Güncelleme Tarihi:
Milli Eğitim Bakanı ve Ordu milletvekili adayı Mahmut Özer, Altınordu ilçesinde Durugöl Şehit Bayram Gümüş İlkokulu’nu ziyaret etti. Öğrencilerle bir araya gelen Bakan Özer, taleplerini dinledi. Öğrencilerin uzattığı defter ve kağıtlara imza atan Bakan Özer, bugün başlayacak olan ara tatilde en az bir kitap okunmasını istedi. Deprem bölgesindeki hayatın normalleşebilmesi için eğitimin öncelikle normalleşmesi gerektiğini ifade eden Bakan Özer, “6 Şubat tarihinden itibaren bu bilinçle tüm bakanlıktaki arkadaşlarımızla, valiliklerimizle, il milli eğitim müdürlüklerimizle bu bilinçle hareket ettik. Sizlerin de bildiği gibi depremden etkilenen 10 ilimizde hayatı normalleştirmenin yolunun eğitimi normalleştirmek bilinciyle, her yerde ve her şartta eğitim mottosuyla öncelikli olarak çadırlarda, konteynerlerde yeni eğitim sınıfları oluşturarak öğrencilerimizi bulundukları her mekanda öğretmenleriyle buluşturmaya büyük özen gösterdik” dedi.
Deprem bölgesindeki 10 ili 3 kategoriye ayırarak normalleştirmenin yollarını aradıklarını ifade eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer şunları söyledi:
“Bu vesileyle 1’inci kategoride Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerimizi 1 Mart tarihi itibariyle merkez ve tüm ilçelerdeki eğitim-öğretimi normalleştirdik. Yine 2’nci kategoride yer alan Osmaniye, Gaziantep ve Adana illerimizde de eğitim-öğretimi 13 Mart itibariyle normalleştirdik. Geriye kalan ve depremden en fazla etkilenen Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Hatay’da ise merkez ve ilçelerinde tamamında bir anda değil, sağlam binalarda ilçe bazlı bir şekilde eğitim-öğretimi normalleştirmek için 27 Mart tarihinde belirli ilçelerde eğitim ve öğretime başladık. Bu kapsamda 27 Mart’ta Malatya’da 8 ilçede, Kahramanmaraş’ta 2 ilçede, Hatay’da 7 ilçede ve Adıyaman’da 5 ilçede çocuklarımızı öğretmenleriyle buluşturduk. 24 Nisan itibariyle artık ülkemizde 81 ilde merkez ve ilçelerde hiçbir eksik kalmadan eğitim-öğretim kaldığı yerden devam etmiş olacak ve hayatın o bölgedeki normalleşmesi ile ilgili en önemli adımı biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak da tamamlamış olacağız.”
Bugün itibariyle nakillerini diğer illere aldırıp tekrar 10 ile geri dönüş yapan öğrenci sayısının 32 bin 659’a ulaştığını ifade eden Bakan Özer, “Ben inanıyorum ki, 24 Nisan tarihi itibariyle Hatay ve Adıyaman’da da tüm merkez ilçelerin açtıktan sonra bu rakam her geçen gün daha fazla artacaktır. En fazla geri dönüşün olduğu ilk 4 il 8 bin 269 öğrenci ile Kahramanmaraş, 6 bin 472 öğrenci ile Gaziantep, 6 bin 181 öğrenci ile Hatay ve 3 bin 519 öğrenci ile Malatya oldu. Gördüğünüz gibi hatta Kahramanmaraş ve Malatya’da öğrencilerimiz hızlı bir şekilde dönmeye başladı. İnşallah bir daha böyle acılar yaşamayız. Hızlı bir şekilde toparlanırız” diye konuştu.
BAKAN ÖZER, BÜYÜKŞEHİR'İ ZİYARET ETTİ
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'i ziyaret etti. Bakan Özer, Başkan Güler’in uzun süredir üzerinde çalıştığı ve Ordu’da hayata geçirmeyi planlandığı ‘Sayacabaşı Bilim Kenti’ projesi için bugünden itibaren çalışmaların başlatılacağını söyledi.
