Şoför uyudu: 30 ölü 48 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Şoför uyudu: 30 ölü 48 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Şoförü uyuyan turist otobüsü Bolu yakınlarında katliam gibi kazaya yol açtı. Bariyerleri parçalayarak karşı yöne geçen otobüs, bir kamyon ve bir yolcu otobüsüne çarptı. Ortalığı kan gölüne çeviren feci kazada aralarında İspanyol turistlerin de bulunduğu 30 kişi öldü, 48 kişi de yaralandı.

Turist taşıyan otobüs şoförünün uyuması, TEM'de katliam gibi kazaya neden oldu; 30 kişi öldü, 48 kişi yaralandı. İstanbul'dan Ankara'ya giden tur otobüsü, Bolu'nun Kaynaşlı yakınlarında üç şeritli otoyolun karşı tarafına geçti ve bir otobüsle, bu aracın solladığı kamyona çarptı. İnanılmaz kazayla kan gölüne dönen altı şeritli TEM sağa sola savrulan ceset parçalarıyla doldu. Kazaya, turist otobüsünün şoförü Tamer Sapmaz'ın uyumasının neden olduğu öne sürüldü.

Aralarında, 1 Eylül'de Türkiye'ye gelen 16 İspanyol'un da bulunduğu turist kafilesi Ankara, Eskişehir ve Pamukkale turu için dün sabah erken saatlerde İstanbul'dan yola çıktı. Şoför Sapmaz'ın kullandığı 06 VDV 35 plakalı otobüs, TEM'de hızla yol alırken, saat 09.00 sıralarında Bolu'nun Kaynaşlı turnikelerine yaklaştı. Turnikelere 3 kilometre kala, iddiaya göre şoför uyuklamaya başladı. Üç şeritli yolda bir süre yalpalayan otobüs, sağ şerit yanındaki bariyerlere çarptıktan sonra hızla orta refüje yöneldi. Bariyeri kırıp, çift yönlü yolun orta bölümünü de aşan otobüs, TEM'in İstanbul'a geliş yönüne geçti.

OTOBÜS SÜRÜKLENDİ

Bu sırada Rize'den İstanbul'a gelen şoför Nusret Kavalcı yönetimindeki Sahil Seyahat'e ait 34 MOC 53 plakalı otobüs, önündeki Mustafa Yüce'nin kullandığı 38 DF 922 plakalı kamyonu solluyordu. Turist otobüsü, hem otobüse hem de solladığı kamyona aynı anda çarptı. Rize'den gelen otobüs ile solladığı kamyon, yol kenarındaki dereye yuvarlandı. Çarpan turist otobüsü ise TEM'de bir süre sürüklendi.

TEM savaş alanına dönerken aralarında turistlerin de bulunduğu 30 kişi hayatını kaybetti, 48 kişi de yaralandı. Direksiyon başında uyukladığı öne sürülen Tamer Sapmaz yaralı kurtuldu. Sapmaz, ‘‘Kaynaşlı civarına geldiğimizde otobüsün direksiyonu kilitlendi. Gerisini hatırlamıyorum'' dedi.

Kazanın duyulmasından sonra olay yerine kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambülanslar hastaneye saatlerce yaralı ve ceset taşıdı. Cesetlerin çoğu parçalandığı için kimlik tespit çalışmalarında, yolcuların Rize'deki yakınlarıyla İstanbul'daki seyahat acentelerinden yardım istendi. Yaralılardan durumları ağır olan 11'i, Sakarya, İstanbul ve Ankara'daki hastanelere gönderildi.

Direksiyon kilitlendi

Ankara- İstanbul karayolunda meydana gelen kazadan ağır yaralı olarak kurtulan otobüs şoförü Tamer Sapmaz, ‘‘Direksiyon kilitlendi'' dedi. Kazadan sonra öldüğü açıklanan 06 VDV 35 plakalı otobüsün sürücüsü Tamer Sapmaz, Düzce Devlet Hastanesi'nde 13 yıllık şoför olduğunu belirterek, ‘‘Kaynaşlı civarına geldiğimizde otobüsün direksiyonu kilitlendi. Daha sonra otobüs kontrolden çıktı. Gerisini hatırlamıyorum'' dedi. Ayağı kopan, kafasının ve vücudunun değişik yerlerinde yaralar bulunan Tamer Sapmaz, tedavi amacıyla Ankara'ya sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!