Güncelleme Tarihi:
Arınç, “Terörle mücadele ve terörün radyo ve televizyonlardaki etkinliklerin yayınıyla ilgili bu kadar hassasiyet gösteren bir insanın bir örgüt lideri gibi başına bere koyup yıldız işaretiyle neredeyse eline kalaşnikof verilmesini benim vicdanım kabul etmez” dedi.
İşte Arınç’ın o açıklamaları:
Ama ne zaman ki, Selim Kiraz, rahmetli, biliyorsunuz adliye içerisinde DHKP-C militanları tarafından odasında şehit edildi. Şehit savcı…
Cenazesine de ben gittim hükümetimizi temsilen. Eşi, çok hanımefendi bir kadın, çok metin bir insan, iki tane küçük çocuğu var, ailesi de Anadolu insanı. Şimdi onun başına silah dayanmış haldeki fotoğrafının yayınlanması bazı internet ortamında da, gazetede ortamında da çıktı. Bu çok yanlış. Bu aslında insanların vicdanlarını çok yaralayan, sadece terör örgütü propagandası değil, bir insanın yıllar sonra bile bu fotoğrafa baktığında bile gözyaşı dökeceği bir fotoğraf.Ama bunun yayınlanmasını Sayın Doğan'ın başına bir bere geçirerek, şuraya bir kızıl yıldız işareti koyarak terör örgütü mensubuymuş gibi fotoğraflarını montajladılar. Bu vicdansızlıktır, bu çok yanlış bir şeydir.
Neden biliyor musunuz... Sayın Cumhurbaşkanımız da çok iyi bilirler ve takdir ederler ki şöyle bir olay yaşandı. 2009'dan sonra RTÜK'ten sorumlu oldum. RTÜK'ün yayın ilkeleri var. Bir de terör olaylarının yayınlanma biçimi, son dakikalarla ilgili bazı düşüncelerimiz var. Bunlar insanları paniğe sevk ediyor, korkuya sevk ediyor diye, uluslararası camiada bu yayınlar nasıl yapılıyor diye İngiltere, İspanya, Amerika ve diğer ülkelerdeki örneklerini aldık. Bizde çok kötü yapılıyor ama iyi yapılması lazım.
Sayın Cumhurbaşkanımız, o zaman başbakanımız dedi ki, ‘Medya patronlarını davet edelim. Sen de ekibini getir.’ Benim ekibimde kim var, Anadolu Ajansı Genel Müdürü, TRT Genel Müdürü, Basın-Yayın Genel Müdürü, Basın İlan Kurumu Gelir Müdürü, RTÜK Başkanı… Hepsine resmi konutta Ekim 2011’de, onu çok güzel hafızamda tutuyorum, Karamehmet orada, Sayın Doğan orada, hiçbir eksiğimiz yok. Başbakanımız arzu ettiği için hepsi gelmiş eksik olmasın. Önce Sayın Başbakanımız konuştu, sonra ben konuştum ve oradakilerin hepsini temsilen Aydın Doğan konuştu. Dedi ki "Sayın Başbakanım, söylediklerinizi aynen kabul ediyoruz, terörle mücadele konusu, biz de bu memleketin çocuğuyuz, biz de Anadolu'nun insanıyız. Biz de terörle mücadele edilmesini destekleriz.
Habercilik konusunda da hükümetimizin gösterdiği bu hassasiyetlere aynen uyacağız. Ama biz patronuz. Bu gazetelerin, televizyonların yönetmenleri var. Siz onlarla da görevlendirdiğiniz Başbakan Yardımcımız konuşsun, onlara da anlatsın. Biz de onlara talimat vereceğiz" dediler. İnanın sayın Başbakanımız çok mutlu oldu, teşekkür etti. ‘Sayın Doğan sizden bunu beklerdik’ dedi.
Diğerleri de tasvip ettiler. Sayın Başbakanımız bana görev verdi, bundan sonraki süreci sen götür diye. Ben hemen sıcağı sıcağına bir toplantı için Sayın Doğan'dan ricacı oldum. 'Tamam ben ev sahipliğini yapayım' dedi. Hilton'da gittik. Yine bütün patronlar var. Bütün patronlar derken, bildiğim kadarıyla, Turgay Ciner ile Zaman'dan kimse yoktu. Kendilerine göre sebepleri varmış, bana anlattılar. Ama hemen hemen diğerlerinden bir eksiğimiz yoktu. Orada biz yine patronlara konuştuk, 'Tamam' dediler. Biz hepsini aldık, kabul ettik. Siz genel yayın yönetmenlerine bunu yapın. Ben bir hafta sonra, rahmetli Birand da olmak üzere hepsini topladım, davet ettim daha doğrusu.
