Son dakika... Bolu'da bir yangın daha

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Boluda bir yangın daha
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2024 18:39

Son dakika haberi... Bolu Gerede'de dün meydana gelen ve kontrol altına alınan yangına yakın bir noktada, otluk alanda bir yangın daha çıktı.

Haberin Devamı

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinin kırsal Şahinler Mahallesi'nde dün öğle saatlerinde çıkan orman yangını, yayılarak Bolu'nun Gerede ilçesine bağlı Demirler köyüne sıçradı. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi ile birlikte 22 saatte kontrol altına alınan yangın, akşam saatlerinde Gerede’nin Demirler köyü ile Berçinçatak köyü arasında bulunan Tahtalar Yaylası’nda ‘bitki örtüsü yangını’ olarak tekrar başladı.

OGM: YANGINA MÜDAHALE EDİYORUZ

Yeni başlayan yangınla ilgili Orman Genel Müdürlüğü'nün (OGM) sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Yangınlarla mücadelemiz devam ediyor. Bolu, Gerede'de dün meydana gelen ve kontrol altına aldığımız yangına yakın bir noktada, otluk alanda başlayan bir diğer yangına müdahale ediyoruz. Yeşil Vatan hepimizin. Lütfen hava sıcaklıklarının oldukça yüksek olduğu bu günlerde orman yangınlarına karşı dikkatli olalım” denildi.

Haberin Devamı

Son dakika... Boluda bir yangın daha

Son dakika... Boluda bir yangın daha

BURSA'DA DA YANGIN ÇIKTI

BURSA'da, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu üzerinde, kulübede çıkan yangın zeytin bahçelerine sıçradı. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere müdahale ediyor.

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nda, Demirtaş mevkisindeki İsmetiye viyadük ayağındaki kulübede saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. Büyüyen alevler zeytin bahçelerine sıçradı. İhbarla bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi'ne ait itfaiye araçları ve arazözler yönlendirildi. Yetkililer, yangının ormana sıçramaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Son dakika... Boluda bir yangın daha

'GÖZALTINA ALINAN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI'

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde otluk alanda çıkan ve yayılarak Bolu'nun Gerede ilçesinde ormanlık alana sıçrayan yangınla ilgili soruşturmada şüpheli İ.G., Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheli, soruşturma savcısına ifade vermesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince, ‘taksirle orman yangınına neden olma’ suçundan tutuklandı

Haberin Devamı

Son dakika... Boluda bir yangın daha

1 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Demirtaş mevkisinde İsmetiye viyadük ayağındaki kulübede çıkan ve alevlerin zeytin bahçesine sıçradığı yangın, itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin 1 saatlik müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında kulübe kullanılamaz hale gelirken, bölgede soğutma çalışması sürüyor. Ekipler yangının çıkış nedenini araştırıyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!