Skandal sırası onda

Güncelleme Tarihi:

Skandal sırası onda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2012 00:00

Obama’ya karşı aday belirlemeye çalışan Cumhuriyetçi Parti’de yarışçılar gaflar ve skandallar yüzünden çekilirken şimdi de Newt Gingrich’in ikinci karısına yaptığı çiftlerin serbest kalacağı “açık evlilik” önerdiği konuşuluyor.

Haberin Devamı

CUMHURİYETÇİ Parti’de en son Rick Perry’nin çekilmesinin ardından dörde düşen başkan aday adayları, bugün Güney Carolina’da yapılacak kritik önseçim öncesi eyalette bir televizyon münazarasına katıldılar. Ve Perry’nin desteğini açıkladığı Newt Gingrich, ikinci karısı Marianne Gingrich’in o gün kendisi hakkında yaptığı “Newt benden açık evlilik istedi” açıklamasının ardından münazaranın en tartışılan ismi oldu.
Muhafazakârların yoğun olduğu Güney Carolina’da anketlerde hızla tırmanan ve birinci durumdaki Romney’ye yaklaşan Gingrich, eski karısının iddialarını reddetti ve bunun kendisine münazarada sorulmasını yadırgadığını söyledi. Ancak buna rağmen diğer adaylar, programda kendi evliliklerinin ne kadar uzun süreli olduğunu anlatarak gece boyunca Gingrich’e saldırdı.

Haberin Devamı

Clinton’ı devirmeye çalışmıştı

Halen, eskiden Kongre’de yardımcısı olan Callista Gingrich ile evli olan Newt Gingrich, Callista’yla ikinci karısı Marianne ile evliyken birlikte olmaya başlamıştı. Temsilciler Meclisi başkanıyken ortaya çıkan skandalın dönemin başkanı Bill Clinton’ın Monica Lewinsky skandalına denk gelmesi ise olayın daha da büyümesine neden olmuştu. Cumhuriyetçi Parti içindeki yarışın başından beri, Romney’nin karşısında sivrilen diğer adaylar, ya bir gaf ya da bir skandalla sonunda tökezliyorlar. Şimdi Gingrich’in başına gelen, daha önce pizzacı Herman Cain’e de olmuş ve Cain’in eskiden taciz ettiği iddia edilen kadınlar ortaya çıkmıştı. Michele Bachmann ve Rick Perry ise yaptıkları gaflardan sonra düşmüşlerdi.

Seçimde son durum

- Newt Gingrich anketlerde hızla yukarı tırmanıyor.
- Geçen haftaya kadar Romney’nin Güney Carolina’yı rahat kazanacağı düşünülüyorken, muhafazakârların Romney’ye karşı birleşmeye başlamasının ardından dün birçok ankette Gingrich’in Romney’yi 1-2 puan geçtiği gözüküyordu.
- Ülke genelinde Romney avantajlı. Florida’da yapılacak kritik önseçimde de şimdilik Gingrich’in en az 20 puan önünde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!