Onlar da, karşılıklı çok iyi görüşmeler oldu, ‘Biz ilkelerimizi belirleyip, sizinle bir daha görüşelim’ dediler. İlkelerini belirlediler, son toplantıda da mutabık kaldığımız 7-8 maddelik prensip üzerinde anlaştık. Sayın Birand, Allah rahmet eylesin, ‘Bunu sizinle birlikte açıklamamız halinde, bu medya bu işi hükümetle yapıyor derler, bizi de eleştirirler, sizi de eleştirirler, bu metinde mutabıksak bunu biz kendi ilkelerimiz olarak deklare edelim ve aynen uyalım.’ Benim de çok hoşuma gitti, onun üzerine biz mutabık kaldık ve o süreç hiçbir sızıntı olmadan devam etti.
Yani şöyle yapıyorduk: RTÜK kanununun bana verdiği bir yetki vardı, 7. maddedir o. Milli güvenlik vs. dolayısıyla bir yayın yasağı getirebiliyorduk, bir imzama bakıyordu. Ben dedim ki 'Bunu kullanmak istemiyorum.' Daha önce Cemil Bey bir kez kullanmış. Ben de bir defa sıkıştım bir defa kullandım. (Gezi Parkı olayları sırasında) Bütün dünya bunu izliyorken, birileri penguen koymuş olabilir ama...
Bunun üzerine ben herhangi bir şey tespit edersem RTÜK başkanını arıyordum. RTÜK başkanı oradaki zinciri arıyordu, inanın 5 saniyede bitiyordu o iş. Bazen RTÜK başkanı kendisi ikaz ediyordu. Biz hiçbir sıkıntı yaşamadık.Terörle mücadele ve terörün radyo ve televizyonlardaki etkinliklerin yayınıyla ilgili bu kadar hassasiyet gösteren bir insanın bir örgüt lideri gibi başına bere koyup yıldız işaretiyle neredeyse eline kalaşnikof verilmesini benim vicdanım kabul etmez. Bu söylediklerimin hepsinin canlı şahidi o günün Sayın Başbakanı, bugünkü Cumhurbaşkanımızdır. Daha sonraki ilişkilerinde de Sayın Doğan'la hep iyi olmuştur bildiğim kadarıyla.”
BÜLENT ARINÇ KİMDİR?
AK Parti'nin kurucularından sayılan Bülent Arınç 1948 yılında Jandarma Astsubayı İbrahim Arınç ile Sevdiye Arınç'ın (1919-2003) dördüncü çocuğu olarak dünyaya geldi.12 yaşındayken babasını kaybetti. Manisa Lisesi'ni bitirdikten sonra, 1970 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Manisa'da uzun süre serbest avukatlık yaptı. Üniversite yıllarından itibaren siyasete ilgi duydu. Milli Selamet Partisi'nin (MSP) Manisa Gençlik Kolları Başkanlığı ve Manisa İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.13 Ekim 1985'te Refah Partisi'nin İzmir'de düzenlediği Refah Gecesi'nde yapılan konuşmalar nedeniyle daha sonra Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde, aralarında RP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın da bulunduğu partililer hakkında dava açıldı.
Arınç yargılama sonunda 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı ancak Yargıtay hapis cezasını iptal etti.1991 genel seçimlerinde Refah Partisi listesinden Manisa'dan aday oldu ancak seçilemedi, 1994 yerel seçimlerinde de, Refah Partisi'nden aday olduğu Manisa Belediye Başkanlığı seçimlerinde başarısız oldu. Bülent Arınç 24 Aralık 1995 Milletvekili Genel Seçimleri'nde Refah Partisi'nden Manisa Milletvekili seçilerek ilk defa Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) girdi. Bu dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Ve Türkiye AB Karma Komisyonu´nda çalıştı. Yurtiçi ve yurtdışı resmi toplantı ve sempozyumlara katıldı.
