Smile 2 bin 500 noktaya ulaşacak 1.5 milyar doları yakalayacak

Güncelleme Tarihi:

Smile 2 bin 500 noktaya ulaşacak 1.5 milyar doları yakalayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2007 00:00

Tüm bilişim, yarı finansal ürün ve hizmetlerini tek bir noktadan ekonomik olarak sunmayı hedefleyen Smile Holding, ilk yılında 2 bin 500 noktaya ve 1.5 milyar dolar ciroya ulaşmayı planlıyor. Smile Holding CEO’su Emre Alkin, "Smile mağazaları teknoloji market olmayacak. Bilişimle ilgili tüm hizmetlerin yanı sıra, GSM fatura, kredi kartı ödeme hizmetlerinin yanında birçok farklı ürün de ilk kez Smile noktalarından sağlanacak" dedi.

DOĞAN Yayın Holding bünyesinde kurulan Smile Holding, tüm bilişim, yarı finansal ürün ve hizmetleri, hızlı, ekonomik ve kolay ulaşılır şekilde aynı noktadan sunmayı hedefliyor. Smile Holding İcra Kurulu Üyesi Ersin Pamuksüzer, holdingin bu yılın sonunda yaklaşık 2 bin 500-3 bin noktaya ulaşarak, 1.5-2 milyar dolar ciro gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

5 YILDA 70 BİN NOKTA: Smile Holding’in tanıtımı amacıyla dün düzenlenen toplantıda konuşan Ersin Pamuksüzer, 150 milyon dolarlık yatırımla yola çıkan holdingin önümüzdeki 5 yılın sonunda ise 70 bin nokta ve 7-10 milyar dolar arasında da ciro hedeflediklerini vurguladı. Smile Holding İcra Kurulu Üyesi Ersin Pamuksüzer, Doğan Yayın Holding bünyesinde oluşturulacak yaygın dağıtım ağıyla, tüm operatörlerin ürünlerini biraraya toplayarak, son kullanıcıya yönelik A’dan Z’ye kapsamlı bilişim hizmetlerinden, ödeme ve tahsilat gibi yarı finansal işlemlere kadar geniş bir ürün yelpazesi sunacaklarını söyledi.
/images/100/0x0/55eb0e5df018fbb8f8a82d7d


BİR EKSİKLİĞİ GİDERECEĞİZ: Ersin Pamuksüzer, "Ödeme noktası olmak üzere altyapıyı da kuruyoruz. Kurduğumuz şirketlerden biri dağıtım, diğeri ödeme altyapı şirketi. Türkiye’de önemli bir eksikliği gidereceğimize inanıyoruz. Her türlü fatura tahsilatının yanısıra, ileride Mortgage müracaatlarını bile toplayabiliriz" dedi.

HER KÖYDE HER KÖŞEDE OLACAĞIZ: Dağıtımda yaygınlığın çok önemli olduğunu söyleyen Ersin Pamuksüzer, "Doğan Yayın Holding’de 20 bin noktaya yayılan Yaysat, Petrol Ofisi, D&R gibi tecrübeler var. Smile’da yapılan, zaten mevcut olan bu tecrübelerin bir başka alana aktarılması ve yapılanması. Her operatörün hizmetini aynı anda bulunduracak, tarifelerini kıyaslayabilecek şekilde bir yapılanacağız. Piyasadaki bütün cihazları da birarada görüp kıyaslayabileceksiniz" diye konuştu.

TEKNOLOJİ MARKET DEĞİLİZ: "Smile Holding ve Smile mağazaları teknoloji market değil. Çok farklı bir yelpazedeyiz" diyen Smile Holding CEO’su Emre Alkin ise "Cep telefonundan dijital ürünlere, ADSL hizmetlerinden eğlence ürünlerine kadar bilişimle ilgili tüm hizmetlerin yanı sıra, GSM fatura ve kredi kartı ödeme gibi hayatı kolaylaştıran hizmetlerin yanında birçok farklı ürün de Türkiye’de ilk kez Smile noktalarından sağlanacak" diye konuştu.

HALKIN YANIBAŞINDA OLACAĞIZ: Alkin "Smile yaygın dağıtım ağı ile Türk halkının yakınında değil, yanıbaşında olacak" dedi. Hergün yeni teknolojiler ve ürünler son kullanıcının hizmetine sunulduğunu hatırlatan Emre Alkin, şöyle konuştu: "Smile olarak hedefimiz, kişilerin, güncel yaşamdaki bilişim ve iletişim teknolojileri alanındaki gereksinimlerine yaratıcı model ve çözümler sunarak, anlaşılır, hızlı ve yenilikçi bir yaklaşımla, ürün, hizmet ve yeni teknolojilere kolayca ulaşılmasını sağlamak."

DYH’de yıllardır yakaladığımız ciroyu bir yılda hedefliyoruz

DOĞAN Yayın Holding (DYH) İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Smile Holding İcra Kurulu Üyesi Soner Gedik ise konuşmasında "DYH’nin cirosu 1.5 milyar dolar. Çoğunluğu DYH’e ait yeni bir holding kurduk, yeni bir şirket kurmadık. Çünkü bu holdingle DYH’de yıllardır yakaladığımız ciroyu bir yılda yakalamayı hedefliyoruz. DYH var olan altyapısıyla değer yaratmaya çalışan, sonra bu değeri yatırımcısıyla paylaşmaya çalışan bir örgütlenme. Telekomda alternatif bir oyuncu olma potansiyelini gördük" diye konuştu.

Herkesin ürününe eşit yaklaşırız

BU
ağı yaratırken kendilerine özgün yarattıkları yapılarla rekabet içinde olmayacağız" diyen Ersin Pamuksüzer, şöyle konuştu: "Onların altyapısına dokunmayan bir sistem kuracağız. Herkesin ürününe, Doğan Grubu ürünlerine de eşit mesafeli yaklaşacağız. Bunu yapamazsak başarılı olamayız. Telekom dünyasının dışında da bu tip bir hizmeti ve kolaylıkla genişletebileceğimiz alanlar var. Kredi kartı ödemesi, GSM fatura ödemesi, doğalgaz, elektrik faturası ödemesi gibi birçok alanda ödeme noktası olarak hizmet vermek istiyoruz. Mortgage başvurularını bile toplayabiliriz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!