Söğüt ateşi yandıkça Türk milleti ayakta

Güncelleme Tarihi:

Söğüt ateşi yandıkça Türk milleti ayakta
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2012 00:00

Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli “Söğüt ateşi yandığı sürece, Türkmen ve Yörük varlığı tüm tuzaklara rağmen varlığını sürdürdüğü müddetçe, Allah’ın izniyle Türkiye, vatanı, milleti ve devletiyle dimdik ayakta kalacak” dedi.

Haberin Devamı

BİLECİK’in Söğüt ilçesinde düzenlenen Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, Söğüt Kaymakamlığı önünde geleneksel olarak her yıl gerçekleştirilen şenlik yürüyüşü ile başladı. Yürüyüş öncesinde TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir süre sohbet etti. Önceki yıllarda şenlik yürüyüşünde protokolün olduğu yer yerine arka sıralarda yürüyen Devlet Bahçeli, bu kez Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MP Genel Başkanı Aykut Edibali, valililer ve milletvekillerinin olduğu ön sırada yürüdü. Atlı yörükler ve mehter takımının en ön sırada yer aldığı yürüyüşte, Bilecik Belediyesi tarafından da bir kamyonetin üzerinden etrafa gül suyu püskürtüldü. Türbe çıkışında Cemil Çiçek ile Bekir Bozdağ, çadırları ziyaret etmeden protokoldaki yerlerine doğru yürüdü. Bu sırada protokol tribününe girmek isteyen BBP’lilerin bir bölümü kapıdaki görevliler içeriye almadı. Arkadan Çiçek ve Bozdağ’ın da olduğu protokoldakiler gelince kapının önünde kısa süreli izdiham yaşandı. Yörük çadırlarını ziyaret eden Bahçeli, protokol tribününde, protokolün uzağında oturdu. Bilecik Valisi H. İbrahim Akpınar, Bahçeli’yi yanlarına davet etti. Bahçeli teklifi kabul etmedi ancak TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Devlet Bahçeli’nin yanına gelerek, elinden tutarak oturduğu koltuğun yanındaki Vali H. İbrahim Akpınar ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin arasına oturttu. Bahçeli bir süre Mustafa Destici ile sohbet etti.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şenlikte yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Vatan, Osman Gazi’nin alpleriyle kılıç sallayarak, zorba tekfurlara haddini bildirdiği ve imanlarıyla mühürlediği toprakların adıdır. Söğüt ateşi yandığı sürece, Türkmen ve Yörük varlığı tüm tuzaklara rağmen varlığını sürdürdüğü müddetçe, Allah’ın izniyle Türkiye vatanı, milleti ve devletiyle dimdik ayakta kalacak, 7 asır önce ilan edilen nam ve haysiyetli duruş bozulmadan geleceğe yürüyecektir. Sonuçta Türk milletinin basiretine mil çekmeye çalışanlar başaramayacaktır. Varlığımızı küresel planların zindanlarında çürütmeye kalkışanlar, sonuç alamayacaklardır. Bunun en başta gelen teminatı da Yörüklerin, Türkmenlerin mukavemeti, heyecanı ve azmi olacaktır.”
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da konuşmasında tüm şehitleri minnet ve şükranla andığını söyledi.

Haberin Devamı

Cemil Çiçek: Balkan acısını konuşan hiç yok

TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise şenliklerdeki konuşmasında şunları dile getirdi: “Bu coğrafya bizim ebedi vatanımızdır, ebediyete kadar da büyük Türk Milletinin vatanı olacaktır. 2012 yılı Balkan Savaşları’nın, Balkanlardaki çektiğimiz acıların yüzüncü yılı. Ne konuşan var, ne söyleyen var. Biz oralarda büyük acılarla buradaki coğrafyaya geldik. Geriye dönük defter karıştırmak için değil, geriye dönüp acıları ortaya çıkarmak için değil, bir millet zaferiyle gurur duymazsa, acılarını çarçabuk unutursa, geleceği sıkıntıdadır. Acılarımızı ve yüreğimize basarak geleceğimizi bu acılardan çıkarttığımız derslerden inşa edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin imkanları ve fırsatların kadrini bilmemiz için bu acıların hatırlanması için bunu belirtmek istiyorum.”

Haberin Devamı

Kırmızı halıya takıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şenlikteki konuşmasını yaptıktan sonra protokoldeki yerine doğru giderken, ayağı yerdeki kırmızı halıya takıldı ve dengesini kaybederek yere kapaklandı. Bahçeli’nin yardımına yanında yürüyen partililer koştu. Bahçeli partililerin yardımı ile yerden kalkıp tekrar protokoldeki yerine oturdu. Şenlik yürüyüşünün ardından Ertuğrulgazi Türbesi’ni ziyaret etti. Cemil Çiçek, Devlet Bahçeli, Bekir Bozdağ , MHP milletvekili Ruhsar Demirel ve BBP lideri Mustafa Destici türbede birlikte dua etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!