Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

İŞİ GÜCÜ SANDVİÇ

Şişli'de Abide-i Hürriyet Caddesi üzerindeki Arzu Pasajı’nda bir bakkal dükkánı var Selahattin Biçici’nin. Eniştesiyle çalıştıktan sonra üç yıl önce bu dükkánı açmış. Çevre işyerlerinden ve inşaatlardan çok sayıda kişi kavurmalı, kaşarlı soğuk sandviç yaptırıyor: ‘‘Buraya başka bir şey almaya gelen olmaz zaten.’’ diyen Biçici'nin ufak dükkánı sabah 7.00'den itibaren açık. Pasajın kapanış saatine dek, yani 21.30'a kadar da gün devam ediyor. Biçici aslen Kastamonulu ama henüz altı aylıkken İstanbul'a gelmiş ve 34 yıldır da ayrılmamış.

BAHÇEDE MANTI

Etiler Seher Yıldızı Sokak'ta yer alan Etiler Mantıcısı yaz aylarında ağaçlı ve gölgeli bahçesi ile çevredeki işyerlerinin gözdesi. Bahadır ailesinin sahibi olduğu mantıcıya merdivenle inilerek giriliyor, özellikle öğlen saatlerinde sıcak ev yemeklerine ve su böreğine talep çok. Bayanların hákimiyetindeki mutfaktan kalburabastı, ev baklavası, prenses gibi tatlılar da çıkıyor. Semt ünlülerinin de zaman zaman yolu Etiler Mantıcısı'na düşüyor.

PALAZOĞLU SOKAĞI

Şişli'de Abide-i Hürriyet ve Büyükdere caddeleri arasına sıkışmış 130 adımlık bir sokak. İki caddeyi birbirine bağlayan sokağın girişi haftasonu gelince seyyar ayakkabı satıcıları tarafından işgal ediliyor. Gazete bayii de satıcıların arasında kalıyor. Biraz ilerideki birahaneden maç seyereden gürühun sesleri geliyor. Belli ki şifre çözücü alınıp maççılara sunulmuş. Abide-i Hürriyet Caddesi tarafında kebapçılar, düğün salonu, dilekçeci, üniversiteye hazırlık kursu yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!