Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

SEYYAR FOTOĞRAFÇI

Hıdır Canpolat 1960'lı yıllarda tornacıda çalışırken fotoğrafçılığı Maraşlı Osman'dan öğrenmiş. 35 yıldır da Bakırköy'de aynı makineyle vesikalık çekiyor. Ancak gözleri eski gibi görmediği ve de siyah beyaz vesikalık isteyen kalmadığı için müşterisi yok denecek kadar az. Hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen Araplar zaman zaman Canpolat'a uğruyor. Bakırköy'de oturuyor ve her gün Çavuşoğlu Çarşısı’nın önündeki yerini alıyor.

HALİT PAŞA CADDESİ

Eyüp'teki 200 adımlık caddenin girişinde büyük çınar ağaçları dikkat çekiyor. Cadde tabelasını da taşıyan ağaçların gölgesi hiç eksik olmuyor. Arnavut kaldırımlı sokaktaki kebapçı, emlakçı, kırtasiye, bisiklet tamircisi gibi dükkanların arasındaki tesettür berberi hemen dikkat çekiyor. Yıkılmaya yüz tutmuş ahşap evlerdeki ‘‘koruma altında’’ tabelası fazla bir işe yaramamış gibi gözüküyor.

ÇAM EŞYALAR

Eminönü hasırcılar çarşısında ahşap aksesuarlar üzerine çalışan ufak bir dükkan, Birkaç metrekarelik dükkanın iki duvarı ahşap eşyalarla dolu, önündeki eşyalar da sokağa taşıyor. Çam Eşyalar'daki ürünlerin büyük bir kısmı hazır alınmış, bir kısmı ise ısmarlama yaptırılmış. Resim çerçeveleri, tepsiler, ufak sandıklar ve lambalar boyama kursuna giden bayanların akınına uğruyor. Çam Eşyalar Kantarcılar Caddesi'nde ve pazar dışında her gün açık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!