan ve bazı evlerin hasar gördüğü yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonucu yaklaşık 10 saat sonra kontrol altına alındı.

Yangın, saat 00.21 sıralarında Dikili ilçesi Çandarlı Mahallesi Bimeyko Sitesi yakınlarındaki makilik ve otluk alanda çıktı. Hemen harekete geçen İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, alevlere 2 uçak, 2 helikopter, 15 arazöz, 1 su ikmal aracı ve 1 dozer ile müdahale etti.

Bazı evlerin de hasar gördüğü yangın, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi ile yaklaşık 10 saat sonra kontrol altına alındı.
Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

KEMALPAŞA'DAKİ YANGIN 4 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde Çiniliköy mevkisindeki zeytin ağaçlarının bulunduğu alanda, dün saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün 1 yangın söndürme helikopterleri de bölgeye yönlendirildi. Ekipler, yangının ormana sıçramaması için mücadele ederken, Kemalpaşa-Torbalı yolu da tedbir amacıyla trafiğe kapatıldı.
Alevler ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle 4 saatte kontrol altına alındı. 15 hektar alandaki çok sayıda zeytin ağacının zarar gördüğü yangını soğutma çalışmaları sabah saatlerine kadar sürdü. Yangının kontrol altına alınmasıyla Kemalpaşa-Torbalı yolu da tekrar trafiğe açıldı. 

UŞAK'TAKİ ORMAN YANGINI: HAVADAN MÜDAHALE BAŞLADI

Uşak'ta merkeze bağlı Köprübaşı köyü yakınında, buğday ekili tarlada dün saat 18.00 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yayılan alevler, çam ağaçlarıyla kaplı ormana sıçradı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yangına dün, çok sayıda arazöz ve itfaiye aracı ve personelle müdahale edildi. Köprübaşı köyüne bağlı Hacışerifler Mahallesi'nde 6 hane, Velibeyler Mahallesi'nde 10 hane, Karaköse köyü Çamurak Mahallesi'nde 10 hane tedbir amaçlı boşaltıldı. Yangına gece boyunca karadan müdahale sürdü.

Bugün günün ilk ışıklarıyla havadan da yangına müdahaleye başlandı. 15 saattir devam eden yangına, 2'si Jandarma, 2'si de Denizli Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki toplam 4 helikopter, 24 arazöz, toplam 131 iş makinesi, su tankeri ve destek aracı, 495 personel ve çok sayıda itfaiye aracıyla müdahale sürüyor.

GEMİ TRAFİĞİ GEÇİCİ OLARAK ASKIYA ALINDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada “Çanakkale Boğazı gemi trafiği, orman yangınının devam etmesi nedeniyle kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak askıya alındı. Gemi trafiği, güney-kuzey tek yönlü olarak devam edecektir.” denildi.

İZMİR'DE ORMAN YANGINI

İzmir'in Dikili ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor.



Yangın, saat 00.21 sıralarında Dikili ilçesi Çandarlı Mahalesi Bimeyko Sitesi’nde çıktı. Hemen harekete geçen İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, alevlere 2 uçak, 2 helikopter, 15 arazöz, 1 su ikmal aracı ve 1 dozer ile müdahaleye başladı. Alevleri kontrol altına almak için çalışmalar sürüyor.

BAKAN YUMAKLI: YANGININ İLERLEMESİ DURDURULDU

Bakan Yumaklı, Çanakkale'deki yangındaki son durumu açıkladı.


İşte Bakan Yumaklı'nın açıklamaları...

530 kişi Gençlik Konut Evi'ne yerleştirildiler. Herhangi bir can kaybı ya da sağlık sorunu söz konusu değil. İlk müdahale 9 uçak, 6 helikopter, 94 arazöz ve 540 personel ile başlamıştı. Bu mücadeleye devam edildi. Akşam itibariyle hava araçlarının inmesiyle birlikte gece boyunca 73 arazöz ve diğer iş makinesi, 1 gece görüş helikopteri ve personellerle birlikte toplamda 970 personelle mücadele gece boyunca devam etti. 575 hektar bir alanın etkilendiğini tahmin ediyoruz. Bunun 340 hektarlık alanı orman, kalanı orman dışı alandır.