‘BİR EĞİTİM VE BİLİM SEVDALISI’
Ziyarette açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Mahmut Özer, “Bugün Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımızı ziyarete geldik. Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizim Ordu’daki en önemli eğitim paydaşımız. Gerek eğitim alanlarının bulunması gerekse mevcut okulların içeriğinin güçlendirilmesi noktasında, bakanlığımıza çok büyük destek veren en önemli paydaşımız. Sayın Başkanımız aynı zamanda bir eğitim ve bilim sevdalısı. Ordu’daki tüm okullarımızdaki ihtiyaçlarımız ile ilgili her zaman destek oluyor. Kendisine tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
'MEVCUTLARININ ÇOK ÜZERİNDE BİR BİLİM KENTİNİ ORDU’YA KAZANDIRACAĞIZ'
Başkan Güler’in vizyon projelerinden biri olan Sayacabaşı Bilim Kenti projesi için Millî Eğitim Bakanlığı ortaklığında çalışmaların başlatılacağını söyleyen Bakan Özer, şöyle konuştu:
“Sayın Başkanımızın 2 yıldan bu yana gerçekleştirmek istediği çok önemli bir projesi var. Bu proje Sayacabaşı Bilim Kenti projesi. Gerçekten çok kapsamlı bir proje. İçerisinde temel bilimlerle ilgili her türlü deneyin yapılabildiği, mevcutta bulunan müzelerinde çok ötesinde eğitim bilimlerini de içeren, akademisyenlerin de çalışmalar yapabileceği çok kapsamlı bir bilim kenti projesi. Bu projeyi, Millî Eğitim Bakanlığımız ile birlikte yapmayı çok arzu ediyor. İl toplantısında da bu konuyu kapsamlı olarak değerlendirme imkanımız oldu. İnşallah Tarım ve Orman Bakanlığımızca görüşüp, bugün itibari ile süreci başlatmış olacağız. Bugün itibarı ile Türkiye’de olmayan, mevcutlarının çok üzerinde bir bilim kenti bağlamında bir mekanı kazandırmış olacağız. Böylelikle çocuklarımızın merak duygusunu uyandırarak bilimle, kültürle, sanatla içe içe yetişeceği; aynı zamanda yaz kampı olarak da kullanabileceği, sadece Ordu’ya değil bölgeye hitap edebilecek derecede değerlendirebilecek bir bilim kentini Ordu’ya kazandırmış olacağız. Bu proje için öncelikle sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah her gün Ordu’muza bir güzelliği daha ilave ederek şehrimizi ekonomi, eğitim, sağlık, altyapı da Karadeniz’imizin en güçlü kentlerinden biri yapacağız. Projenin Ordu’muza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”
‘BUGÜN İTİBARIYLA 1 MİLYON 400 BİN ÇIRAK VE KALFA VAR’
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin ardından Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) ve Ordu Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Odaların çalışmaları hakkında bilgi alan Bakan Özer, vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet edip fotoğraf çekildi. Daha sonra Ordu Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı da ziyaret eden Özer, esnafın sorunlarını dinledi. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Özer, esnafın sorunlarının çözümü noktasında kısa sürede çaba sarf edeceklerini söyledi.
‘ÇOK CAZİP BİR MESLEKİ EĞİTİM MODELİ ORTAYA KOYDUK’
Bakanlık olarak esnaf ve sanatkarlara yapılan en büyük katkının çıraklık, kalfalık ve ustalık eğitiminin verildiği mesleki eğitim merkezlerinin güçlendirilmesi olduğunu belirten Özer, “Gerçekten 25 Aralık 2021 tarihinde bu 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu’nda yapmış olduğumuz değişiklikle hem işveren işin hem de gençlerimiz için çok cazip bir mesleki eğitim modeli ortaya koyduk ve o gün itibarıyla tüm Türkiye’de çırak ve kalfa sayısı 159 bin iken, bugün itibarıyla 1 milyon 400 bin çırak ve kalfa var Tüm Türkiye’de. Bundan en fazla yararlanan da küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz. Onun için bizim en önemli partnerimiz, en önemli paydaşımız kıymetli başkanımız. İnşallah bundan sonra da bir araya geleceğiz. Ne gibi açılımlar yapabiliriz ne gibi destekler sağlayabiliriz, bunlara bakacağız” dedi.
Bakan Özer, programının son bölümünde Ordu Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nde iş insanları ile bir araya gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Özer, ziyaretinin ardından kara yoluyla kentten ayrıldı. (DHA)