Son dakika... Adana'da yangın söndürme helikopteri düştü: Vali'den ilk açıklama

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2024 17:12

Adana'nın Kozan ilçesinde müdahale için görevlendirilen Orman Genel Müdürlüğü tarafından kullanılan helikopterin kırıma uğraması sonucu suya düştüğü Kızlarsekisi Mahallesi'ndeki orman yangını kontrol altına alındı. Öte yandan kurtarılan 5 kişilik mürettebatın askeri helikopterle hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Yangın, saat 16.00 sıralarında Kozan ilçesi Kızlarsekisi Mahallesi'nde bilinmeyen bir nedenle çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda yangın söndürme ekibi sevk edildi. Havadan müdahale için gönderilen yangın söndürme helikopteri, Göksu Çayı üzerindeki Gökdere Köprü Barajı'ndan su alırken bilinmeyen bir nedenle düştü. 

MÜRETTEBAT ASKERİ HELİKOPTERLE HASTANEYE KALDIRILDI

Kurtarılan 5 kişilik mürettebat, askeri helikopterle Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğu, kontrol amaçlı hastaneye götürüldükleri bildirildi.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Helikopterin kırıma uğraması sonucu suya düştüğü Kızlarsekisi Mahallesi'ndeki orman yangını kontrol altına alındı.

VALİ KÖŞGER'DEN AÇIKLAMA

Helikopterlerden birinin kaza kırıma uğradığını belirten Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, "Helikopter maalesef su alım sırasında kaza kırıma uğradı. Helikopterdeki 5 personel kurtulmuş vaziyette sadece helikopter suya düştü. Personelin sağlık durumuyla ilgili sıkıntı yok." dedi.

Haberin Devamı

Son dakika... Adanada yangın söndürme helikopteri düştü: Validen ilk açıklama

BAKAN YUMAKLI: 5 PERSONELİMİZ SAĞLIKLI ŞEKİLDE KURTARILDI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sosyal medya hesabından "Adana’nın Kozan ilçesindeki orman yangınını söndürmek için müdahalede bulunan Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından kullanılan helikopterimiz Gökdere Barajı'ndan su aldığı esnada kırıma uğramıştır. Çok şükür helikopterde görev yapan beş personelimiz sağlıklı şekilde kurtarılmıştır. Fedakâr mürettabatımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, orman yangınlarıyla mücadele eden Orman Teşkilatımıza, destek veren bütün kurumlarımıza ve personellerine teşekkür ediyorum" mesajını paylaştı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medyadan yaptığı paylaşım şöyle:

"Adana Kozan’da meydana gelen orman yangınına müdahalede bulunan ve Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından kullanılan helikopter maalesef Gökdere Barajı’ndan su alırken kırıma uğradı. En büyük tesellimiz helikopterde görev yapan beş personelin, kazadan sağ olarak kurtarılması. Tarım ve Orman Bakanlığımıza, Orman Genel Müdürlüğü personelimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Orman yangınlarıyla mücadele eden tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Allah hepinizi korusun."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!