Sokağa çıkma yasağında ekmek almaya gidilir mi?

Güncelleme Tarihi:

Sokağa çıkma yasağında ekmek almaya gidilir mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2020 17:40

Sokağa çıkma yasağında ekmek almaya gidilir mi sorusu, pek çok vatandaşın gündemindeki konular arasında yer alıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan sokağa çıkma yasağı genelgesi kapsamında fırına ekmek almaya gidilir mi sorusuna yanıt arayan pek çok vatandaş, buna göre harekete geçecek. Peki, genelgede yer alan bilgilere göre sokağa çıkma yasağında ekmek almaya gidilir mi? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Sokağa çıkma yasağında fırına ekmek almaya gitmek yasal mı sorusu pek çok kişinin araştırdığı hususlar arasında yer alıyor. İçişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili yayımladığı detaylar şu şekilde;

İçişleri Bakanlığı Genelgesi çerçevesinde 01.05.2020 Cuma, 02.05.2020 Cumartesi ve 03.05.2020 Pazar günleri, ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı işyerleri ile bu işyerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı işyerleri (Bu işyerlerinde sadece ekmek, unlu mamul ve tatlı satışı yapılabilir.) açık olacak.

Kısıtlama süresince ekmek dağıtımı yapanlar ile lokanta, restoranlar ve tatlı satış yerlerinin evlere servis hizmetinde görevli olanlar ve 01.05.2020 Cuma günü 09.00-14.00 saatleri arasında ise market, bakkal, manavların evlere servis hizmetinde görevli olanlar yasaktan muaf olacak.

Haberin Devamı

Ekmek dağıtımının düzenli olması amacıyla Vali ve Kaymakamların başkanlığında fırıncılar odası, yerel yönetim, emniyet ve jandarma temsilcilerinin katılımıyla oluşacak komisyon tarafından, her mahalle için muhtar görüşü de alınarak ivedilikle il/ilçe ekmek dağıtım planı yapılacak, bu planda il/ilçedeki ekmek üreten işyerlerinin sorumlu oldukları dağıtım bölgeleri (mahalle/cadde/sokak ölçeğinde) ile her dağıtım bölgesi için görev yapacak araç listeleri belirlenecek. Bu şekilde yapılacak planlama dışında sadece Vefa Sosyal Destek Birimleri ekmek dağıtımını gerçekleştirebilecek.

BAKMADAN GEÇME!