Siyasi temenniyle ÖSS değiştirilmez

Güncelleme Tarihi:

Siyasi temenniyle ÖSS değiştirilmez
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2004 00:42

Rektörler, imam hatip mezunlarına üniversite yolunu açan düzenleme konusunda hükümeti son kez uyardı. YÖK Başkanı Teziç, siyasi temennileri dile getirmek için ÖSS’de yapılacak değişikliklerin ileride daha büyük sorunlara yol açabileceğini belirterek, ‘İktidar kim olursa olsun uyarmak görevimiz’ dedi.

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, gelecek hafta TBMM’ye sevki planlanan YÖK yasa tasarı taslağında yer alan ÖSS düzenlemesi konusunda hükümeti uyardı. Beş yıl önce uygulamaya konulan Öğrenci Seçme Sınavı’nın (ÖSS), Milli Eğitim Bakanlığı ile YÖK’ün ortak ürünü olduğunu belirten Teziç, ‘sadece bir siyasi temenniyle’ yapılacak düzenlemenin doğuracağı yanlışları sonra gidermenin daha büyük sorun yaratacağını kaydetti.

Rektörler Komitesi, YÖK Yasa Taslağı’nda yer alan ve üniversiteye girişte genel lise öğrencileri ile meslek lisesi öğrencilerine eşit katsayı uygulanmasını öngören hükmü görüşmek üzere Teziç’in başkanlığında toplandı. YÖK Başkanı, tek gündem maddesiyle toplanmalarının gerekçesini ‘üniversitelerle ilgili yasal düzenlemelerin odak noktasının üniversiteye giriş sınavıyla çerçevelendirilmesinden’ kaynaklandığını söyledi.

BİLGİ EKSİKLİĞİ VAR

Yapılmak istenen yeni yasal düzenlemenin içeriğini bilmediklerini ancak Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümetin, sistemi ‘meslek liselerinin mağduriyeti’ni giderme yönünde değiştirmeyi amaçladıklarını kaydeden Teziç, ÖSS konusunda büyük ölçüde eksik bilgilendirme yaşandığını söyledi. Bugünkü sınav sisteminin YÖK’ün ve MEB’in sabırla çalışmasının bir ürünü olduğunu vurgulayan Teziç, şöyle dedi:

‘Burada yapılacak değişiklik bir siyasi temenni dile getirmeye yönelik olacak olursa, bunun ne gibi sonuçları olabileceğini, bu sistemin doğuracağı yanlışlıkları sonradan gidermenin daha büyük sorun olacağını hatırlatmamız gerekiyor. Bu toplantıda bizim sorumluluğumuz kendi alanımızda, üniversiteleralanında hükümete yardımcı olmaktır. Biz bir yasama organı değiliz ama bizim sorumluluğumuz hangi iktidar olursa olsun bu konularda eksik bilgiyle düzenleme yapılmasını önlemektir.’

ERDOĞAN’DAN DAVET

Açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Teziç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine kendisiyle bir görüşme yapacağını açıkladı. ‘Başbakan’ın böyle bir arzusu varsa niye görüşmeyeyim?’ diyen Teziç, görüşme tarihinin belli olmadığını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!