Güncelleme Tarihi:
Hannover’de mülteci olarak yaşayan Musa Bilmez (39) ağır akciğer kanseri hastası. Almanya’nın en saygın tıp fakültelerinden Hannover Tıp Fakültesi’nde (MHH) aylardan beri ilaç ve ışın tedavisi görüyor. Buna rağmen kanser tümörlerinin tüm vücudunu sardığını tespit eden onkoloji kürsüsü başkanı Prof. Dr. Christoph Reuter, Bilmez’e tıbben yapacak hiçbir şey kalmadığını ve çok az ömrünün kaldığını bildirdi. Basit bir grip enfeksiyonunun bile hemen ölümüne neden olacağı için seyahat etmesi mümkün olmayan Bilmez, “Son kez ailemi ve çocuklarımı görmek isterim” dedi. Ölümcül hastanın son isteği üzerine avukat Ahmet Yıldırım, Bilmez’in eşi ve 9-17 yaşları arasındaki 6 çocuğu için Ankara Büyükelçiliği’ne insani nedenlerle vize başvurusunda bulundu. Yıldırım, Dr. Reuter’in yazdığı ve Bilmez’in en fazla birkaç ay ömrü kaldığının belirtildiği tıp raporunu da başvuruya ekledi.
‘İNANDIRICI DEĞİL’
Ancak Büyükelçilik’ten gelen, önceden hazırlanmış standart metinli ret bildirisi avukat Yıldırım ve Prof. Dr. Reuter’i şoke etti. Zira formda işaretlenen ret nedenleri arasında, “Başvuru ile birlikte gönderdiğiniz rapor ve belgeleri inandırıcı bulmuyoruz” maddesi de vardı. Konu, Aşağı Saksonya Eyalet Uyum Sorumlusu Doris Schröder-Köpf’e parti arkadaşı Alptekin Kırcı üzerinden iletildi. Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder’in eşi Schröder-Köpf, konuyla ilgileneceğini söyledi.
‘Pes doğrusu’
10 yıldır avukatlık yaptığını belirten Ahmet Yıldırım, “10 yılı aşkın süredir avukatlık yapıyorum. Vize konusunda yaşamadığım yok sanıyordum. Ama ölüm döşeğinde olan bir kişinin son arzusunun yerine getirilmeyeceği aklımın ucundan geçmezdi. Başvuruyu doğru dürüst inceledikleri bile meçhul. Pes doğrusu” dedi.