Soma’da ısınma 1 aydır vardı!

Güncelleme Tarihi:

Soma’da ısınma 1 aydır vardı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2015 21:33

Tam 301 madencinin can verdiği maden faciasının davasına dün devam edildi. Tanıklardan biri, madende ısınmanın bir aydır yaşandığını belirtip ekledi: Bir dakikanın hesabını yapıp köpek gibi azarlıyorlardı!

Haberin Devamı

MANİSA Soma’da bulunan Eynez Ocağı’nda 13 Mayıs 2014’te meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği faciayla ilgili dördüncü duruşma periyodu dün verilen aranın ardından bu sabah başladı. Çok sayıda madenci yakının izlediği Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, önce Soma AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan’ın da aralarında bulunduğu 8 sanık salona getirildi ve ilk oturumda tanık ifadeleri dinlendi.

‘‘MÜFETTİŞ GELECEK’

Madenin ‘H panosunda’ görevli Arif Dudu, ifadesinde görevinin dinamit sandıklarını taşımak olduğunu söyleyerek, soruları yanıtladı. Mahkeme başkanı ocak içindeki ısı artışını sorduğunda, “Bir aydır ısınma vardı” diyen Dudu, “Amirlerine haber verdin mi” sorusunu da, “Onlar bir dakikanın hesabını yapıyor, söylesen ne olur” diye yanıtlayarak şöyle devam etti:
“Daha fazla çalışma istiyorlardı. Müfettişler gelmeden önce de haberleri oluyor, ‘Herkes ona göre gerekeni yapsın’ diyorlardı. Çavuş müfettiş gelecek diye haber veriyordu. Yanlış şeyleri düzenliyorduk. Aşağıda da bizi iki dakika boş görseler köpek gibi azarlıyorlardı.”
İfadesi sonrasında Dudu, şikâyetçi olmadığını söyleyince, salonda tepkiye neden oldu.

Haberin Devamı

‘KURTULAN ŞİKÂYETTEN VAZGEÇİYOR’

Duruşmayı izleyen CHP Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, salon dışında açıklama yaptı. Biçer, işçilerin yoksullukla, açlıkla ve işsizlikle terbiye edildiğini belirterek, “İlk ifadelerinde şikâyetçi olan işçiler, bugünkü duruşmada şikâyetlerini geri almaya başladılar. Ölen işçilerin aileleri şikâyetlerinde direniyor ama kurtulan işçiler şikâyetlerini geri alıyor. İşçiler iş vaadiyle şikâyetlerinden vazgeçiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!