Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

KAPALI BAKKAL SOKAĞI

Yeniköy'deki 126 adımlık sokağın bir başı Köybaşı Caddesi üzerinde. Diğer tarafta ise 1834 yapım tarihli Meryem Ana Ermeni Kilisesi var. Sokak Bağlar Mevkii'ne bağlanan Salih Ağa Sokak'le birleşiyor. İki ay önce açılan Cafe Tribeca ise sokağa renk ve hareket getirmiş. Tribeca haricinde yufkacı, kırtasiyeci, kuaför ve bakkal sokağın nispeten eski dükkanları. Cadde tarafında ise Yeniköy Spor Kulübünün hiç boş kalmayan lokali var.

BAKANLARA HİZMET ETTİ

Harun Bekdemir 20 yıla yakın bir süredir garsonlukla meşgul. Önce memleketi Tokat'tan kalkıp Ankara'ya gitmiş. Çankaya'da çalıştığı lokantada sık sık Yıldırım Aktuna, Ali Rıza Septioğlu ve Murat Karayalçın gibi politika dünyasının ünlülerine hizmet etme şansı yakalamış. Kısa süren Kuşadası döneminin ardından altı yıl önce İstanbul'a gelerek Bakırköy'deki Şampiyonlar Kokoreççi'de çalışmaya başlamış. Başkentten İstanbul'a getirdiği eşi ve iki kızıyla beraber Bağcılar'da oturuyor. İzin günlerini ise semtteki köy derneğinde geçiriyor.

HALEP USULÜ TATLILAR

Bostancı'da dört ay önce açılan Şam-Tat Baklava'da sadece Halep işi tatlı çeşitleri bulunuyor. Arap kökenli tatlıların isimleri de son derece ilginç: Asabiye, Billuriye, Mabrume, Kuluçka Tatlısı. Bu tatlıların özelliği kullanılan şerbet sayesinde bir ay boyunca bozulmadan korunabilmesi. Mersin serbest bölgedeki imalathaneden her sabah otobüsle gelen tatlıların kilosu 4 milyon lira civarında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!