Sorunlu tek bir alan kaldı, arkadaşlarımız oraya yoğunlaştı. Yangının ilerlemesi durduruldu ancak rüzgar çok etkili olduğu için şu an tamamen kontrol altında diyemiyoruz.

Çanakkale'deki yangına havadan müdahale
Çanakkaledeki yangına havadan müdahale

Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Kumköy köyü yakınlarında dün saat 16.05 sıralarında çıkan orman yangını yaklaşık 14 saattir devam ediyor. Yangına dün havadan 9 uçak, 6 helikopter, 94 arazöz ve kara aracının yanı sıra 540 personelle müdahale edildi. Şiddetli rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamayan orman yangınında gece ise 1 gece görüşlü helikopter, 94 arazöz ve kara aracı ve 540 personelle müdahale devam etti.

Uşak'ta ormanlık alana sıçrayan yangına müdahale sürüyor

Yangın bölgesinde Uşak Vali Vekili Önder Can, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu ve Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül incelemelerde bulundu. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Vekili Can, dün akşam saatlerinde alınan yangın ihbarının ardından hızla bölgeye ekiplerin sevk edildiğini dile getirdi.

 

"ÇEVRE MAHALLE VE KÖYLERİ TEHDİT EDECEK ŞEKİLDE BÜYÜDÜ"

Vali Vekili Can, rüzgarın da etkisiyle yangının sık sık yön değiştirdiğini ifade ederek “Uşak merkeze bağlı Köprübaşı, Kıran ve Akbulak köyü ekili araziler ve hasat yapılan bölge civarında yangın ihbarı alınmış, aşırı sıcaklık ve sık sık yön değiştiren rüzgar nedeniyle bu yangın ormanlık alanlara da sıçramıştır. Çevre mahalle ve köyleri tehdit edecek şekilde büyüdü.” dedi.

 

"SABAH SAATLERİNE KADAR KONTROL ALTINA ALMAYI UMUYORUZ"

Vali Vekili Can sözleri, şöyle devam etti:

“Daha sonrasında tedbir amaçlı olarak AFAD ve jandarma ekiplerimiz tarafından Köprübaşı köyüne bağlı Hacışerifler Mahallesi'nde 6 hane, Velibeyler Mahallesi'nde 10 hane, Karaköse köyü Çamurak Mahallesi'nde 10 hane tedbir amaçlı boşaltıldı. Fakat bu evlerde herhangi bir zarar şu an itibarıyla bulunmamaktadır. Gündüz saatlerinde hava şartları uygun olduğunda bir helikopterle havadan müdahale edilmiş, havanın kararmasıyla beraber şu an itibariyle 495 personel, 107 araç ve iş makinesiyle yangına müdahale edilmektedir. Rüzgarın da şu an hızının azalmasıyla birlikte inşallah sabah saatlerine kadar kontrol altına almayı umuyoruz.”

Alevlerle mücadele gece de devam ediyor
Alevlerle mücadele gece de devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde devam eden orman yangınıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Çanakkale Eceabat’ta yangını yakından takip ediyoruz. Orman kahramanlarımız alevlerle mücadelesini gece de sürdürüyor. Hedefimiz en kısa sürede yangını kontrol altına almak" ifadelerini kullandı.

Bakan Yumaklı'dan Uşak ve Çanakkale'deki yangınlara ilişkin açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde devam eden orman yangınıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bölgeye gelen Bakan Yumaklı, Yangın Yönetim Aracından çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Yumaklı'ya AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP Çanakkale milletvekilleri, İsmet Güneşhan, Özgür Ceylan, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Gelibolu Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak eşlik etti.

 