1999 genel seçimlerinde Fazilet Partisi'nden Manisa milletvekili seçiilen Arınç, Fazilet Partisi Grup Başkan Vekilliği görevini icra etti. Kurucuları arasında olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 2002 ve 2007'de Manisa, 2011 seçimlerinde ise Bursa'dan TBMM'ye seçildi.19 Kasım 2002 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına seçildi, 8 Ekim 2004'te üç yıl süreyle yeniden bu göreve seçildi. 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi cumhurbaşkanlığı için adı geçen Arınç 24 Nisan 2007 günü aday olmayacağını açıkladı. 22 Temmuz Genel Seçimleri'nin ardından yapılan Meclis Başkanlığı seçimlerine aday olmadı. 1 Mayıs 2009 günü yapılan kabine revizyonunda Başbakan yardımcısı olarak kabineye giren Arınç, 60’ıncı, 61’inci ve 62’inci hükümetlerde Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı.Münevver Arınç ile evliliğinden 2'si erkek 3 çocuk babasıdır. Oğullarından Mehmet Fatih Arınç 1997 yılında geçirdiği trafik kazasında 16 yaşında yaşamını yitirdi.
AYDIN DOĞAN KİMDİR?
Kurucu ve Onursal Başkan Aydın Doğan 1936 yılında Kelkit'te, bölgenin köklü ailelerinden birinin oğlu olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Kelkit'te, lise öğrenimini Erzincan'da tamamladı. 1958-1961 yılları arasında İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Mektebi'nde okudu. Öğrencilik yıllarında "Talebe Cemiyeti" başkanlığı yaptı. 1959 yılında Mecidiyeköy Vergi Dairesi'ne kaydolduktan sonra otomobil, ticari araç ve inşaat makinaları gibi sektörlerde ticaret yaptı. 1961 yılında ilk şahsi şirketini kurdu, 1970 yılına kadar şirket toptan ticaret alanında varlık gösterdi.
1974'te yeni şirketiyle, sanayi alanına adım attı. 1974'ü izleyen yıllarda İstanbul Ticaret Odası Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeliği'ne, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi.
1979 yılında Milliyet Gazetesi'ni devralarak, basın ve yayıncılık dünyasına girdi, 1994 yılında Hürriyet Gazetesi'ni de satın alarak medyadaki varlığını pekiştirdi, çalışmaları ile bu alanda yükselen bir grafik çizdi. 1986-96 yılları arasında Türkiye Gazete Sahipleri Sendikası Başkanlığı'nı yürüttü. 2004 yılında Dünya Gazeteler Birliği (World Association of Newspapers-WAN) toplantısında seçimle Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'na getirilen ilk Türk oldu.
1999 yılında T.C. Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirildi. 1999 yılında yılında Girne Amerikan Üniversitesi'nden, 2000, 2001 ve 2005 yıllarında ise, sırasıyla, Ege Üniversitesi, Bakü Devlet Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi'nden fahri doktora ünvanı aldı.
1996 yılında Aydın Doğan Vakfı’nı kurarak, o güne kadar toplum için yapmakta olduğu hizmetleri bir şemsiye altına topladı; Vakfın hizmetlerini eğitim, kültür, kamu sağlığı, bilimsel araştırma, spor ve ekonomi alanlarında yoğunlaştırdı. Kendisinin ve aile fertlerinin ismini taşıyan birçok okul, yurt, spor salonu, park yaptırdı. Vakıf her yıl dünyanın en saygın ödüllerinden biri olan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nı düzenliyor, Genç İletişimciler Yarışması ile de iletişim öğrenimi görenlere destek veriyor. Ayrıca verdiği Aydın Doğan Ödülü'yle edebiyattan müziğe, mimarlıktan sosyal bilimlere kadar çeşitli kültür ve sanat alanlarına destek oluyor.
Aydın Doğan, 1977 yılından bu yana İstanbul Ticaret Odası vergi rekortmenleri arasındadır. 1961 yılında üç kişiden oluşan şirketini bugün doğrudan iştirakleri, stratejik ortaklıkları ve ticari temsilciliklerindeki 20 bini aşkın çalışanı ile geniş bir tüketici kitlesine hizmet veren Türkiye’nin önde gelen gruplarından biri haline getirmiştir.
Aydın Doğan evlidir, dört çocuk ve sekiz torun sahibidir.