Söğüt’ün faturası Emniyet Müdürü’ne

Güncelleme Tarihi:

Söğüt’ün faturası Emniyet Müdürü’ne
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2006 01:05

/images/100/0x0/55ea1916f018fbb8f86b1e28
BAŞBAKAN
Erdoğan’ın yeğeni ve yakın koruması Ali Erdoğan’ın yaralandığı Söğüt’teki olaylarla ilgili AKP yönetiminin tepkisini çeken Bilecik Emniyet Müdürü Şuayip Doğanç merkeze alındı. Doğanç, olaylardan sonra polisin suçlanmasına, "Canla başla çalıştık. Polise haksızlık yapıldı" diye tepki göstermişti.

10 Eylül’deki Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri sırasında meydana gelen olayların ardından görevlendirilen bir Mülkiye ve bir polis başmüfettişi, ön inceleme raporu hazırladı. "Şenliklerde yetersiz ölemler aldığı" iddia edilen Doğanç’ın, soruşturmanın selameti açısından merkeze alınması istendi. Doğanç, müfettişlerle 5 saat görüştükten sonra açıklama yaptı. 3 yıldır Bilecik’te görev yaptığını söyleyen Doğanç, "Bilecik’te çalıştığım süre içerisinde başta basın mensupları olmak üzere sivil toplum kuruluşları ve halkımızın hizmet edebilme adına büyük destek gördüm. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

MHP’li Ömer İzgi’nin TBMM Başkanlığı döneminde TBMM Koruma Müdürlüğü’nü yapan Doğanç, 10 Aralık 2003’te bu göreve atanmıştı. Doğanç’ın yerine Emniyet Müdür Yardımcısı Nevzat Avcı vekalet edecek.

Söğüt İlçesi’ndeki şenliklerdeki olaylar nedeniyle Bilecik Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Bilsay Çetin hakkında da soruşturma açıldı. Çetin, elinde kesici aletler bulunan ülkücü grubu protokol bölümüne almakla suçlanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!