Soğuktan yüzleri dondu!

Güncelleme Tarihi:

Soğuktan yüzleri dondu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 12:08

Van'ın Çaldıran ilçesinde, kar ve dondurucu soğuklara karşı mandalar Kaz Gölü Çayı'nın zemininden çıkardıkları taze otla besleniyor.

Haberin Devamı

Çaldıran ilçesinde gece hava sıcaklığının eksi 22 dereceye kadar düşmesi, hayatı durma noktasına getirdi. Türkiye'nin en soğuk yerleşim yerlerinden ilk sırada olan Van’ın Çaldıran ilçesinde etkisini gösteren soğuk hava nedeniyle yaşam durma noktasına getirirken, Kaz Gölü Çayı içerisinde otlayan mandalar adeta buz tuttu. Doğubayazıt yolu üzerinde bulunan Kaz Gölü'nde otlayan mandaların görünümü de ilçede yaşanan soğukları en iyi şekilde yansıtırken, sis ve ayazda tamamen donan bir çok dere soğuk havanın şiddetini gözler önüne serdi.

ÇILDIR GÖLÜ DONDU

Van Gölü'nden sonra ikinci büyük gölü Çıldır tamamen dondu.  Buz kalınlığının beş santimetreyi bulduğu gölün doğu kesimine çıkan insanlar, buz üzerinde çay keyfini yaşadı.  Mertcan Kılıç, "Çıldır Gölü, bir önceki yıla göre birkaç gün erken dondu. Biz de bunun keyfini çıkarmak için üzerinde çay içtik." dedi. Büyükler buz üzerinde çay iiçerken çocuklar da kızak yapmanın keyfini yaşadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!