Sokağa çıkma kısıtlaması muafiyetleri şehirler arası seyahat izni anlamına gelmekte midir?

Güncelleme Tarihi:

Sokağa çıkma kısıtlaması muafiyetleri şehirler arası seyahat izni anlamına gelmekte midir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2021 12:46

İçişleri Bakanlığı, artan koronavirüs vakaları nedeniyle alınan tedbirler kapsamında 29 Nisan'da başlayan ve 17 Mayıs'a kadar sürecek tam kapanma sürecini başlattı. Tam kapanmanın başlamasıyla birlikte vatandaşlar hangi durumlarda sokağa çıkmaya yasağından muaf olduklarını merak ediyorlar. En çok aranan konulardan biri de sokağa çıkma kısıtlaması muafiyetleri şehirler arası seyahat izni anlamına gelip gelmediği. İşte, İçişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili açıklamasından detaylar…

Haberin Devamı

İçişleri Bakanlığı tam kapanma süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Sokağa çıkma kısıtlaması muafiyetleri şehirler arası seyahat izni anlamına gelmekte midir sorusu vatandaşlar tarafından merak konusu olurken, en çok araştırılanlardan biri olan bu konuya açıklık getirildi. İşte, İçişleri Bakanlığı’nın 29 Nisan'da başlayan ve 17 Mayıs'a kadar sürecek tam kapanma sürecinde vatandaşlar tarafından merak edilen, sokağa çıkma kısıtlaması muafiyetleri şehirler arası seyahat izni anlamına gelmekte midir sorusuna yanıtı.

Sokağa çıkma kısıtlaması muafiyetleri şehirler arası seyahat izni anlamına gelmekte midir?

Genelgemiz kapsamında 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan itibaren her türlü vasıtayla yapılacak olan şehirler arası seyahatler, ancak zorunlu hallerin varlığı halinde seyahat izin kurullarından izin alınması şartına tabidir. Bu doğrultuda; muafiyet nedeni ve buna bağlı olarak zaman ve güzergahla sınırlı olan (genel niteliği bulunmayan) sokağa çıkma kısıtlamalarına dair muafiyeti bulunan kişilerin yapacakları şehirler arası seyahatleri de izne tabidir.

BAKMADAN GEÇME!