Son dakika haberi... TUSAŞ'a terör saldırısı! 4 şehit, 14 yaralı... Bakan Yerlikaya: 2 terörist etkisiz hale getirildi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2024 15:59

Son dakika haberine göre; Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ.'ye (TUSAŞ) terör saldırısı gerçekleştirildi. Bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. Saldırıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir" ifadelerini kullandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise yaptığı açıklamada, "Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir" dedi.

BAKAN YAŞAR GÜLER: YAPILANLAR MİSLİYLE KARŞILIK BULACAK

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "TUSAŞ tesislerimize her zaman yaptıkları gibi alçakça şerefsizce saldırı yaparak milletimizin huzurunu bozmaya çalıştılar. Bu PKK'lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her  seferinde veriyoruz fakat bunlar bir türlü akıllanmıyorlar. En son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar bunların peşini bırakmayacağız. Bu yapılanların acılarını misliyle çıkaracağız. Bunu herkes görecek" açıklamasını yaptı.

BAKAN YERLİKAYA: 1'İ KADIN 1'İ ERKEK 2 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör saldırısıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

Ankara Kazan ilçemizde yerli ve milli savunma sanayimizin göz bebeği TUSAŞ'a maalesef bir terör saldırısı olmuştur. Haberi alır almaz jandarma ve emniyet birimlerimiz buraya geldi. Biri kadın bir erkek olmak üzere 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir. 4 şehidimiz bulunmakta. 14 yaralımız var. Yaralılarımızda 3'ünün durumu ağır.

"TERÖRÜ LANETLİYORUZ"

Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Kimlikleri belli olur olmaz hangi terör örgütü olduğunu aziz milletimizle paylaşacağız. TUSAŞ'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Aziz milletimize geçmiş olsun.


İlk andan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi arz ettik. Çok büyük bir üzüntü duyuyoruz. Milli birliğimize, beraberliğimize kim pusu kuruyorsa hiç durmadan duraksamadan bunların nefeslerini keseceğiz. Bizim birliğimiz, kardeşliğimiz her zaman galip gelecektir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 4 ŞEHİDİMİZ VAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi kapsamında Kazan'da yaptığı açıklamada, "4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

BAKAN YERLİKAYA: 3 ŞEHİT, 14 YARALI VAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında 2 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Saldırıda maalesef 3 şehidimiz, 14 yaralımız var.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Bu menfur saldırıyı lanetliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek.

Lütfen resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

BAKAN YERLİKAYA TUSAŞ'A GELDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör saldırısının düzenlendiği TUSAŞ'a geldi.

"2 TERÖRİST İÇERİDE"

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova canlı yayında, "Şu an halen olay devam ediyor, 2 terörist içeride. Hassas ve dikkatli hareket ediliyor. Rehine olma ihtimali var, 2 terörist içeride" dedi.

 

"DÜN SİLAHLAR BIRAKILSIN DENDİ, ARKASINDAN BU SALDIRI OLDU"

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, canlı yayında yaptığı açıklamada, "Zamanlama çok önemli, bu saldırı çok manidar. Dün silahlar bırakılsın diye bir açıklama yapıldı. Siyasi bir açıklamaydı, arkasından bu saldırı oldu. Demek ki silahlar bırakılsın sözünden birileri anormal şekilde rahatsız olmuş. Türkiye'nin iç barışı güçlenmesin isteyen Türkiye'de kan dökülmesini isteyen o kirli odaklar... Benim tahminim PKK ya da DHKP-C olabilir ama PKK olma ihtimalini yüksek görüyorum" ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlattı.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

İŞTE TUSAŞ'A SALDIRAN TERÖRİST

Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren teröristin TUSAŞ'a giriş görüntüleri ortaya çıktı.

"TERÖRİST UZUN NAMLULU SİLAH KULLANMIŞ"

CNN TÜRK muhabiri Murat Bekmezci, canlı yayında, "İçerideki yaralılar tahliye ediliyor. Türk savunma sanayiinde çok önemli bir yer burası. Önlemler alındı. Özel ekipler sevk edildi içeriye. Denetimler havadan da gerçekleştiriliyor. Saldırıyı gerçekleştiren teröristin uzun namlulu silah kullandığını söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

BAKAN YERLİKAYA: ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ'ın Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan tesislerine düzenlenen terör saldırısına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Yerlikaya, “Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız” ifadelerine yer verdi.

TUSAŞ'TA PATLAMA VE SİLAH SESLERİ

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş'nin (TUSAŞ), Havacılık Bulvarı Kahramankazan Ankara yerleşkesindeki giriş kapısındaki patlamanın ardından, silah sesleri duyuldu. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi.

Olay yerine güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

"TİCARİ ARAÇ PATLATILDI" İDDİASI

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, canlı yayında şu bilgileri aktardı:

"Bir terör saldırısı olduğu yönündeki şüpheler artıyor. TUSAŞ'a giden bir grup var. Bir ticari aracın kapının önünde patlatıldığı yönünde bilgi edindim. İçeriye girmeye çalışanlarla güvenlik arasında çatışma çıktığı söyleniyor. Çatışmanın ara ara devam ettiğini söyleyebilirim. Ankara Valiliği'nden bir açıklama gelecek. O açıklamayı bekliyoruz. TUSAŞ kampüsüne girmeye çalışan bir gruptan bahsediliyor. Ticari taksinin patlatılması nedeniyle terör saldırısı olduğu düşünülüyor."

BAKMADAN GEÇME!