ÇANAKKALE'DEKİ YANGIN: ŞARTLAR BİZİM LEHİMİZE

Tüm vatandaşların Kurban Bayramı'nı kutlayarak söze başlayan Yumaklı, "Bugün 42 adet orman yangını oldu. Bu orman yangınlarının 22'si orman içinde 20'si de orman dışında gerçekleşti. 5 adet yangın bizim üst risk grubunda dediğimiz yangın türünden gerçekleşti. Burdur, Çanakkale, Sakarya, Manisa ve Uşak. Şu anda içinde bulunduğumuz Çanakkale ilinin Eceabat ilçesinde halihazırda devam eden bir yangın söz konusu. Yine Uşak'ta devam eden bir yangınımız var. Diğerlerinin hepsi kontrol altına alındı. Eceabat'taki yangınla alakalı 16.05'te ilk tespit yapıldı. 16.11'den itibaren müdahale başladı. 9 uçak, 6 helikopterle başlamıştık. Şu anda bu hava araçlarımız gün batımı nedeniyle inmek durumunda kaldılar. Bir gece görüşlü helikopter ile hava araçlarımızdan devam etmiş olacağız mücadeleye. Şu anda 94 adet arazöz ve iş makinelerinden oluşan kara araçlarımız ve 540 personelimizle mücadeleye devam ediyoruz. Büyük Anafartalar köyünün tedbiren boşaltılmasını istemiştik. Onun dışında herhangi bir yerleşim yerini tehdit eden bir husus yok. Bu köyden de herhangi bir şekilde bir sağlık sorunu yaşayan ya da bir can ya da mal kaybı söz konusu değil. Çanakkale Boğazı da gemi trafiğine kuzey güney yönünde kapatıldı tedbiren. Gelibolu tarihi alanına da girişler durdurulmuştu. Şu anda 28 kilometre saat rüzgar hızı söz konusu. Nem yüzde 68, sıcaklık 23 derece. Yani şartlar bizim lehimize çok şükür. Devam ediyor. İlk tespitlerimize göre tabii ki nihai durumda bilgisini vereceğiz ama tahminimize göre 300 hektarlık bir alanın etkilenmesi söz konusu" diye konuştu.

UŞAK'TAKİ YANGIN

Uşak'taki yangınla ilgili bilgi veren Bakan Yumaklı, "Bu da 18.30'da başladı. 8 dakika sonra ilk müdahaleye başladı arkadaşlarımız. 1 helikopter, 33 kara aracı ve 161 personelle burada mücadeleye devam ediyoruz. Elbette bunu sıklıkla dile getiriyoruz. Yangınla mücadelede sizin kabiliyetiniz, ülkenizin kapasitesi elbette çok mühim ve çok şükür ki bu konuda herhangi bir problemimiz yok. Şu anda bütün kurumlarımız, bölge vekillerimiz hep beraber kol kola vermiş durumdayız. İnşallah şu andaki şartlar itibariyle arkadaşlarımızın mücadelesinden belli bir zaman içerisinde bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bizi büyük endişeye sevk edecek bir durum yok. Ancak dediğim gibi hava şartlarının değişmesi veya başka bir şart bizi başka bir yöne doğru götürebilir belki onu bilemiyorum. Bu konuda da düzenli olarak bilgi vereceğiz yine. Ben şimdiden Çanakkale'ye, Eceabat'a geçmiş olsun diliyorum. Ülkemizin bağımsızlık savaşında son derece önemli bu tarihi yarım adanın en ufak bir kısmının bile zarar görmesi bizim gönüllerimizde büyük yara açıyor maalesef. İnşallah çok fazla uzun saatler olmadan iyi haberi verebileceğimizi ümit ediyorum" dedi.

Gemi trafiği normale döndü

Orman yangını nedeniyle saat 17.00 sıralarında tek yönlü kapanan Çanakkale Boğazı saat 20.45 itibariyle tekrar açıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Orman yangını sebebiyle tek yön açık olan Çanakkale Boğazı gemi trafiği, çift yönlü olarak açıldı” denildi.

Bakan Yumaklı'dan açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İstanbul Yangın Harekat Merkezi'nden Çanakkale Eceabat'taki yangını takip etti.

