Son çığ kurbanı da toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Son çığ kurbanı da toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2009 13:23

GÜMÜŞHANE’nin Zigana Dağı’nda geçen pazar günü meydana gelen çığ felaketinde hayatını kaybeden 10 kişiden sonuncusu da toprağa verildi.

Eşi ve çocuklarının Kanada’dan gelmesi beklenen Dr. Dursun İnan'ın cenazesi, Trabzon’un Sürmene ilçesinde düzenlenen cenaze töreninin ardından defnedildi.

Gümüşhane’nin Torul ilçesindeki Zigana Dağı’nda 25 Ocak Pazar günü meydana gelen çığ faciasında Hüsniye Sarıbıyık, Hasan Ali İsaoğlu, Burçak Sevim, Hüseyin Karaosmanoğlu, Erhan Terzi, Dursun İnan, Özlem Timurcuoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş ve Davut Akdeniz hayatını kaybetmiş; Rahmi Keleş, Yonca Yılmaz ve Emel Şimşek yaralanmış, Elmas Aykaç, Ural Ayar, Hasan Anahar ve Hasan Çiftçi ise yara almadan kurtulmuştu.

9 çığ kurbanının toprağa verilmesinin ardından Dr. Dursun İnan (53) için de bugün Trabzon’un Sürmene İlçesinde cenaze töreni düzenlendi. Törene Dursun İnan’ın Kanada’da yaşayan ve facianın ardından Türkiye’ye gelen eşi Tülay İnan (51), kızı Ayça (20) ve oğlu Arda’nın (11) yanısıra Trabzon Valisi Nuri Okutan, Emniyet Müdürü Feridun Boz, dağcılar ve yaklaşık bin kişilik vatandaş topluluğu katıldı.

Zarha Camisi’nde öğle namazı sonrasında Trabzon Müftüsü Ahmet Bulut’un kıldırdığı cenaze namazının ardından Dr. Dursun İnan’ın cenazesi Balıklı Mahallesi’ndeki aile mezarlığına defnedildi.

Emekli hemşire olan ve 5 yıldır çocuklarının eğitimi için Kanada’daki ailesinin yanında yaşamını sürdüren Tülay İnan, “Dursun yazın iki ay bizim yanımızda kalmıştı. Olaydan bir gün önce telefonla konuştuk. Bana dağa gideceğini söylemedi. Doğayı ve dağları çok seviyordu. Biz de onunla birlikte bazen dağlara gidiyorduk. Beni yeğeni aradı. Alıştıra alıştıra haber verdi. Üzülmemem için telkin etti. Ama telefondan gelen ağlama seslerinden kötü bir şey olduğunu anladım. Üzücü haberi alınca da hemen yola çıktık” dedi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan’ın teselli ettiği acılı aile zaman zaman gözyaşlarına boğuldu.

VALİDEN ACILI AİLELERE TAZİYE ZİYARETİ

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Gümüşhane’de meydana gelen çığ felaketinde hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Eşi Demet Okutan ile birlikte ilk olarak Özlem Timurcuoğlu’nun ailesini ziyaret eden Vali Okutan, acılı aileye başsağlığı diledi. Özlem Timurcuoğlu’nun Değirmendere Gençlik Merkezi’nde çalıştığını ve binlerce çocuk ve gencimize eğitim vererek, onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için çaba harcadığını ifade eden Vali Okutan, “Hepsi dostlarımdı. Dağcılık sporunu tanıtmanın çabası içerisindeydiler. Daha da ötesi onlar, Trabzon’u hem yaşama hem de yaşatmanın çabası içindeydiler. Her biri hayat doluydular. Çok üzgünüz, acımız büyük. Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

Vali Okutan ve eşi Demet Okutan, daha sonra Trabzon Tenis Dağcılık ve Kayak Kulübü’nü (TEDAK) ziyaret ederek taziyede bulundular. Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, TEDAK Başkanı Ercan Bostan ve kulüp üyeleri ile sohbet eden Vali Okutan, acılarının büyük olduğunu belirterek, yaşanan bu olayın kendilerini yıldırmaması gerektiğini söyledi. Vali Okutan, 25 Ocak tarihinin ölümsüzleştirilmesi için elinden geleni yapacağını da kaydetti.

Vali Okutan ve eşi Demet Okutan, daha sonra Erhan Terzi’nin ailesini de ziyaret etti. Erhan Terzi’nin kendini geliştirmiş, çok yönlü bir kişi olduğunu vurgulayan Vali Okutan, “Erhan sürekli görüştüğüm, kendini geliştirmiş, arı misali şehrimizin cennet köşelerini keşfetmiş, Uluslararası Dağcılık Federasyonu Komisyon üyesi olan ve dağcılık alanında ülkemizi yurt dışında temsil eden çok yönlü bir dostumdu. Çok üzgünüz, hepimizin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin” dedi.

BELEDİYE ANIT DİKECEK

Trabzon Belediyesi de felakette hayatını kaybeden 10 dağcı için anıt yaptıracak. Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, “Bir TEDAK üyesi olarak hayatlarını kaybeden arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm üyelerimize başsağlığı diliyorum. Bu olay yalnız Trabzon’u değil, tüm ülkeyi yasa boğmuştur. Bu değerli insanları yüreklerimizde yaşatmak, adlarını, anılarını gelecek kuşaklara tanıtmak amacıyla sahildeki dolgu alanında anıt yapmayı planlıyoruz. Daha önce yaptığımız Şehitler anıtı, Olimpiyat anıtı gibi bir anıtla bu yürekli insanların adını yaşatacağız” ifadesini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!