Güncelleme Tarihi:
İşte Bakan Özer'in açıklamalarından satır başları:
"Hayatı normalleştirmek için önce eğitimi normalleştirmemiz lazım, ana itici güç eğitimdir. Eğitimi ne kadar hızlı normalleştirirsek Türkiye’yi de o kadar hızlı normalleştiririz. 71 ilde 20 Şubat’ta hızlı bir şekilde başlayacaktır. Bu 10 ilde ise tüm okullarımızın hasar tespit raporunu çıkartacağız. Şubat ayının sonuna kadar bu süreci tamamlamayı planlıyoruz.
1 Mart’ta başlayacağını açıklamadık. 1 Mart’a kadar eğitim öğretime ara verdiğimizi açıkladık. Belki 1 Mart’ta çoğunda eğitime başlamayacağız ama bizim amacımız 1 Mart’ta eğitime başlayacak gibi tüm hazırlıklarımızı yapmak. Bakanlık olarak il bazlı bir değerlendirme yapmayacağız ilçe bazlı ve okul bazlı değerlendirmeler yapacağız.
Şu anda bizim hasarımız diğer binalara göre çok az 20 bin 868 eğitim binamız var bunun sadece 24 tanesi yıkıldı. 83 tanesinde ağır hasar var. Ama biz eğitime başlamadan önce tüm okulları ister az hasarlı olsun, ister orta hasarlı olsun biz tüm binalarımıza hasar tespit raporu almadan eğitime başlamayacağız. Bizim amacımız ne olursa olsun eğitime başlamak değil, amacımız çocuklarımızın güvenliğini sağlamak.
10 ilimizdeki ikinci dönem tüm eğitim kademelerinde devam şartı aranmıyor. Bunu daha önce açıklamıştık. 10 ildeki öğrencilerimizin 71 ile nakli için süreci başlattık.
İhtiyaç olması durumunda yeni öğretmen atamalarını da yapacağız, bu illerdeki öğretmenlerimizin diğer illerde mazeret dahilinde görevlendirmelerini de başlatacağız.
AİLESİ AFET BÖLGESİNDE OLAN ÖĞRETMENLER
Ailesi afet bölgesinde olan diğer illerdeki öğretmenler için, o öğretmenlerimizin hepsini idari izinli sayıyoruz şu anda. Aynı zamanda psikososyal destekle ilgili de o öğretmenlerimize her gün destek veriyoruz. Bakanlığımızın tüm imkanları öğretmenlerimizin hizmetinde.
SINAV TARİHLERİ
Dikkat ederseniz sınavla ilgili bir tarih açıklamadık, koşulların iyileşmesine göre açıklayacağız. Tüm öğrencilerimizi düşünecek şekilde kararlarımızı aldık. LGS sınavının tarihini de daha ilerleyen günlerde açıklayacağız.
"ÇOCUKLARIMIZIN BU TRAVMAYI ATLATMALARINI SAĞLAYACAĞIZ"
MEB 6 Şubat’tan itibaren tüm imkanları ile sahada, MEB şu anda 10 ilde vatandaşlarımıza yaklaşık günlük 2 milyon sıcak yemek veriyor. 600 bin ekmek üretiliyor günlük olarak. Yaklaşık 5 bin öğretmenimiz 10 ilde arama kurtarma çalışmalarına katılıyor.
Yaklaşık 4 bin öğretmenimiz vatandaşlarımızın öğrencilerimizin psikososyal sağlamlığını artırmak için çalışıyor.
Çocuklarımızın bu travmayı atlatmasını sağlayacağız."