Yangının son durumuna ilişkin açıklama yapan Yumaklı, "Yangınla ilgili ilk bildirimi saat 16.05'te aldık. Arkadaşlarımız saat 16.11'de müdahaleye başladılar. Hava sıcaklıklarının arttığı şu dönemde; özellikle bu yangının da ziraat alanından çıktığını düşünürsek, vatandaşlarımızın çok daha hassas olmaları gerektiğini bir kez daha hatırlatalım. Anız yakma konusunun bir cezai yaptırımı olduğunu, hatta orman yangınına sirayet edecek şekilde olmasının çok daha ağır yaptırımlara sebep olacağını kendilerine tekrar hatırlatmış olalım. İklim değişikliğinin bize olan etkisinin yoğunlaştığını bugünlerde vatandaşlarımızla omuz omuza vererek yeşil vatanımızı korumakla ilgili bütün mücadele hep birlikte vereceğiz. Şu anda diğer bölgelerden takviye ekiplerini oraya sevk etmiş durumdayız. Şu an itibariyle rüzgar hızı saatte 40 kilometre. Bulunduğumuz bölgede nem oranı da aynı şekilde, yüzde 40'lar civarında. Hava sıcaklığı da yüksek seyrediyor. Arkadaşlarımız mücadeleye devam ediyor. Şu an için belirli bir noktada tutmak için gayretleri var. Ayrıca Büyük Anafartalar köyünün boşaltılmasını istedik. Diğer kamu kurumlarıyla birlikte omuz omuza vererek inşallah bu süreci de büyük bir sorun olmadan atlatacağız" dedi.

Bakan Yumaklı, açıklamanın ardından yangın bölgesine hareket etti.

Tarihi alanlara girişler durduruldu

Yangın nedeniyle Tarihi Alan'a geçişler durduruldu. Çanakkale Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Eceabat ilçesi civarında devam eden orman yangını nedeniyle Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanına girişler ikinci bir duyuruya kadar durdurulmuştur" denildi.

Şehitlik ve 1 köy boşaltıldı
Şehitlik ve 1 köy boşaltıldı

Alevlerin ilerlediği istikametteki 57'nci Alay Conkbayırı Şehitliği ve Anafartalar köyü tedbir amaçlı boşaltıldı.

VALİLİKTEN TEYAKKUZDA OLUN UYARISI

Çanakkale Valiliği'nden yangınla ilgili yapılan yazılı açıklamada, "Eceabat Kumköy köyü civarında devam eden orman yangınına Orman, AFAD, Belediye, İl Özel İdare ekiplerince uçak, helikopter, arazöz, itfaiye ve iş makineleri ile havadan ve karadan müdahale edilmektedir. Büyük Anafartalar köyü tedbir amaçlı boşaltılacak olup, vatandaşlarımız Özel İdare, AFAD ve İl Sağlık müdürlüğü ekipleri tarafından Eceabat Gençlik Konuk Evine götürülerek misafir edilecektir. Rüzgarın kuvvetli olması sebebiyle yangının büyüme riski olduğundan yangın mahalline yakın civardaki köy ve mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın teyakkuzda olmaları önemlidir" denildi.

Uşak'ta orman yangını
Uşakta orman yangını

Akbulak köyü yakınlarında hububat ekili tarım arazilerinde ve ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arazöz ve itfaiye aracı sevk edildi.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek geniş bir alana yayılan yangını söndürmek için ekipler çalışmalarını sürdürüyor.

Bakan Yumaklı'dan Çanakkale'deki yangına ilişkin ilk açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'deki orman yangınına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yumaklı, "Çanakkale Eceabat yangınına müdahalemiz sürüyor. Yine anız yakılmasıyla başlayan ve ormana sirayet eden yangına; 9 uçak, 6 helikopter, 67 kara aracımız ve 362 orman kahramanımızla müdahale ediyoruz" dedi

Gemi trafiği tek yönlü durduruldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde çıkan orman yangınıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Çanakkale Boğazı gemi trafiği, Akbaş mevkisindeki orman yangını nedeniyle kuzey-güney tek yönde ve geçici olarak askıya alındı. Gemi trafiği, güney-kuzey tek yönlü olarak devam edecektir" denildi.

MANİSA'DA ORMAN YANGINI

Manisa’nın Soma ilçesinde başlayan orman yangınına Orman İşletme Müdürlüğü ile Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekiplerince havadan ve karadan müdahale başladı.

Manisa’nın Soma ilçesine bağlı Karacakaş Mahallesi’nde orman yangını çıktı. 14.40’ta gelen ihbar üzerine 14.50 itibariyle Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler ile Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri tarafından havadan ve karadan müdahale edilmeye başlandı. 8 uçak, 2 helikopter, 20 arazöz, 7 su ikmal ve 4 dozerin görev yaptığı yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Çanakkale'de orman yangını
Çanakkalede orman yangını

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Kumköy yakınlarında saat 16.00 sıralarında ormanda yangın çıktı.


Yangın rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. İhbarla bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!